Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
17 август 2011
Мислења
10.401
Поени од реакции
18.557
Најсмешно у целава ситуација е што секој ден 500 казни за неносење маски лупаат. Ако за вакцини да обезбедат не се способни, за казни лупање си се махери..
Ги сликаа луѓе што седат по паркови, а во кафаните внатре е журка, со споени маси со сите нишани. Едини кој нoсат маски се келнерите, и тоа под брада :D Абсурди на секој чекор, меѓутоа не беше тешко да предвиди како ова фијаско ќе заврши.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Me zanima kaj zamina Coolris i Marko pobornicite na site merki i shirenje traumi.

Site izginavme ako beshe ostaveno na drugite,a ne na nashata svest da ebano ne se meshame so site luge.Zaradi nesposobnosta na makedonskite politicari ke ni otidat use 2 godini zivot. Site da roknete vi ebam debilite prosti neprokopsani.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.794
Поени од реакции
37.795
... за било кој лек што се применува во МКД, посебно за вакцини треба да бидат регистрирани, за да се увезе со интервентен увоз мора да има некое решение, некоја фирма која ќе биде задолжена за тој увоз, транспорт, не е тоа иди на граница земи вакцини...
Абе појма немам :D
Ама нема да ме чуди да е така, затоа што е добра прилика за тендер.
- „тендер“?? кога е во пршање нештата поврзани со К19, нема тендер, се оди со постапка на преговарање без објавување на оглас, оправданост? - итност на јавната набавка поради блеста К19, еве такви поврзани набавки, колку само спечалиле токму во вакви набавки без тендер никој не спомнува, кој е газда на „ Брако“ ?

Последно уредено:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Најсмешно у целава ситуација е што секој ден 500 казни за неносење маски лупаат. Ако за вакцини да обезбедат не се способни, за казни лупање си се махери..
Ги сликаа луѓе што седат по паркови, а во кафаните внатре е журка, со споени маси со сите нишани. Едини кој нoсат маски се келнерите, и тоа под брада :D Абсурди на секој чекор, меѓутоа не беше тешко да предвиди како ова фијаско ќе заврши.
Пред 1 саат шетаме со еден другар и цело време со маски на отворено, пошо нели таков е законот. И замислете, ликов ја спушта маската на неполни 10 секунди бидејќи носи наочари и почнаа да му се замаглуваат, и како за беља баш во тој момент поминува полициско комбе на улица, другаров веднаш го забележа и само си го поклопува лицето со маската...во рок од милисекунда. Полицијата застанува, му бара лична карта и му вика "господине, ќе имате пријава за неносење маска", другаров му ја дава личната карта, полицијата се паркира со комбето и му вика... "еј абе ти си, не те познав, ај шибај".
Значи толку кретенско понашање и таква желба за близу неоснована казна немам видено од службени лица, ајде овој пат се погоди да има среќа и да се познаваат, но истиот другар (читај - криминалец) во рок од неполни 20 саати (2 различни дена - пред околу 3-4 месеци) плати 2 казни за неносење маска од кои во едната "тура" и јас си лапнав една казна, нормално проследена со паметување од страна на неписмена багра. Тогаш додека ни пишуваа казна, на улица поминаа близу 100 луѓе без маска и кога му реков "или пиши казна на сите што прекршуваат или на никој", полицаецот на ова ми одговори дека немал 100 раце и да не сум му се мешал во работата :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.334
Поени од реакции
19.801
Пред 1 саат шетаме со еден другар и цело време со маски на отворено, пошо нели таков е законот. И замислете, ликов ја спушта маската на неполни 10 секунди бидејќи носи наочари и почнаа да му се замаглуваат, и како за беља баш во тој момент поминува полициско комбе на улица, другаров веднаш го забележа и само си го поклопува лицето со маската...во рок од милисекунда. Полицијата застанува, му бара лична карта и му вика "господине, ќе имате пријава за неносење маска", другаров му ја дава личната карта, полицијата се паркира со комбето и му вика... "еј абе ти си, не те познав, ај шибај".
Значи толку кретенско понашање и таква желба за близу неоснована казна немам видено од службени лица, ајде овој пат се погоди да има среќа и да се познаваат, но истиот другар (читај - криминалец) во рок од неполни 20 саати (2 различни дена - пред околу 3-4 месеци) плати 2 казни за неносење маска од кои во едната "тура" и јас си лапнав една казна, нормално проследена со паметување од страна на неписмена багра. Тогаш додека ни пишуваа казна, на улица поминаа близу 100 луѓе без маска и кога му реков "или пиши казна на сите што прекршуваат или на никој", полицаецот на ова ми одговори дека немал 100 раце и да не сум му се мешал во работата :)
Башибузук држава !

