UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Имат Господ, баш сеа се чув и ми рече да се смириш малце :)
Јас сум мирен и не излегувам како печурка после на среќа изборено прво место во факинг групи. Прекинете да солите памет за поперспективни екипи од вас, смешни сте. Интер, за кого ти даваш стручни анализи и ги тапшаш по рамо како Брисељаците нас после секое вето, има барем топ 3 средина во Европа и топ 5 напаѓач. Вие што имате од ова? Нормално фудбал е, топка е се врти и се случуваат изненадувања и несреќни околности, но гледано во перспектива и на долгорочен план треба тие да ве тапшаат вас. Тие само ќе го сменат Перикле и наредна сезона се минимум во 1/2 финале, додека вие ќе гниете во 1/8 финале уште долго. Дно сте бре, џабе се радувате, чим со Безвеза се дичите све е кажано.

Последно уредено:
Член од
1 април 2018
Мислења
2.109
Поени од реакции
4.100
Интер, за кого ти даваш стручни анализи и ги тапшаш по рамо како Брисељаците нас после секое вето, има барем топ 3 средина во Европа и топ 5 напаѓач.
:pos: :pos: :pos: :pos:
Да си здрав и жив, вака слатко одамна не сум се изнасмеал.
Топ 3 средина во Европа вели :pos: :pos:со Гаљардини, кој сам не знае како е професионален фудбалер и пијандурите Видал и Наинголан? Или маестро Брозо можи? Единствен што вреди има потенцијал е Барела од средината.
Топ 5 напаѓач? :pos: оној кој не постои во дерби дуели? Лани против Барса во клучниот се изгуби, против Севиља во финалето автогол си закачи, и го видовме вчера колку е добар. Тешко на фудбалот ако стаса Лукаку да е топ 5 напаѓач.

Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
Јас сум мирен и не излегувам како печурка после на среќа изборено прво место во факинг групи. Прекинете да солите памет за поперспективни екипи од вас, смешни сте. Интер, за кого ти даваш стручни анализи и ги тапшаш по рамо како Брисељаците нас после секое вето, има барем топ 3 средина во Европа и топ 5 напаѓач. Вие што имате од ова? Нормално фудбал е, топка е се врти и се случуваат изненадувања и несреќни околности, но гледано во перспектива и на долгорочен план треба тие да ве тапшаат вас. Дно сте бре, џабе се радувате, чим со Безвеза се дичите све е кажано.
Ајде вака сеа малку поцивилизирано да пробам да ти објаснам. Не знам дали си фан на Интер, но според твојата реакција рачунам дека си:

1. Јас нити го исмевам Интер, нити пробвам да го умаловажам Интер како екипа. Туку Конте. Кловнот шо го имате на клупа ме терат мене а и на сите малце шо пратет фудбал да се смеет на неговите избори шо ве претставуват вас како екипа. Да не се повторвам, но инаетот негов и форсирањето на една те иста тактика со едни те исти лимитирани играчи во први 11 давет слика на Интер како екипа кој шо дошла во ЛШ да набиеѕ искуство, а не да стремит кон елиминациони натпревари. Пак ќе речам, во утакмица во која ти требит да победиш да чуваш играчи на клупа од типот на Ериксен,Санчез, Перишич и Сенси, кои без 2 нозе, само на талент и искуство ќе имет поголем придонес од Гаљардини и повреден Барела е рамно на самоубиство.

2. Дека Интер имат топ 3 средина во Европа е толку голема лага шо ако ја кажел Пинокио не само носот, туку и к*рот ќе му пораснел.

3. Се слагам дека Реал се умрени. Ама и такви го победија умрениот Интер. 2 пати.

4. Лукаку е топ 5 напаѓачи во светот ако ги мериме по тежина и висина. Немам ништо против него, напротив еден од поомилените играчи ми е за гледање, но сеуште имат муви да лапат да се редит во тој ешалон.
И тој Безвеза, како шо го викаш ти, е топ 5 стрелец во ЛШ евер, и на 33 години имат поголем контрибјушн од твојот пулен шо го браниш.

Е сеа, ти види..

