- Член од
- 16 ноември 2013
- Мислења
- 8.593
- Поени од реакции
- 13.963
Покрај Азар и Бејл им се враќа следната сезона. Голф Хамбургер Мадрид.
Школата на Челзи
Koj sakas stavi go, Pep ke ti bide vo top 5 bilo koja godina od 2008 pa navaka.Кои се другите 4?
Јас не го потценувам Пеп, за мене он е врвен тренер и крај на дискусијата. Само изнесувам факти кои не треба да бидат занемарени, особено откако е тренер на Сити. Најди ми еден, значи само еден тренер во последниве 6-7 години што му носеле по 50 милионски засилувања само за на клупа. Реално сега да земам да гуглам којзнае какви бројки ќе извадам за мандатот на Пеп во Сити, а со тие астрономски трошења да испаѓаш од Монако, Лион и Тотенхем е и те како потфрлување па колку сака нека биде ЛШ тешко и зезнато такмичење.Ispaganjata od Monako, Lyon i Real koga bese vo Baern mu bea potfrlanja. So Atletico, Barcelona 2015, Pool, Totenhem e klasicno nemanje sreka vo klucni momenti. Drugo, site potfrlanja mu se vo prva sezona so nov tim( vrz osnova na ova Monako i Real tesko moze da se rece deka mu bea voopsto potfrlanja).
Ne znam, neblagodarno e da se sudi ucinokot na menadzerot samo vrz osnova na LS koe e samo po sebe nenormalno natprevaruvanje kade nijansi odlucuvaat.Zatoa i ne e fer na bilo koj trener da mu se "sudi" samo vrz osnova na LS.
By the way, Guardiola e definitivno vo najdobrite 5 treneri vo kontinuitet veke 13 godini dodeka site drugi imaat "ups and downs" Pep e bajagi konstanten.
I ve molam so detskite muabeti kolku potrosil tolku imal, site trosat(Siti trosi poveke radi toa sto gi znaat deka se polni kako brod a ne deka vrednosta korelira so platenoto). Nepobiten fakt e deka kako trener znae da izvadi najdobroto od svoite igraci i bukvalno gi pravi zverki.
чотки метилави се вечерва 5 гола требаше да дадат,само да го најдеа голотYea right, добаар!
Изгази Челзи. Одлично изгледаа на терен и откако ТунЏел ги зема препородени се и не примаат голови. Не знам што треба да направи човекот за да добие пофални зборови...
Нормално РАТМ братот се двоумеше во менеОвие Реал Мадрид се најдовратна екипа со фудбалот што го играат...еден куп истрошени фудбалери,предвидливи во потезите и во нападот многу тупи со едноставни дупли пасој...пробивност нула,контри/полуконтри нула,некостантни до максимум..една утакмица играат, другата џогираат....колку да ги мразам сепак мислам дека се фаворити против Ливерпул....јбг презависни се Ливерпул од Хендерсон на средина кој заедно со Фабињо му се root players и скелетот на тимот...едноставно Алкантара нема капацитет да го замени Хендерсон ...премек и преспор е за таа позиција и одговорност која му ја дава Клоп..и тука Ливерпул губи на цврстина која со повредите оваа сезона ја изгубија и затоа дојдоа лошите резултати.
Што значи дека Челзи многу лесно можи да стигни до финалето и да се бори за втор трофеј во ЛШ со оглед на формата која ја имаат и противниците кои му следат.
После со уште една лабава експертиза...А што сме ти згрешиле толку? Зошто? Мораше ли?
Растурам со прогнозитеРеално Челзи делуваа најспремни моментално од таа гранка (каде се добива финалистот)..Реал и Ливерпул имаат многу мани,недостатоци,повреди,форма и се останато...Челзи се со комплетен состав,во форма,компактни и се останато...уште Вернер со Зијеш да постигнат некој гол и да добијат на самодоверба бидејќи се добри играчи ама не му оди едноставно.
Бреј ПСЖ најглупа екипа. Онака ништо од екипа, не знам како на сметка на 3 АМА БУКВАЛНО 3 играчи некој ги смета за сериозен фактор у фудбалов.
Е сеа, јес да 2 од тие 3 играчи се врвна класа фудбалери, ама сепак... ништавило од екипа. Нит имаат одбрана, нит среден ред, нит па имаат менталитет. Класична циганска екипа.
Кимпембе јакиот според Џимеј Лизаразу. Дно изби. Ради него испаднаа, т.е испаднаа ради точно 2 непуштени клизачи. Головите ги примија зашто не клизнаа. Поготово тоа зублето мртво што игра штопер. И Флоренци шиптарот.
Дно од екипа.
Фернандињо пичка една.
Среќно на Пеп у мизерното финале против наврнатиот Зидан и конечните 1-0 у 89та, Бензема на асистенција на Винчини после полуконтра која ќе ја повлече Лукас Васкес дупли пас со Крос, Модриќ у празно за Винчини, Бензема тап ин и ззз, Пеп ќе ркне и ќе им вика камон камон на своите а мош и бамос на Агуеро.
Браво Џони. Ама те молам не пишувај ништо за финалето, за секој случајШто сум напишал кога ги извлекоа Реал-Ливерпул...
Нормално РАТМ братот се двоумеше во мене
После со уште една лабава експертиза...
Растурам со прогнозите...хехехе
![]()
![]()
![]()
Потрошено околу 950 милиони.Реално сега да земам да гуглам којзнае какви бројки ќе извадам за мандатот на Пеп во Сити
Што сум напишал кога ги извлекоа Реал-Ливерпул...
Нормално РАТМ братот се двоумеше во мене
После со уште една лабава експертиза...
Растурам со прогнозите...хехехе
![]()
![]()
![]()
Drzi bro, trosat kako ludi arapite.Јас не го потценувам Пеп, за мене он е врвен тренер и крај на дискусијата. Само изнесувам факти кои не треба да бидат занемарени, особено откако е тренер на Сити. Најди ми еден, значи само еден тренер во последниве 6-7 години што му носеле по 50 милионски засилувања само за на клупа. Реално сега да земам да гуглам којзнае какви бројки ќе извадам за мандатот на Пеп во Сити, а со тие астрономски трошења да испаѓаш од Монако, Лион и Тотенхем е и те како потфрлување па колку сака нека биде ЛШ тешко и зезнато такмичење.
Ve tepase Arsenal u ligata u dekemri, si go smenivte trenerot i se preporodivte, sega na prag na vtor LS trofej.Како да не се двоумам бе Џони бе. На средината на јануари изгледавме претажно, 11-ти во лига, тмурни, мртви, се прашував само кога ќе испаднеме во Чемпионшип и колку чинат гробните места во мојана провинција.
Што се случи за три месеци, не знам. Фудбал. Еби му мајката.