Македонска фудбалска репрезентација

M

Macedon1um

Гостин
За што да реагира?
За тоа што не се пазат, за тоа што еден куп идиоти го користат своите 5 минути „слава“ да се сликаат со нив и сл

Но, истовремено, мораме одново да потенцираме дека согласно протоколите од УЕФА, како и јасните упатства кои ги имаме добиено, не сме во можност да организираме каков било прием за поединци или лица од државни институции од причина што одговорноста за заштита на фудбалските репрезентативци е огромна и мора да се почитува доследно затоа што последиците се големи.

Важноста за превенција поради строгите ограничувања за здравствена заштита и наметнатите протоколи од УЕФА кои ги диктираат условите за каква било активност која не е поврзана со програмата на репрезентацијата пред Европското првенство, а уште повеќе што во тимот веќе има потврдено позитивен случај на ковид-19, ја потврдуваат лицата задолжени за здравствениот протокол во репрезентацијата, лекарскиот тим и д-р Невзат Јонузи, задолжен за спроведување на т.н. протокол на УЕФА за враќање во игра во услови на пандемија.

„Секое непочитување на мерките и правилата утврдени во протоколот на УЕФА може да доведе до дисциплински мерки согласно дисциплинските правила на УЕФА и да го загрозат учеството на тимот во завршниот турнир. Самиот концепт на заштитен меур (team bubble) има цел да создаде заштитено и ограничено опкружување за играчите и техничкиот персонал во текот на нивниот престој во хотел и за време на патување во завршниот турнир. Делегацијата на тимот мора да избегне каков било контакт со кое било лице надвор од нивниот ‘меур’ за да се минимизира ризикот од зараза до секој можен степен“, истакна д-р Невзат Јонузи, задолжен за спроведување на т.н. протокол на УЕФА за враќање во игра во услови на пандемија“.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
За тоа што не се пазат, за тоа што еден куп идиоти го користат своите 5 минути „слава“ да се сликаат со нив и сл

Но, истовремено, мораме одново да потенцираме дека согласно протоколите од УЕФА, како и јасните упатства кои ги имаме добиено, не сме во можност да организираме каков било прием за поединци или лица од државни институции од причина што одговорноста за заштита на фудбалските репрезентативци е огромна и мора да се почитува доследно затоа што последиците се големи.

Важноста за превенција поради строгите ограничувања за здравствена заштита и наметнатите протоколи од УЕФА кои ги диктираат условите за каква било активност која не е поврзана со програмата на репрезентацијата пред Европското првенство, а уште повеќе што во тимот веќе има потврдено позитивен случај на ковид-19, ја потврдуваат лицата задолжени за здравствениот протокол во репрезентацијата, лекарскиот тим и д-р Невзат Јонузи, задолжен за спроведување на т.н. протокол на УЕФА за враќање во игра во услови на пандемија.

„Секое непочитување на мерките и правилата утврдени во протоколот на УЕФА може да доведе до дисциплински мерки согласно дисциплинските правила на УЕФА и да го загрозат учеството на тимот во завршниот турнир. Самиот концепт на заштитен меур (team bubble) има цел да создаде заштитено и ограничено опкружување за играчите и техничкиот персонал во текот на нивниот престој во хотел и за време на патување во завршниот турнир. Делегацијата на тимот мора да избегне каков било контакт со кое било лице надвор од нивниот ‘меур’ за да се минимизира ризикот од зараза до секој можен степен“, истакна д-р Невзат Јонузи, задолжен за спроведување на т.н. протокол на УЕФА за враќање во игра во услови на пандемија“.
Ama kako sea vaka,neli Sejdini zabranil sredba so Zaev.
Eve deneska i Nestorovski otisol vo hotel so igracive,nemam nisto protiv nego.
Ali do vcera bil i se setal i kojznae dali ima nekakvi simptomi ili moze da zarazi nekoj igrac,krajno krajno neodgovorno.
Zboruvajte posle deka Sejdini bil bog i batina,alal neka mu e najbolji e.Koga mu odgovara ondak e najdobar,a sea nigde go nema.
Za glupostive sto se desavaat vo Hotel treba nekoj da odgovara i toa bajagi.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.799
Поени од реакции
2.353
Ovoj Jankov me interesira dali e nesto posebno ili prosek?
Според мене Јанков е доста добар голман, на него останува дали ќе напредува во иднина. Но сепак по она што сум го гледал според мене е еден од најдобрите млади голмани во неговата генерациска категорија во ПМФЛ. Дури и неговата статистика го потврдува тоа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.625
Цела емисија

Жаре: Какво е чувството кога играте помеѓу себе, на пример Џенова-Наполи?
Елмас: Хм... па не играм, го гледам бате Горан :pos:

Член од
19 август 2017
Мислења
272
Поени од реакции
872
Кое симпатично дете, од друга страна полно со самодоверба, перфектен микс :)

Бате Никола, ги гледав Германците и не се ништо посебно, ќе видиш ќе ги победиме!