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Аххххх.....тој љисиц.....каде ли се криел.
Еве каде твори и продава бајки....кај шипурчињата на ТВ
20210211_220631.jpg
Од кревет листам по каналите....да ме успие нешто......кога ОП ете го.....Патот на вакцините.....ммммм
Сказни.....се поврзано со Ковид цвета во државава....совршено....ТВ21 КЉИК ПЉУС

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Најтрагично од се е што казнуваат 20 еврона за нешто за кое што не постои законска основа, ниту пак уставна, глупата уредба со законска сила е донесена во време на вонредна состојба, истата уредба е со важност додека трае вонредната состојба... за да уредбата е со важност треба по завршување наа вонреедна состојба да помине собраниска процедура ( за кое колку што знам истата процедура не е испоштувана) со која би казнувањето за неносење маска би имало законска основа, за да ситуацијата биде уштее потрагикомична во самаата уредба чл.1 пишува дека истата е со важност додека трае вонредната состојба... но бидејќи на народот не му се замара за 20 евра да се влече по полиции, адвокати, судови, си платат половина глоба и тераат даље... инаку за еден другар дадовме изјаснување со погоре наведеното детално објаснето и уштее нема одлука од комисијата за прекршоци, што ке бидне ке видиме, но бидејќи во МВР сее такоѓе запослени дебили неверујем дека ке помине.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.156
Најтрагично од се е што казнуваат 20 еврона за нешто за кое што не постои законска основа, ниту пак уставна, глупата уредба со законска сила е донесена во време на вонредна состојба, истата уредба е со важност додека трае вонредната состојба... за да уредбата е со важност треба по завршување наа вонреедна состојба да помине собраниска процедура ( за кое колку што знам истата процедура не е испоштувана) со која би казнувањето за неносење маска би имало законска основа, за да ситуацијата биде уштее потрагикомична во самаата уредба чл.1 пишува дека истата е со важност додека трае вонредната состојба... но бидејќи на народот не му се замара за 20 евра да се влече по полиции, адвокати, судови, си платат половина глоба и тераат даље... инаку за еден другар дадовме изјаснување со погоре наведеното детално објаснето и уштее нема одлука од комисијата за прекршоци, што ке бидне ке видиме, но бидејќи во МВР сее такоѓе запослени дебили неверујем дека ке помине.
Со оглед на тоа дека не сме во вонредна состојба, требало после последната вонредна состојба лани летото да помине низ собраниска процедура?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Со оглед на тоа дека не сме во вонредна состојба, требало после последната вонредна состојба лани летото да помине низ собраниска процедура?
Да, како и за секој друг закон што важи процедурата... практично ако казнуваат за мааски како што казнуваат, може утре според истата логика некој должник да приговара на извршување кај извршител бидејќи постои уредба од вонреедна состојба со која законот за извршвуање се суспендира и според истата „логика“ судот тој приговор да го прифати...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.235
Поени од реакции
8.339
haha

Член од
5 март 2018
Мислења
17.334
Поени од реакции
19.801
Шо вика Бачето полека полека се враќаат сите земји во нормала :icon_lol:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Шо вика Бачето полека полека се враќаат сите земји во нормала :icon_lol:
Бачето доста придонесува. Сите теории на заговор ги покрива овде и постира сомнителни ликови така да транспарентно може да докажеме какви ликови шират тие тези. Само што еднаш не се реши да коментира пример за ефектите во Израел после вакцинирање.

borso

Робсо
Член од
7 ноември 2020
Мислења
66
Поени од реакции
113
И замислете, ликов ја спушта маската на неполни 10 секунди бидејќи носи наочари и почнаа да му се замаглуваат,
Можел да се извај со то дека носи наочари. Поучи го за другпат, испробано. На "дај лична карта" ја ставам маската, дишнувам 2-3 пати и наочарата замаглена ништо не се гледа.
"Ти можиш да одиш вака? Не е цвикера за сонце па да ја извам, медицинско помагало е".

И така ти велам. Иначе добар? Со пичица како стојш?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.401
Поени од реакции
18.557
На другар пред мене му лепнаа казна дур пушеше цигара а карши нас пун кафич. Класична монти пајтон сцена. Меѓутоа не се криви џандарите, им даваат квота и гледа да ја исполни. Не дека некој глуп џандар го смислил ова, препорака е од комисијата за заразни. Учени луѓе, научници. Башка одреден број луѓе беа доволно гласни за построги казни и ја критикуваа полицијата дека не казнува, and here we are.

Kajgana Shop

На врв Bottom