Член од
5 март 2018
Мислења
16.836
Поени од реакции
19.155
Јас сум мирен и не излегувам како печурка после на среќа изборено прво место во факинг групи. Прекинете да солите памет за поперспективни екипи од вас, смешни сте. Интер, за кого ти даваш стручни анализи и ги тапшаш по рамо како Брисељаците нас после секое вето, има барем топ 3 средина во Европа и топ 5 напаѓач. Вие што имате од ова? Нормално фудбал е, топка е се врти и се случуваат изненадувања и несреќни околности, но гледано во перспектива и на долгорочен план треба тие да ве тапшаат вас. Тие само ќе го сменат Перикле и наредна сезона се минимум во 1/2 финале, додека вие ќе гниете во 1/8 финале уште долго. Дно сте бре, џабе се радувате, чим со Безвеза се дичите све е кажано.
Да бе минимум полуфинале, божем ова Баерн Минхен е :pos: фурни леб треба да јадат за до таму да стигнат, не гледаш со полумртви екипи во група не можат во нокаут фаза да влезат.
Автоматски споено мислење:

Kosta, vredi. Vo denesno vreme mnogu fokus se dava na tituli. Ne deka ne se vazni, ama ubav primer dade deka i pokraj tituli ima klubovi i treneri koi postignuvaat mnogu.
Јас имам пишано многу пати дека ова шо е Атлетико денес е најголема заслуга на Чоло, му заминуваат играчи секоја година и пак успева да се докопа горе на врвот во Ла Лига и да догура ЛШ макс колку шо можи, чат пат и ќе лапни некој трофеј, куп, ЛЕ,еве оваа сезона големи се шансите да се закити и со трофеј во Ла Лига, секој цент му е заслужен, е сега со овие играчи кои ги има моментално на располагање нормално е навивачите да бараат повеќе.
Автоматски споено мислење:

Сериозно го имаат сфатено и го цитираат. :pos::pos:
Да се дешава нешто :D

Последно уредено:
Член од
10 декември 2010
Мислења
6.518
Поени од реакции
8.042
Јас се појавував и се појавувам за Лукаку. Уште првиот пат кога му плачел на Мурињо за да го пушти на позајмица после утнат пенал, и избега од конкуренција се постави прашањето дали ќе биде напаѓач за тим кој сака да се бори за трофеи. Седум години подоцна ете супер напаѓач е, се истура од голови, ама кога е најбитно во најтешките натпревари се губи и има освоено точно 0 трофеи.
Да се надоврзам, имаше некои негови изјави и дела кои фрлале сомнеж за него како карактер или врвен играч, но една конкретна изјава ќе ми остави конкретен впечаток.После ПРВАТА сезона му плачел на Погба дека не можел да го поднесе притисокот и дополнително не му било јасно како може да го критикуваат зошто утнал една или две шанси кога веќе дал еден гол на натпреварот.Првата сезона имаше супер бројки, 25+ гола доста асистенции итн, далеку од лош учинок, ама па ко што знаете имаше и многу зицери утнато.Главната утакмица против Сити таа сезона кога требаше да ги стигнеме, он ја посра со тоа што ради негови 2 несмасни реакции примивме два гола.Во финалето во фа куп против Челзи исто имаше зицери утнато.

Се тоа на страна, ама кој е тој менталитет, сум дал еден гол и доста е? Океј, во помал клуб кој што имало помало внимание може и ќе пројде тоа, ама за клуб кој бил врвен и постои стандард за квалитетен напаѓач логично е да си критикуван.Или при први анализи и банални забелешки од Гери Невил и Карагер овој одма почна носот у вис и да се понаша ко дете.Постепено кога почна ептен да утнува зицери кои се покажале како решавачки за натпревари, почна да расте притисокот и критиките, па така и овој почна да се губи.Втората сезона личеше на Дани Велбек.

Во секој случај, имам почит за играчот зошто беше вистински работник, се трудеше и не беше его-центрик како некои други, туку го ставаше тимот и соиграчите во прв план.Хинт: место да шутира пенал за хет-трик против ПСЖ и пролаз понатаму + медиумско воспевање, он му го дава пеналот на Рашфорд кој немаше ниеден пенал шутнато до тогаш во професионалната кариера.Или имаше моменти каде намерно не шутираше изгледни шанси само за да им асистира на Рашфорд и Марсијал.
Мислам дека можеби има синдром на инфериорност или проблеми со концентрација, нема логично објаснување зошто му двоеја настапите толку многу во регуларни натпревари и дербиња.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.836
Поени од реакции
19.155
Лукаку секогаш кога ќе се спомни ми излегува фацата негова кога се залета да шутира пенал во финалето во супер купот против Баерн и бацката се уфилма паненка на Ноер ќе му шутираше, нормално се избрука и Челзи изгуби финалето, еј играч со два натпревари изиграни професионален фудбал паненка ќе му правеше во финале на еден од најдобрите голмани во светот, ќе го убиев да ми излезеше пред очи тогаш, куќа му горела.
Наместив аларм да го гледам финалето, Австралија бев тогаш 2 часот или 3 по полноќ беше таму ако не се лажам, неспана останав за шо, за Лукаку коњот да се брука:mad:

