Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Абе нека оди на приватно нека не се заебава.
Не не приватно ќе одам, тоа сигурно ... матичната ми е да ме води за лековите и да ми даде рецепти
ако имам ковид воопшто :)

Не не приватно ќе одам, тоа сигурно ... матичната ми е да ме води за лековите и да ми даде рецепти
ако имам ковид воопшто :)
Па затоа големи се шансите да немаш. Затоа подалеку од места со многу потенцијални што се тестираат.

Не знам каков реално би бил ефектот од тој полициски час од 18.00 часот, кога преку ден пак ќе има движење.

Не сум економски експерт ниту познавач, но не гледам зошто не би издржала државата двонеделен целосен карантин како што воведоа есенва во земјите од Западна европа, ама не стотици илијади дозволи за движење да се дадат како кога имавме полициски час, нема работење на ништо, нема продавници, нема локали, нема школи, судови, нема државни институции (кои и онака работат со преполовен капацитет со оглед колку боледувања и изолации има), нема ништо, една дежурна аптека по општина, купување намирници на време, еден дежурен маркет и толку.

Есенцијални дејности како болници, пожарна и полиција (со намален капацитет нормално), електроцентрали, хидроцентрали ќе си работат.

Две недели, колку да земат здив болниците и медицинскиот персонал, преголеми се процентите на заразени од тестираните и преголема е стапката на смртност, неспоредливо и со другите од балканот и со европскиот просек.

Грешка си, помага и те како и тоа во многу поголеми држави него ли во Македонија

Образованието му функционира со физичко присуство.
Мислам дека е голема грешка и кај и да е ќе преминат на онлајн настава.
Онлајн е се од настава во Словенија долго време. Во прашалници се, освен погони за производство, немам идеја што може да придонесе за огромната заразност. Мерките не да се строги, дури и шетањето по улица ти е доведено во знак прашалник, да беа во Македонија овие мерки сега ќе имаше солзи насекаде.. И излезот од земјата е забранет ако немаш некоја причина што држи вода, мислам дека веќе пишав за ова.

Никој во Словенија не вика дека нема да се изпозаразат сите, целта е да не се дојде до сценарио да нема доктор да помогне на заболен а ако рестрикцииве не дадат резултати за недела до 10 дена, се стравува и од тоа :(

Чудо се тие тестовите, никаков контакт да немаш, пак позитивен да си. Па маска ако носиш, може и двапати.
Ме потсеќа на една заебанција како деца, што е прецизност - да погодиш комарец у левото јајце.

Чудо се тие тестовите, никаков контакт да немаш, пак позитивен да си. Па маска ако носиш, може и двапати.
Ме потсеќа на една заебанција како деца, што е прецизност - да погодиш комарец у левото јајце.
Aha, inat teraat toa testovite.

Туку што разбрав дека еден пријател од Кичевско е меѓу починатите од почетокот на неделата. Во раните 40ти беше. Беше многу дебел и одамна имаше поради тоа и здравствени проблеми ама жално и нехумано е така да заврши. Го нашле дома починат и тест потоа покажа позитивен резултат. :(
Како така "го нашле дома починат"?!?! Ваква ненадејна смрт делува дека е од срцев удар.

И како бе имаат тестови за тестирање мртви луѓе, а немаат за живи, да им ебам мајката у пичка?!?! :mad:

Како така "го нашле дома починат"?!?! Ваква ненадејна смрт делува дека е од срцев удар.

И како бе имаат тестови за тестирање мртви луѓе, а немаат за живи, да им ебам мајката у пичка?!?! :mad:

Уште колку случаи треба да се појават за да се сфати дека овој вирус може да предизвика создавање тромб, па со самото тоа и срцев удар.

Сам живееше может и не сетиле одма. Како што реков беше многу дебел и поради тоа со други здравствени проблеми. Не ми изгледа чудно коронава да си го направи своето. Иначе мислам дека е ок за вака помлад човек да направат тест оти нели мора да се погреба ба да знаат дали имал или не дане закачи друг.

Грешка си, помага и те како и тоа во многу поголеми држави него ли во Македонија

Дај објасни како помага, на кого уствари му помага ....

Видовме дека претходните затварања, полициски часови не дадоа позитивни резултати. Бидејќи нели го имаш низ цел свет (освен кај Азијатите :D), колку и да седиш затворен, ако другите истовремено не се затворени, Бетмен пак ќе дојде.

Викате ќе им се олесни на докторите/сестрите. Но веќе голема е бројката, па 14 дена затварање може само малку да намали бројот на лица од потреба да лежат во болница.
Е сега бидејќи Бетмен е тука, откако ќе завршат тие 14 дена, пак ќе има зголемен број на разболени, но сега дополнително ќе имаш стотици кои поради тоа затварање им се влошило здравјето и потребата од медицинска грижа.
Значи, можеби на почеток ќе се намали бројот на хоспитализирани, но после тие 14 дена, многу повеќе ќе се зголеми бројот на лица на кои ќе им треба медицинска грижа. Си донел мерка, која уствари влошила состојбата, наместо да подобри, ама такви се сите мерки од страна на системот.

Имаа и повеќе од доволно време да се подготват за втор и трет бран, нели ги најавуваа уште на почетокот, можеа да се снадбат со кислородни подршки, да обучат лица со средно медицинско школо како да се ракува со нив, да помагаат полесни работи, можеа да ги подобрат хигиенските услови низ болниците, можеа уште многу други работи ....
Но затоа си течат изградба на паркчиња, тендерчиња, 2000 рамковни си седат и плата си земаат, ни сервираат и присилуваат да почитуваме бескорисни мерки, кои САМО на системот му одговараат, да ја задржи својата контрола и моќ.

Ајде стиснете заби додека трае реформата на западниот "цивилизиран" свет
1605774179160.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom