Брат чиста среќа на околности што плејоф се играше во балон каде што Лејкерс го имаа најлесниот пат до титула во историјата на НБА против Мајами кои беа без Драгич и Адебајо со дебитантите Херо,Робинсон,Нун и со факинг Олнук.
Немој.
Сега Ванлок ќе ти реплицира дека си
хејтер и дека нема лесна - тешка победа во финале, титула си е титула (додуша се согласувам во тој дел дека титула си е титула пошто се појавија изиграа и добија).
Уствари ти реплицира веќе и ме претекна. ЈБГ.
Што им фали?
Па шампионски титули им фалат... Како да не разбираш дека од набројаните само Вориорс имаат титули (множина).
И тоа што ти говори?
Сами што изградија тим од НИШТО и зедоа титула?
Знаеш дека оваа година го имаа најдобриот млад центар (Вајсман) - исто драфтуван.
В година ќе биди тука заедно со Стеф, Клеј, Дрејмонд, Убре, Вигинс.
Тој тим уште за титула до две ќе се бори со овој состав (можеби и подобрен).
И ќе ми кажеш дека тим кој од НУЛА создал суперстар играчи и успеал да ги задржи, да доведе респектабилен тренер, да создаде победничка франшиза и во континуитет да се бори за титули не е успех?
Пази,
од мртов ГСВ годинава имавте мака, за до вгодина да не биде плачки
П.С. Гарнет и Ален го почнаа тоа, кога отидоа во Бостон кај Пирс (и Рондо)... Штом веќе гледаме историја.
Знам дека навијачки гледано тој тим на Бостон ти е болка.
Ти благодарам штотуку го потврди истото и додаде на вредност на мојата констатација дека пристрасно гледаш на работите кога разговараш за тимот за кој навиваш.
Безразлика дали ти се свиѓа, да склопиш тим за титула не е едноставно, и не можеш да кажеш дека лејкерс се заебале со само 1 титула. Поготово за лани кога имаше неколку такви супертимови кој останаа со прст у гз. Да не ги барам мислењеата тука ама за повеќето клиперс беа фаворити а не лејкерс. Ја не сум ни фан на лејкерс па глеам објективно, во играчите што ги дадоа немаа играчи на чија база ќе градеа екипа за титула. Чиста среќа што леброн му прдна дека сака да живее во ЛА, и успеаа да земат титула лани. Тимови со многу појак потенцијал како Фила и Хјустон со генерациски таленти како Ембид и Харден не можат да земат титула иако вложија години и години танкање и еден куп трејдови. Така би рекол Лејкерс добро искористија.
Па токму тоа друже, искористија. И што после? Ништо, конец филма.
Муабетот првичен беше на репликата на прокрастинаторот дека ЛеФлоп е ГОАТ и дрн дрн дрн (читни погоре), па Ванлок како заколнат лејкер фан дојде да вади муабети од контекст дека не била титулата ваква или таква.
ОКЕЈ е титула, си ја зедоа заслужено (иако релативно лесно). Но што потоа?
Баш ОВА што го потенцира ти... му прдна на Леброн да оди во ЛА за да снима филм, за да тера бизниси и нормално дека ќе привлечи играч (АД во случајот), но според мене АКО лејкерси размислуваа подолгорочно после Коби ерата требаше да бараат играч помлад од тие 35+ години (макар и Леброн бил) бидејќи видовме дека го стигаат повредите и покрај тоа што за годините одлична грижа води за телото.
Останатата дискусија е извадена од контекст дека некој ги мрази, не ги сака или пак им оспорува нешто.
I pokraj nepostoenjeto na socijalni mrezi toj period, i luge vo peshteri sho ziveat mozea da go slusnat placot na kobe posle zaminuvanjeto na shaq (za koe sam bese kriv) i ucenuvanjeto na upravata na lakers da mu donesat zvezda ili ke bega..
И замина Коби од Лејкерс? Пошто не знам, не се сеќавам.