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Лукаку секогаш кога ќе се спомни ми излегува фацата негова кога се залета да шутира пенал во финалето во супер купот против Баерн и бацката се уфилма паненка на Ноер ќе му шутираше, нормално се избрука и Челзи изгуби финалето, еј играч со два натпревари изиграни професионален фудбал паненка ќе му правеше во финале на еден од најдобрите голмани во светот, ќе го убиев да ми излезеше пред очи тогаш, куќа му горела.
Наместив аларм да го гледам финалето, Австралија бев тогаш 2 часот или 3 по полноќ беше таму ако не се лажам, неспана останав за шо, за Лукаку коњот да се брука:mad:
Бев Австралија демек да се пофалам.
Иначе, зошто некој што навива за атлетико толку би се засекирал за челзи? :masa:

Член од
16 април 2014
Мислења
7.328
Поени од реакции
11.734
Бев Австралија демек да се пофалам.
Иначе, зошто некој што навива за атлетико толку би се засекирал за челзи? :masa:
Аналитичар е, сите лиги ги прати.
После тоа во 5-35 сабаљето го направила алармот да гледа Вардар-Царев Двор.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па не дека ако ни беа напаѓачи Руни и Дрогба во моментов, фактот што Лукаку е несмасен во шеснаесетник ќе имаше поголемо значење.

Ликот е супер напаѓач, си дава голови, за тоа нема збор ама некни гледам се споредил со Кејн, Левандовски и остала компанија. Кејн и Левандовски не само што даваат голови во важни натпревари (ајде да го занемариме тоа), туку не прават постојано грешки во свој а и во туѓ шеснаесетник. Лукаку дали има проблем со концентрацијата, дали со тоа што е колку слон па поспор е, не знам ама во секој случај има уште многу да работи на себеси за да се става во иста реченица со горенаведениве.
Го чекав овој момент кога ќе се фатите за изјавата негова дека е топ 5 шпицови у свет моментално.
Еве баш ме интересира дали има 5 такви 9ки што се боље од него моментално. Не се спореди со нив туку се стави во нивно друштво.

Кои битни утакмици ги има изиграно Хари Кејн во животот негов со екипата на Тотенхем за да се става на некаков пиедестал на врвни шпицови без конкуренција. Никаков притисок има ниту па важни утакмици.

И сеа вака ќе се фатат за некоја ситница луѓе што не го ни гледаат како игра и ете одма они знаеле дека се губел во битни утакмици. Да, лош беше лани со Барса и Севиља, вчера не беше ништо полош од целиот тим, 0 употребливи топки доби ама ете ќе види некој на оффнет дека стоел пред гол и Санчез несреќно го погоди у глава и тоа е тоа, се губи на битни текми.

Челзи фан клуб на секои 3 години ќе се појават со ваков коментар како они знаеле дека не го бива пошто на 20 години утнал пенал во една од сите 4 утакмици на кои доби шанса и беше откачен. Немаат право они да коментираат со оглед на фијаско трансферите што ги направија тој период.

Што значи тоа грешки во свој шеснаесетник, или дека си дае автогол со Севиља па ете ќе му го пишеме тоа ко негативна карактеристика а што секоја втора корна ја чисти со глава нема да ја забележиме. Точно е тоа дека има проблем кога го напаѓа голманот во еден на еден ситуација и тоа треба што побрзо да го реши.
Лукаку не е тип на играч што може сам да си створи шанса и да реши утакмица, иако за тие што редовно го пратат Интер знаат дека и за тоа и те како е способен. Да, коа ќе промаши 2-3 зицери е проблем ама кога ќе има точно 0 употребливи топки за него не е негова кривица и не може тоа да се окарактеризира ко губење.

Ај сеа да ги видиме 5те 9ки боље од Лукаку моментално. Ќе му биде пријавено мислењето на првиот што ќе се залета со Халанд.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Се лажеш :toe:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Лукаку не им е пацер ама затоа Кутињо у дрес на Ливерпул им беше пацерче зошто Пул не освоиле ЛЕ, ради него, се губел.

Лани со Барса исти оправдувања, лани до Севиља исти оправдувања, сега еве пак.

Нека се рва таму со штопери на Лече и Џеновс, нека качува по 2ца на грб ко Шекил и нека мисли дека е класа.

Можеби е во топ 5 робусна 9кс, можеби е и најдобар ама тој тип на 9ка е умрен, не постои веќе. У негова карегорија еве нека биде и најбоље икада, џабе, пак ќе утиња зицери и ќе се губи у битни утакмици...

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Ja stv nz Mario kako e tolku pristrasen, mi go sporeduva Lukaku so Haaland. Pa deckoto e Kiki i Mesi za gorilovo... Osven fizicki sto e pojak Lukaku, vo nieden drug segment ne e podobar
Никој не го споредува Лукаку со Халанд...
...Иначе Имобиле е Лева и Бенз во едно за Лукаку...

Kajgana Shop

На врв Bottom