ЕУРО 2020 - Финале | Италија - Англија | 11.07.2021 (21:00)

Кој ќе биде шампион на ЕУРО 2020?

• Вкупно гласачи
    161
  • Гласањето е завршено на .

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Сега сум подготвен. Чувствувам дека имам уште многу што да дадам. Ќе се вратам за неколку месеци, ама сакам да мислам дека вечерва сите заедно ќе спринтаме. Си замислувам како Брајан Кристанте, првиот соиграч кој ме тешеше после повредата, како крева во раце нешто многу повредно и позначајно од мојата глава.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Ретко се случува да има големо фудбалско финале а јас да сум неутрален. Ама по синоќешното финале на Копа Америка и титулата на Аргентина, апсолутно ми е сеедно кој ќе освои ЕП вечер. Најбитно што ќе се гледа во друштво со пиво и мезе.

Италија покажа најмногу на првенството ако го земеме во целост. Изненадија колку се добро координирани како екипа. Манчини без разлика дали ќе освојат за мене е тренер на првенството. Не е мала работа да го кренеш тимот вака после пропуштено СП.

Англија главно низ годините не сум ја сакал. На последното СП во Русија ми беа некако симпатични, зашто немаа некои очекувања а стигнаа далеку. Сега немам некои посебни симпатии, но по толку години чекање нема да ми биде криво ако освојат. Башка мислам се претера со хејтање кон нив, кое е претерано и неоправдано.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Уште не го кракнаа составот на Англија како на секоја досегашна утакмица?

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Темава најголем флоп на форумов со оглед на тоа каков build up се очекуваше и најавуваше за финалево.
Се истрошија дискусиите во Фудбалски трансфери за Грилиш и преценетоста на Англиските фудбалери, и во претходната тема кога Рики ги потроши сите провокации и почна со "драгонски" хумор.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.665
Поени од реакции
14.539
Се истрошија дискусиите во Фудбалски трансфери за Грилиш и преценетоста на Англиските фудбалери, и во претходната тема кога Рики ги потроши сите провокации и почна со "драгонски" хумор.
А стварно, што е со Драгонот, знае некој? Добар е физички/здравствено? Го снема нагло...

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.431
Поени од реакции
4.515
Дали знае некој кај може да се гледа финалето асално во центар негде? Имам гости од Романија, па да ги носам некаде на пиво низ центар.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Не сум во можност да го гледам финалето, но се надевам дека групата пензионери, земјоделци и стечајни работници од чизмата ќе извојува победа врз големите професионалци од островот.

Ако успеат во тоа, конечно ќе се помирам со фактот дека Манчини е добар тренер и дека најверојатно не сме го сфаќале сериозно заради глупата фризуричка, која никако не ја смени па и со тоа ќе мораме да се помириме.

Ако победат Англичаните, честитки за Саутгејт, сосема позитивен лик е човекот и сакам кога такви воспитани и фини луѓе прават успеси.

Forza Italia секогаш, но немам никаков анимозитет кон Англичаните.

Бидете мирни, утре сакам да гледам хајлајтси и да читам дискусии, не да разгледувам пријави.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.168
Поени од реакции
25.322
Прејако ќе биде ако го откажат финалево, зашто оргиве ги нарушиле Ковид протоколите.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Ретко се случува да има големо фудбалско финале а јас да сум неутрален. Ама по синоќешното финале на Копа Америка и титулата на Аргентина, апсолутно ми е сеедно кој ќе освои ЕП вечер.
Ти си сврши вчера, сеа празен си. Нормално да ти е сеедно.

Kajgana Shop

На врв Bottom