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
Не знаев дека бранел стандардно. А кога и да отворам на портал или пак на flashscore, гледам дека бил резерва и затоа ме чуди. Искрено мислам дека и покрај киксовите дека е најдобар голман наш во моментов (Митов-Нилсон само на една утакмица сум го гледал, може и да е подобар не знам) и порано многу подобро и посигурно бранеше. Затоа и сум сметал дека треба да игра во некоја подобра лига (еве нека е и холандската), освен ако Рајо обезбеди место во Примера и ако тогаш Столе биде прва опција би било супер.
mnogu lesno e da se proveri takvo nesto:

kako sto kazav na pocetok na sezonata bese rezervist kako i nekolku leta po red prethodno deka forsirase transfer, i sega pri kraj na sezonata go prefrlija na klupa za da go voigraat drugiot golman za play off natprevarite za vlez vo primera. poslednite dve sezoni im e prv golman, a i dvete sezoni se borat/borea za vlez vo primera, rayo e megu najdobrite spanski vtoroligasi.

vtorite ligi na top 5 fudbalskite nacii se so mnogu visok level i sportski gledano se odlicni za nasi fudbaleri. gledajki go prosecniot kvalitet podobri od spanskata segunda se samo prvite ligi na top 5 naciite + rusija i portugalija. site drugi ligi, vkluceno i taja na holandija, vo prosek ne se veke osetlivo/mnogu pokvalitetni. vrvnite klubovi od tie drzavi (na primer ajax) se podobri od bilo koj spanski vtoroligas, ama vo ligi kako holandskata ili belgiskata imas totalno otepani klubovi koi vo segunda bi bile topovsko meso. vo pomalite fudbalski drzavi golem e padot megu vrvnite klubovi i slabite, dodeka kaj vtorite ligi od top 5 naciite razlikata vo kvalitetot ne e tolku ekstremna. zaradi golemata populacija i odlicnata fudbalska infrastruktura imaat ekstremno golem broj na kvalitetni fudbaleri i zaradi toa cesto i tretite ligi (ako ne se 4-5 ili povise treti ligi) se na sosema soliden level. eve ako ja zemam za sporedba 3. germanska liga (samo edna e nekolku godini nanazad) taja e osetlivo pokvalitetna od 1. MFL ili prvite ligi na drzavi kako albanija, bosna, ermenija itn.

malku off topic zamina muabetot, zborot mi e deka stole e veke vo soliden klub i liga i sportski gledano on ne moze poveke da mrdne mnogu podaleku. go razbiram deka saka pred se povise pari, ama realno ako mrdne na povisok level golem e rizikot da bide samo vtor golman. ako potpise za prosecen spanski prvoligas ili top klub od holandija, belgija ili ukraina on tamu bi imal teska borba za starterskoto mesto i golema e sansata da ne se probie.

Според мене Јанков е доста добар голман, на него останува дали ќе напредува во иднина. Но сепак по она што сум го гледал според мене е еден од најдобрите млади голмани во неговата генерациска категорија во ПМФЛ. Дури и неговата статистика го потврдува тоа.
vo negovata generaciska kategorija, a i vo 1. MFL levelot na golmanite ednostavno e mizeren :D zaradi toa i jankov otskoknuva zaedno so zahov. internacionalno gledano i dvajcata se potprosecni (zahov deka e poslab od porano, jankov deka se uste e prilicno golem kikser).

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Што се случи со Дени Илиев уствари ?!?!
Тоа што се случува на 99% од младите играчи што се дел од школите на топ 6 екипите во ПЛ

Го праќаа на позајмици во нисколигаши.

И таму не играше ептен.

Толку од кариерата негова, освен ако за некоја година не отиде во некоја рандом екипа и не стане прв голман мнгоу веројатно никогаш нема да заврши во репрезентацијава наша

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
Што се случи со Дени Илиев уствари ?!?!
dobi nekoj natprevar vo 3. liga kade sto bese na pozajmica, pa se povredi, i dodeka bese povreden drugiot golman pruzi dobri partii i iliev se vrati kaj arsenal. so toa sto e golman i ima dobri predizpozicii nikogas ne se znae, mozno e i na 30 da se pretvori vo dobar golman, ama definitivno previse vreme zagubi kaj arsenal mesto da forsira transfer vo poslab klub.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.752
Поени од реакции
6.157
@nsan Што мислиш, од младиве играчи кој доаѓаат како Лука Станковски, Тошевски, Елези.. кој би имале потенцијал да достигнат едно ниво на Адеми (дајбоже и повеќе) да речиме? Иако знам навистина за многу играчи е тешко да предвидиш како ќе се развиваат, пример Алиоски, Несторовски игрчаи кој се развиле во покасни години.. а пак и играчи кој ветувале како млади Митровски, Бабунски а не достигнале високо ниво. Ме интересира твое мислење пошто веројатно најмногу ги пратиш младиве од форумов.
Мене лично Станковски ми делува убедливо како најталентиран.

Kajgana Shop

На врв Bottom