Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не ти смета малку поекспериментален филм, ако си ок со Линч на пример, ѕирни го.
Ми смета, а и не сум некој љубител на Линч, поточно од такт ме вади тоа копиле. Уствари зависи какви нелогичности, пример REC ми се свиѓаше ако си го гледал. Барав нешто јако, збунувачко, така да ме нервира цел филм од што ќе се мислам што е и како е. Се слагам со Злате дека Шпанците и Корејците се врвот за тоа, иако грото од тие што ги предложи ги имам изгледано сепак топ предлози имаше дадено. Има некои и што ги немам така да ќе ги изгледам па ќе дадам мислење. Јас само би ја додал и скандинавската кинематографија овде, може не се до толку мајндфак како шпанците и корејците али бруталноста им е на врвот.

Чек сеа за твојов од утре натака ќе проценам, денес има финале Австралија Опен, треба да хркљам ако изгуби Џокле и да дупам Србенди, а ако тепа ќе треба да се борам со нив и да се објаснувам, па следи Милан-Интер, па Арсенал-Сити и на крај ПСЖ-Монако. Ме разбираш ваљда, долг и напорен ќе е денов.
Автоматски споено мислење:

After Hours, ако не си го гледал
Не сум го гледал. Отварам на ИМДБ и пишува комедија/крими/драма, така да или ти не ме сфати што барам или ИМДБ трипа. :D

Во 20 часот на РТС 1 Дара од јасеновац

Го има некаде на торент/онлајн платформа некоја? Па и да се плати пример, ако е симболична сума :)

Го има некаде на торент/онлајн платформа некоја? Па и да се плати пример, ако е симболична сума :)
Ќе го тргнат брзо веројатно...

Жими се не знам како овој го глеав прв од сите понудени/негледани. Молим те да ми надокнадиш саат и пол од животот, дали ќе ми пуштиш 100 евра на сметка, дали ќе ми платиш некоја јака курва, дали ќе ме частиш нешто трето, небитно, само надокнади ми 90 минути од животот. Полош филм немам гледано долго време, леле не си свесен колку се мразам што го догледав до крај.

Драгон, го имам гледано Олдбој.

За сите вас што се трудите да му удоволите на Стекот.

152731187_2809777825956382_988862371884702982_o.jpg

Нека си го репрезира денешниот филм е.ење до даска хехехе

1613934913058.png

Дара ме 2 сата смара. Локал-патриотски филм што може да ги допре само Србите и оние што се осеќаат така.

Боље да изгледаш концерт од Дара Бубамара. Бар ќе гледаш кај скокаат балоните на лудана. :D

Фала многу.
Но знај, велат не е квалитетен рипот 2гб. Еден има пишано во коментар, го немам проверено ама изгледа точно е пошо
на балканскиве тракери има еден 2.58гб ама не сум задоволен и од него.
На Secret Cinema има 1080п 3гб шо е најбоље рип ама горе десно има watermark-чиште.

Е сеа останува некој да го изнајми од тука, 4 еврони
и да ми дае акаунт/пасс да пробам да го соберам а 90% мислам дека ќе можам.
Тука е ваљда најбоље верзија, без watermark.

Тајванскиов A Sun е многу добар филм.
Штета што беше предолг и имаше неколку вишок сцени, без кои би добил повеќе динамика и би бил одличен.

Сцената што ја снимиле на Водно беше топ. :love:

Уште еден филм подобар од Another Round.

Цела среќа што овде сум модератор па ќе ми се исполни желбата да избришам интерашки пост.
I got your back bro, кажи кога сакаш одма ќе најдам некој интерашки пост за бришење :love:

Дара ме 2 сата смара. Локал-патриотски филм што може да ги допре само Србите и оние што се осеќаат така.

Многу лош филм, подобро да не го правеле. Имам прочитано еден тон на тема Јасеновац, ужасна трагедија која заслужуваше многу подобар филм. Ова е ТВ филм нешто, ситен буџет претпоставувам, како прво и основно нема ни soundtrack / music score кој е неопходен.

Инаку на вакви темни теми, најмногу ме има погодено овој филм:

Savior (1998)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom