Џ
Џонтра Волта
Гостин
Не ни требало да ја снимаат.Истите ликови се од романот. Требало да ги тргнат пошто биле безвезе?
П.с лезбејки се и тие од романот?
Не ни требало да ја снимаат.Истите ликови се од романот. Требало да ги тргнат пошто биле безвезе?
Не, приказната е сменета, ама ликовите се исти. Мене многу ми се допадна. Дури ни самата новела не е толку страшна, исто како тука, но тоа не е мерило дали нештото е добро или не. Таму крајот е малку амбивалентен и подложен на различни толкувања, затоа и адаптациите се толку различни. На пример, дали знаеш дека The Others со Никол Кидман е уште една адаптација на истата новела? А таму дадилката и децатаНе ни требало да ја снимаат.
П.с лезбејки се и тие од романот?
The Others е поим за хорор-мистерија со еден од најјаките плот твистови. Немав поима дека е адаптација на роман. Не знаев ни за Bly Manor рака на срце, иако не ми мења многу тоа.Не, приказната е сменета, ама ликовите се исти. Мене многу ми се допадна. Дури ни самата новела не е толку страшна, исто како тука, но тоа не е мерило дали нештото е добро или не. Таму крајот е малку амбивалентен и подложен на различни толкувања, затоа и адаптациите се толку различни. На пример, дали знаеш дека The Others со Никол Кидман е уште една адаптација на истата новела? А таму дадилката и децата
.се духови
Нема врска книгата со тоа колку ми се допаднала или не серијата, пак ќе речам - единствено идејата и ликовите се исти со книгата:The Others е поим за хорор-мистерија со еден од најјаките плот твистови. Немав поима дека е адаптација на роман. Не знаев ни за Bly Manor рака на срце, иако не ми мења многу тоа.
Е сеа, не сакам да ги споредувам двете остварувања иако поентата е таа и сфаќам што сака да каже писателот со тоа што у The Other тоа е прикажано во хорор жанр а во Bly Manor на еден претенциозен начин, нехорор и шлепање на стара слава.
Досадна серија како да ти кажам. Поентата е таа, развлечена у 9 часа збунувачки, досадни, не страшни, нафрлани и непотребни исфорсирани моменти.
Ти со други очи гледаш пошто ја имаш читано книгата очигледно иако тоа ништо не мора да значи на прашањето дали е добра ко филмско остварување или не.
Јас ко фан на Hill House, Kate Siegel и Victoria Pedretti дојдов да гледам хорор а добив досадна лезбејска љубовна cgi драма.
Па со оглед на тоа што се декларира ко хорор, првичната идеја и цел е да те исплаши нели, да ти предизвика некое вознемирувачко чувство. Јас такво чувство во Bly Manor не добив во ниту еден момент. Умрев од досада. Пак ќе се повторам, конфузна, нафрлана, исфорсирана, претенциозна серија.Тука има сосема поинакво дејство и сосема поинаква приказна. Ти го мериш нејзиниот квалитет според тоа дали е страшна или не, затоа не ти се допаднала, дека не била доволно страшна. Ама ова е ко на пример - акционен филм во кој има премногу акција да тврдиш дека е ремек дело само зашто има премногу акција. Или обратно. Или некој хорор од кој мочта ти се здрвела од страв, а нема никаков квалитет, со сѐ ужасно, да сметаш дека е ремек дело само дека бил престрашен. Да, не е страшна серијата, ама тоа воопшто не значи дека не е добра или дека е многу полоша од Hill House. Драмата и во едната, и во другата се според мене на исто ниво. Исто и приказната, и ликовите... сѐ. Нема врска ни книга, ни мнига тука.
Има ли хрватски превод?Kärlek & Anarki (Love & Anarchy) ја загледав на Нетфликс, се чини како ОК кратка серија од Шведска.
Јас и онака сум слаб на серии, али ова е скроз true - gaming ми е предоминатен у карантинов. Со повремени филмски излети.Bravo. Jas sum mnogu slab na serii godinava, a na filmovi pak... 20 filmovi in total za cela godina. Karantinot go pominav vo gejmanje.
kodi balkangreenimase nekolku balkanski/srpski sajtovi/torenti, sto postavuvaat epizodi od serii.
pocna/prodolzi zigosani u reketu, 2ra polovina na 2ra sezona ili 3ta sezona, poima nemam kako se broi.
znae nekoj kaj bi mozelo da gi ima online?
Арапски, турски... немој да очекуваш објективностарапскава
7000+ гласови.