UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.636
Поени од реакции
88.299
Меси буквално оди на терен, сега кога шутираше у 45 минута, сите играчи на Барса бараа пенал, сем џуџево... Се смешкаше под мустаќ :icon_mrgr:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Под итно стопирање на производство на Негро бонбоните и општа употреба на црната боја. Темната нијанса ми е омилена боја.
Ех ко ќе треба на некој да му објаснуваш семантика и социолингвистика, а тој се шо знај е да трча тркало на зелена полјана.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Abe koj faktor se oni ja da nesmeam da gi narecam crnci ili crnec da posocam nekogo?
Sto se oni pobitni od mene,ja sea da se navredam nekoj anglicanec ako mi rece ovoj makedonecot izbrkaj go ili neso slicno.
Neka se gonat u pm.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.570
Поени од реакции
5.616
Ова е расизам иначе. Баш ми е мерак што ова само ќе го продолжи клечењето за BLM, и ќе ве читам како се нервирате. Очигледно треба да си тера движењето.

Црнецот е крив што му рекле црнец пошто е црнец бе... каков евтин спин и тотална неспособност да укапираш дека баш тоа е поентата.
А белец смее да каже ?
Ти ибам снегулките. Што кој кур морааа и во Европскиот фудбал да дојдат.

Ебате тоа радикал либерално срање. Слоода на говор само дур не се навреди снегулката во својот safe space...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ова е расизам иначе. Баш ми е мерак што ова само ќе го продолжи клечењето за BLM, и ќе ве читам како се нервирате. Очигледно треба да си тера движењето.

Црнецот е крив што му рекле црнец пошто е црнец бе... каков евтин спин и тотална неспособност да укапираш дека баш тоа е поентата.
Па црн е бе брат.
На улица ќе видиш некој што пита, кажи му, кај си да ти еам сиромашниот и тоа е сосема океј, пошто нели, констатираш само дека он е сиромашен.
Како да му кажеш, кај си богат? Едноставно не си богат, сиромашен си...

Греота е што каскаме во образование (во светски размери) и мора вака да се дообјаснуваме.
Се надевам следни генерации ќе бидат маааалку попаметни и пообразовани од нас, како што сме ние од претходните, само на тоа треба да се работи.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Мене, како бел маж и фан на либералниот Ливерпул, највеќе ме боли тоа што ова ќе го засени фактот дека треба да им се мочаме од смеење на Јунајтед ако изгубат :unsure:

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.675
Поени од реакции
4.154
Со име и презиме да го кажеше, пак ќе најдеа ситница. Сигурно ќе се бунеа зошто црвен картон поради кажување на мислење, слободата на говор му е загрозена. :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.615
Поени од реакции
11.671
Меси буквално оди на терен, сега кога шутираше у 45 минута, сите играчи на Барса бараа пенал, сем џуџево... Се смешкаше под мустаќ :icon_mrgr:
очекувано е ова послем она летоска што се дешаваше, ке си ја помине сезонава у влечење

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
5 март 2018
Мислења
17.030
Поени од реакции
19.396
Под итно стопирање на производство на Негро бонбоните и општа употреба на црната боја. Темната нијанса ми е омилена боја.
Ех ко ќе треба на некој да му објаснуваш семантика и социолингвистика, а тој се шо знај е да трча тркало на зелена полјана.
Во Шведска мислам забранети беа едно време, не прам мајтап.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.401
Ебате тоа радикал либерално срање. Слоода на говор само дур не се навреди снегулката во својот safe space...
Јасно ни е на сите дека се имаш избрукано мал милион пати на форумов.
Али не го пробивај дното, изгуглај што точно е слобода на говор и кога и како може да се употребува.
Срамота е.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
А белец смее да каже ?
Ти ибам снегулките. Што кој кур морааа и во Европскиот фудбал да дојдат.

Па што знам, зависи од контекстот. Ја коа бев у Кенија ме имаат на сличен начин посочено ко белец у багра со црнци (како Пајпер Пери опкружен, да). Не бев нешто увреден пошто еднаш беше и у сосема нова околина. Али претпоставувам ако ти се дешава на дневна база, евентуално ќе ти скурчи и ќе се напнеш, каков и да си.

Такада оправдана реакција ако нејќеш да бидеш на тој начин посочен, поготово коа подолго време си бил трпител.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.774
Поени од реакции
43.978
Па црн е бе брат.
На улица ќе видиш некој што пита, кажи му, кај си да ти еам сиромашниот и тоа е сосема океј, пошто нели, констатираш само дека он е сиромашен.
Како да му кажеш, кај си богат? Едноставно не си богат, сиромашен си...

Греота е што каскаме во образование (во светски размери) и мора вака да се дообјаснуваме.
Се надевам следни генерации ќе бидат маааалку попаметни и пообразовани од нас, како што сме ние од претходните, само на тоа треба да се работи.
Според твитот погоре главниот судија го прашал помошниот кој да исклучи, овој кажал "оној црниот".

Не знам кој е во стручниот штаб на турциве, ама ако бил само тој црнец можда бил налесен начин да го опише. Кога сакаме да посочиме на некој, обично бираме карактеристика што го разликува од другите. "Оној што куца", или ќоравиот, или плавиот, или со кривите заби, или со големиот нос, или дебелиот, или што и да е... Јебига, овој е црн. Не тргнал судијата да го навредува, туку едноставно посочил на него во разговор со трет човек.

Kajgana Shop

На врв Bottom