Нема попладне часови?Дечки, ми стигна потврда за почеток на курс. Требало да се оди секој ден од 8.15 до 12.15 арно ама работодавачот фала богу неќи ни да е чуе поради тоа што работиме од 8.30 до 17.00…
Некое решение ? Се јавив ми рекоа ако неидиш ти прекинува офенталот и цурук
Прегледај го приврзокот 299557
Нема тоа и јас побарав...не знам како да постапам...Се јавив овде ми велат мораш да збораш со Ауслендер бехорде..Нема попладне часови?
Обично има да бираш дали попладне или насабајле.Нема тоа и јас побарав...не знам како да постапам...Се јавив овде ми велат мораш да збораш со Ауслендер бехорде..
Нема упм да фатат....кој однос ако не треба да ја напуштиш германија пошто нив не му се работи дво кратно така ? идиоти сеа ќе се јавам во ауслендер и ќе се изнапцујам нема др решениеОбично има да бираш дали попладне или насабајле.
А сам си бираше школо кај да идеш или они директно те праќаат?Нема упм да фатат....кој однос ако не треба да ја напуштиш германија пошто нив не му се работи дво кратно така ? идиоти сеа ќе се јавам во ауслендер и ќе се изнапцујам нема др решение
Тие самите ме пуштат тука и налет то ќе го плаќам сеедно… значи не постој работодавач кој ќе дозволи јас секој ден по 4 саати од 8 да ме нема на работаА сам си бираше школо кај да идеш или они директно те праќаат?
Имам пријател кој сега пред недела дена почна попладне.Тие самите ме пуштат тука и налет то ќе го плаќам сеедно… значи не постој работодавач кој ќе дозволи јас секој ден по 4 саати од 8 да ме нема на работа
Кај мене викаат секој ден од 8.15 до 12.15 нема избор помалце денови и др термин не е можно ова вака да е нема смислаИмам пријател кој сега пред недела дена почна попладне.
У општина му дале листа на школи кај кои може да иде, се јавил, кажал дека му одговара попладне и сега иде три пати неделно од 18:30 до 21:30.
Не знам зашто вака кај тебе.
Ме чуди и мене као нема попладне часови. Сите што ги знам имаа опција да бираат и обично сите одеа попладне. И така е заебано па уште и попладне да не можеш да одиш мамата нивна.Нема тоа и јас побарав...не знам како да постапам...Се јавив овде ми велат мораш да збораш со Ауслендер бехорде..
Според БАМФ сите кои работат не се поврзани да одат на интеграционен курс. Пишав до Ауслендер дека ми се поклопува со работно време кое ми е фиксно ај да висам што ќе вратат.Ме чуди и мене као нема попладне часови. Сите што ги знам имаа опција да бираат и обично сите одеа попладне. И така е заебано па уште и попладне да не можеш да одиш мамата нивна.