Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.709
Поени од реакции
34.251
Јас па мислам дека за тој што не го сака стилот на Џармуш, Dead Man би бил ОК.
На крајот, ако го гледаш како „прозорец“ кон Дивиот Запад, оној вистинскиот, секоја сцена има значење :)

п.с. Прв филм што го гледав од Џармуш беше Down by Law, и го гледав не дека знаев кој е Џим Џармуш, туку дека ги сакав песните на Том Вејтс (кој игра една од главните улоги и ја подготвил музиката за филмот). :)
Mene dead man, kafinjata i drugite stari ne mi legnaa.

Ama Paterson i Only Lovers Left Alive... :love:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.204
Поени од реакции
10.234
Изгледа (според филмографијата) само The Grand Budapest Hotel сум го гледала, и тој филм ми се допадна. Ама толку. Засега :)
Штом тој ти се допаднал, има надеж дека ќе ти се свиѓа уште некој. Мада и мене за сега тој ми е најдобриот негов.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Mene dead man, kafinjata i drugite stari ne mi legnaa.

Ama Paterson i Only Lovers Left Alive... :love:
Јас па уште сум убедена дека Dead Man може да е филм за секого.
А може и не е така ...

п.с. Секако од Џармуш не може да се очекува акција. Човекот уште на факултет кога работел филм за вежба, и кога професорот му го вратил да го преработи дека е бавен, Џармуш го препработил : го направил уште побавен :D :D :D
Јас го обожавам во таа негова тврдоглавост да не биде мејнстрим :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.643
Поени од реакции
31.865
Јас пак се фасцинирав кога го гледав со Џони Деп, Dead man, пред неколку години.
Инаку иако требаше денес Интерстелар да го гледаме со невестава, и го пуштив The Tenant од Полански, кој е мало ремек дело за мене.
Еве ја сега ме мрази.
Не ќе можела да спија, се чувствувала прегрдо.
Немало да сме гледале повеќе „мои" филмови.
И така.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
Изгледа (според филмографијата) само The Grand Budapest Hotel сум го гледала, и тој филм ми се допадна. Ама толку. Засега :)
Скоро сите филмови на Вес Андерсон се правени во сличен стил. Па ако ти се допаднал The Grand Budapest Hotel многу веројатно ќе ти се допаднат и другите од него. Јас ти го препорачувам The Royal Tenenbaums.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Хотелот му е најдобар. Стилот ми е перфектен, симетријата, јаките бои, визуелно не можам замерка да му најдам, секој кадар ми се допаѓа. Style over substance, ама мене и приказната ми беше ок. Ова е мој тип на црна комедија, Фајнс со неговите фацијални експресии, кои повеќе ги немаше одошто ги имаше, али што знам, тоа го правеше посмешен.
Го немам гледано година, две, пак ќе си го симнам деновиве, еден од поомилените филмови ми е. :D

Isle of dogs е ок, али Moonrise Kingdom не ми се допадна.

Не е само до неговиот стил, сите се горе доле слични, али некаде ептен се вади на тој стил, а другото е да заспиеш.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.643
Поени од реакции
31.865

Сега ми текна, после долго натегање го изгледав филмов пред некој ден. Очекував којзнае што, додуша со Кејџ како главен лик, тоа е така апсурдно, ама не знам, висока оценка, награди ова она, реков којзнае што ќе е.
Не знам оти, не ми легна, чак и досаден ми беше на моменти.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.455
Поени од реакции
43.321
The Little Things, после гледањево на филмов сфативме дека работата е у малите нешта. Врска нема имево со филмов, тоа е една интересна фраза која Дензел ја повторува цело време. Полошо дуо од Рами и Дензел одамна немам видено, филмов сака да биде deep али уствари е dumb, се гледа дека Seven му бил инспирација на тој што го пишувал сценариото, али филмов е далеку од него. Плот холес еден куп али не се фокусирав на нив многу. У глобала ако немаш попаметно да правиш ок е филмов. Дури и шеската што му ја дале е многу, негде накај 4.5 или 5 е реално.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.907
Не очекувам многу ама ќе го гледам заради истата екипа од пред 30 години. И нема да се бунам и да биде катастрофа (како што изгледа од трејлерот) :D

Kajgana Shop

На врв Bottom