Фан Клуб: Јувентус

Член од
1 април 2018
Мислења
2.122
Поени од реакции
4.125
Демирел катастрофа. Повторно без врска жолт на 70м од голот. Едноставно, преагрисевен е, не се средува ова. На лето би го продал за 50м. А и проблем со повреди плус.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Нека игра Бонучи ако Демирал е катастрофа. Да, глуп жолт картон ама полека се враќа во форма во каква што беше пред повредата. Настрана тоа спаси и гол. :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.755
Поени од реакции
9.800
Единствени светли точки од утакмицава се резултатот, фактот што сме подобрени у одбрана, ги искористивме шансите што ни ги поклонија и што бевме за нијанса подобри од прошлата утакмица каде што не издоминираа. Ова последново важи само за првото полувреме кое горе доле го контролиравме и бевме подобри. У второ сосема спротивно. Никаква контрола над играта, скрос се изгуби средината особено Бентанкур кој треба да му биде захвален на Демирал што се најде на право место во право време. Среќа што Џиџи, Демирал и ДеЛихт беа на висина на задачата, иначе друга приказна ќе беше.

Одбраната која изигра одлично настрана, за другите збор два. Кулу се изгуби денеска, Сандро исто многу слабо, Рабио и Мекени така-така, Бентанкур хорор, Куадрадо добар беше едино заедно со ЦР7 кој искусно си ги искористи поклоните.

Како и да е победа си е победа, се враќаме со одличен резултат у Торино ама не е уште готово. Имаме добра предност ама мора подобра игра и повеќе створени шанси дома да имаме.

п.с. unpopular oppinion. Бернардески изигра сосема солидно денеска.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Единствени светли точки од утакмицава се резултатот, фактот што сме подобрени у одбрана, ги искористивме шансите што ни ги поклонија и што бевме за нијанса подобри од прошлата утакмица каде што не издоминираа. Ова последново важи само за првото полувреме кое горе доле го контролиравме и бевме подобри. У второ сосема спротивно. Никаква контрола над играта, скрос се изгуби средината особено Бентанкур кој треба да му биде захвален на Демирал што се најде на право место во право време. Среќа што Џиџи, Демирал и ДеЛихт беа на висина на задачата, иначе друга приказна ќе беше.

Одбраната која изигра одлично настрана, за другите збор два. Кулу се изгуби денеска, Сандро исто многу слабо, Рабио и Мекени така-така, Бентанкур хорор, Куадрадо добар беше едино заедно со ЦР7 кој искусно си ги искористи поклоните.

Како и да е победа си е победа, се враќаме со одличен резултат у Торино ама не е уште готово. Имаме добра предност ама мора подобра игра и повеќе створени шанси дома да имаме.

п.с. unpopular oppinion. Бернардески изигра сосема солидно денеска.
Бернардески веќе неколку утакмици игра добро како wingback. Можеби сепак има некаква корист од него

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
На Берна центаршутот на пеналот на Квадрадо, боже ме сачувај сам беше имаше простор колку сакаше каде ја пуцна човече.

Бента иде преку кур веќе, Рабио што дојде многу покасно у Јуве од него е 100 пати подобар. Артуг е се посигурен, кога е во него топката сум сигурен некако.

Џиџи, мајстор!
А, Демирал да си се среди у тоа главата, таму е неговиот проблем.

Добро е, победа си е победа, искористени поклоните како што кажавте, идеме полека и со Рома да поправиме некој грешки и потоа со Интер лагано да се размислува за пролаз у финале.

Форца!

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.413
Не ја гледав, ја снимив сега ќе пуштам барем прво полувреме додека да заспам.

Резултатски секако ништо не е решено, мора и на реваншот да се изигра максимално добро. .

Кога видов од старт Рабио и Бентанкур :facepalm:. Добро е што овој вториот е казнет во Серија А, ќе го прескокне колото, па нема да го гледаме неговиот ужас.

Сепак, многу побитна е Рома во сабота, мора да ги тепаме по секоја цена.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.122
Поени од реакции
4.125
The next list is not a starting line up but the players that, in case of yellow in the second leg, will miss the eventual final
Alex Sandro
Arthur
Bentancur
Bernardeschi
Chiesa
De Ligt
Demiral
Morata
Rabiot
Ronaldo

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
The next list is not a starting line up but the players that, in case of yellow in the second leg, will miss the eventual final
Alex Sandro
Arthur
Bentancur
Bernardeschi
Chiesa
De Ligt
Demiral
Morata
Rabiot
Ronaldo
Знам го видов преѓе ова, кратко кажано 90% од првиот тим :icon_lol:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Прејако ќе биде Пирло како тренер без искуство да освои куп покрај суперкуп нешто што на Интер им треба 10 години :ајнапиво:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Ама овие ретардирани се а? Пцуел Буфон после голот на Мартинез и ќе го казнувале.

Juventus goalkeeper Gigi Buffon risks another ban and fine after he was reportedly again caught on camera using a blasphemous phrase.

According to La Gazzetta dello Sport, Buffon was heard using the offensive phrase after Lautaro Martinez’s goal in last night’s Coppa Italia semi-final.

That was Buffon’s 1,100th match as a professional between club and international level.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Иначе не знам дали знаете ама закон има у Италија против бласфемија, баш по порталиве пишуваа италјани. Викаа пример ако го употребиш господ у лоша конотација или го пцуеш јадеш казна, ова останато од црквава рад католицизмот

Kajgana Shop

На врв Bottom