Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.766
Кога сме кај филмови сместени во една соба вреди да се спомне и Glengarry Glen Ross. Врв филм, сценарио, глума, монолози и дијалози се е перфекција.

Нормално и Breakfast Club, многу добар филм.
излеговме од сред представа, друштвото не го можеше филмот

бев солидарен и излегов и ја

(инаку, добар филм)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да да, ама ги ставаме за да знае што да НЕ гледа :)
Ги ставаме за да се предомисли. :D

м, него сакав да прашам односно да побарам предлози за филмови што се снимани, не знам као се вика таа техника, пушташ камера и снимаш без престан, ко Викторија. :D

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328

м, него сакав да прашам односно да побарам предлози за филмови што се снимани, не знам као се вика таа техника, пушташ камера и снимаш без престан, ко Викторија. :D
Јас како single shot ги знам тие филмови, можеш да ги бараш и како one take, single take, single shot, мене прво ми текна на 1917, ама еве некоја листа

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.766

1917?
Автоматски споено мислење:

Devil (2010) mnogu lugje go hejtat mene mi bese prejak. Cel film e vo lift
meh

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Glengarry Glen Ross го имам на комп со месеци, го симнав заедно со куп филмови во кои игра Лемон, али почнав прво со комедиите ... и уште не сум завршила. :D

Видов дека е излезен The guilty, али го симнав шведскиот наместо римејков пошто не ми беше гледан и сега не ми е во план да го гледам новиов.

Rear window го гледав пред некој ден. Кога почнувам да гледам колку е саат и да потскролнувам знам дека не ме занима филмот и ми е досадно. Умрев од досада. Цело време знаеме што се дешава, знаеме кој е крив, нема мистерија, нема трилер, само досадно зјапаме низ прозор. Ќе го пишев ова во непопуларни мислења, али пошто таму џабе ќе е, нека објасни некој зашто толкава оценка и што ми бега мене и не сфаќам.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Цело време знаеме што се дешава, знаеме кој е крив, нема мистерија, нема трилер, само досадно зјапаме низ прозор. Ќе го пишев ова во непопуларни мислења, али пошто таму џабе ќе е, нека објасни некој зашто толкава оценка и што ми бега мене и не сфаќам.
Не знаеш кој е крив затоа што не знаеш дали имало злосторство или не. Освен ако не си налетала на спојлер пред да го гледаш. Ако не знаеш дали Џејмс Стјуарт е во право или не, тогаш чувствуваш билд ап, тензија која расте од минута во минута.

Друга работа е симболиката во филмот. Џејмс Стјуарт е гледач, исто како јас и ти. Во прозорците од соседите тој гледа филмови со различен жанр: мјузикл, драма, комедија, трилер. Од сите овие неговата најголема опсесија е мистеријата, затоа што се сомнева дека таму се случило злосторство. Хичкок преку Џејмс Стјуарт не набљудува нас, гледачите, и нашите желби и фантазии. Повеќето од нас ќе го одберат каналот каде што се случува криминал, каде некој убил некого. Останатите канали не се толку важни.

И се разбира, Грејс Кели, the boys will understand :D

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Не знаеш кој е крив затоа што не знаеш дали имало злосторство или не. Освен ако не си налетала на спојлер пред да го гледаш. Ако не знаеш дали Џејмс Стјуарт е во право или не, тогаш чувствуваш билд ап, тензија која расте од минута во минута.

Друга работа е симболиката во филмот. Џејмс Стјуарт е гледач, исто како јас и ти. Во прозорците од соседите тој гледа филмови со различен жанр: мјузикл, драма, комедија, трилер. Од сите овие неговата најголема опсесија е мистеријата, затоа што се сомнева дека таму се случило злосторство. Хичкок преку Џејмс Стјуарт не набљудува нас, гледачите, и нашите желби и фантазии. Повеќето од нас ќе го одберат каналот каде што се случува криминал, каде некој убил некого. Останатите канали не се толку важни.

И се разбира, Грејс Кели, the boys will understand :D
Не сум видела спојлер, али очекував поинаков крај. Тука воопшто немаше изненадување, некој плот твист, туку како овој предвиде се излезе така. Може и затоа не го осетив филмот ко трилер, па со тоа и ме подразочара.

Симболиката си е ок. И Грејс е нормално преубава, плус фустаните и беа добри. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom