А белец смее да каже ?Ова е расизам иначе. Баш ми е мерак што ова само ќе го продолжи клечењето за BLM, и ќе ве читам како се нервирате. Очигледно треба да си тера движењето.
Црнецот е крив што му рекле црнец пошто е црнец бе... каков евтин спин и тотална неспособност да укапираш дека баш тоа е поентата.
Па црн е бе брат.Ова е расизам иначе. Баш ми е мерак што ова само ќе го продолжи клечењето за BLM, и ќе ве читам како се нервирате. Очигледно треба да си тера движењето.
Црнецот е крив што му рекле црнец пошто е црнец бе... каков евтин спин и тотална неспособност да укапираш дека баш тоа е поентата.
очекувано е ова послем она летоска што се дешаваше, ке си ја помине сезонава у влечењеМеси буквално оди на терен, сега кога шутираше у 45 минута, сите играчи на Барса бараа пенал, сем џуџево... Се смешкаше под мустаќ
Во Шведска мислам забранети беа едно време, не прам мајтап.Под итно стопирање на производство на Негро бонбоните и општа употреба на црната боја. Темната нијанса ми е омилена боја.
Ех ко ќе треба на некој да му објаснуваш семантика и социолингвистика, а тој се шо знај е да трча тркало на зелена полјана.
ме чуди како оџачарите не се бунеа.Во Шведска мислам забранети беа едно време, не прам мајтап.
Јасно ни е на сите дека се имаш избрукано мал милион пати на форумов.Ебате тоа радикал либерално срање. Слоода на говор само дур не се навреди снегулката во својот safe space...
Па што знам, зависи од контекстот. Ја коа бев у Кенија ме имаат на сличен начин посочено ко белец у багра со црнци (како Пајпер Пери опкружен, да). Не бев нешто увреден пошто еднаш беше и у сосема нова околина. Али претпоставувам ако ти се дешава на дневна база, евентуално ќе ти скурчи и ќе се напнеш, каков и да си.А белец смее да каже ?
Ти ибам снегулките. Што кој кур морааа и во Европскиот фудбал да дојдат.
Ебате тоа радикал либерално срање. Слоода на говор само дур не се навреди снегулката во својот safe space...
Според твитот погоре главниот судија го прашал помошниот кој да исклучи, овој кажал "оној црниот".Па црн е бе брат.
На улица ќе видиш некој што пита, кажи му, кај си да ти еам сиромашниот и тоа е сосема океј, пошто нели, констатираш само дека он е сиромашен.
Како да му кажеш, кај си богат? Едноставно не си богат, сиромашен си...
Греота е што каскаме во образование (во светски размери) и мора вака да се дообјаснуваме.
Се надевам следни генерации ќе бидат маааалку попаметни и пообразовани од нас, како што сме ние од претходните, само на тоа треба да се работи.