Општи дискусии за ТВ серии

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
RIP Mindhunter никогаш не стасав да ја гледам, освен првата епизода и баш сакав да ја пуштам во овие тмурни времиња.
Па можеш да ги гледаш двете сезони, првата мене ми e за нијанса подобра од втората.
А штета што ќе мора да ја тргнам од листа, мислам дека планираа пет сезони, што ќе беа и други фаци опфатени, али тоа е што е.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Еве се што сум гледал до сега во 2020, година на серии за мене:

1.Euphoria
2.The Handmaid's Tale
3.The Crown
4.Shameless
5.Fear the Walking Dead
6.Sex Education
7.Elite
8.La Casa de Papel
9.The Walking Dead
10.Castle Rock
11.The Witcher
12.You
13.Fargo
14.True Detective
15.Westworld
15.Outlander
16.The Big Bang Theory
17.Special
18.Sherlock
19.American Horror Story: 1984
20.Hollywood
21.Broadchurch
22.Bodyguard
23.How to Make it in America
24.Travelers
25.His Dark Materials
26.13 Reasons Why
27.Unbelievable
28.Dark
29.Succession
30.The 100
31.Ozark

32.3%
33.How I Met Your Mother
34.Watchmen
35.Anne With An E
36.The Haunting of Hill House
37.The Decalogue
38.Raised By Wolves
39.The Third Day
40.Locke & Key
41.The Queen's Gambit

:sramezliv:
И после зошто само 5 филма си гледал во последните 2-3 месеци. That's why. Карантин ат итс фајнест. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.107
Поени од реакции
37.569
И после зошто само 5 филма си гледал во последните 2-3 месеци. That's why. Карантин ат итс фајнест. :D
Не, ама да се разбереме - од повеќето од овие серии ги гледав само последните сезони во 2020, зашто претходно ми беа гледани останатите. Пример, The Walking Dead, La Casa de Papel, Elite, The Crown, Shameless, The Handmaid's Tale, Dark, You, 13 Reasons Why, Castle Rock, Fear the Walking Dead...
Автоматски споено мислење:

BTW, што следно?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Јас сум слаб на ова поле. Паметам дека ги изгледав последните сезони од La Casa de Papel, Elite, 3%, минисеријаливе Watchmen и El Robo del Siglo, белгискава Into the Night и првата сезона од Girls From Ipanema.

Ел Чапо ми е почната, 12 monkeys исто, српските Тајкун и Мочвара... што ќе завршам од ова кој знае.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Само да ги пофалам Нетфликс значи во секоја нова серија и филм има Хрватски превод и тоа со одличен квалитет, се гледа дека го правело некое експертско студио за превод. Беше редно некој да обрати внимание на Балканот малку кога веќе го плаќаме иста цена. Еве и во Квин Гамбит и Ла револуцион има Хрватски.

Член од
17 септември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
485
Само да ги пофалам Нетфликс значи во секоја нова серија и филм има Хрватски превод и тоа со одличен квалитет, се гледа дека го правело некое експертско студио за превод. Беше редно некој да обрати внимание на Балканот малку кога веќе го плаќаме иста цена. Еве и во Квин Гамбит и Ла револуцион има Хрватски.
Ова е на македонскиот Нетфликс или со хрватски ВПН. Кај мене само турски и англиски титл имам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.216
Поени од реакции
8.317
Ова е на македонскиот Нетфликс или со хрватски ВПН. Кај мене само турски и англиски титл имам.

https://hrflix.eu/lokalizirano-novo еве тука све што имаат преводи

Иван ти треба впн хрватски српски за првпат, после тоа он ко да го памти регионот и си тера со хрватски преводи со мк нетфликс

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712

Провери доколк си на А1 мобилна мрежа можно е да си на Хрватски А1 gateway па така да те чита како Хрватско подрачје. Еве кај мене
Screenshot_2020-10-29-00-24-19-094_com.android.chrome.jpg

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Не, ама да се разбереме - од повеќето од овие серии ги гледав само последните сезони во 2020, зашто претходно ми беа гледани останатите. Пример, The Walking Dead, La Casa de Papel, Elite, The Crown, Shameless, The Handmaid's Tale, Dark, You, 13 Reasons Why, Castle Rock, Fear the Walking Dead...
Автоматски споено мислење:

BTW, што следно?
Bravo. :D Jas sum mnogu slab na serii godinava, a na filmovi pak... 20 filmovi in total za cela godina. Karantinot go pominav vo gejmanje. :D

Ova mi teknuva
@whatto ne se ljuti so ne e ova vo tvojata tema

Emily in Paris (season 1) - ★
Dark (season 1, 2, 3) - ★★★★★
Hoops (season 1) - ★★★
Raised by Wolves (season 1) - ★★★★
Cake! (season 1, 2, 3) - ★★★½
Norsemen (season 1, 2) - ★★★½
Midnight Gospel (season 1) - ★★★★★
The Inbetweeners (season 1, 2, 3) - ★★★
The Boys (season 1, 2) - ★★★½
Rick and Morty (season 4) - ★★★★★
Space Force (season 1) - ★★★
The Joel McHale Show (season 1) - ★★½
Iliza Shlesinger Scatch Show (season 1) - ★★★½
Great News (season 1, 2) - ★★
Westworld (season 3) - ★★★★½
The Good Place (season 4) - ★★★★★
Tiger King (season 1) - ★★★★★
Paradise PD (season 2) - ★★★½
The Witcher (season 1) - ★★★½
Bojack Horseman (season 6) - ★★★★★
The Office (R) (season 1 to 9) - ★★★★★
That 70s Show (R) (season 1 to 8) - ★★★½
Community (R) (season 1 to 6) - ★★★★½

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ова Bly Manor е директна навреда за жанрот хорор. Директна навреда на Hill House. Netflix е директна навреда на сите филмски продукции и филмот како уметност.

Бедна љубовна лезбејска досадна драма со нафрлани ванаби хорор приказни без некоја посебна цел и тежина. Наставани неколку непотребни ликови колку да не бидат само двајца односно две.

Приказнава има некоја мех поента која може да се срочи у некој саат и 40 минутен филм на истоименава продукција кој ќе има крајна оценка 6.9. Ама нетфликс ко нетфликс, ќе напраи 1 добра сезона и после ќе влече уште 3 глупи на стара слава.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.380
Поени од реакции
23.203
Ова Bly Manor е директна навреда за жанрот хорор. Директна навреда на Hill House. Netflix е директна навреда на сите филмски продукции и филмот како уметност.

Бедна љубовна лезбејска досадна драма со нафрлани ванаби хорор приказни без некоја посебна цел и тежина. Наставани неколку непотребни ликови колку да не бидат само двајца односно две.

Приказнава има некоја мех поента која може да се срочи у некој саат и 40 минутен филм на истоименава продукција кој ќе има крајна оценка 6.9. Ама нетфликс ко нетфликс, ќе напраи 1 добра сезона и после ќе влече уште 3 глупи на стара слава.
Еј даа ја изглеав сега пред некој ден а баш и ја коментирав тука. Ретко досадна и безвезе серија, тотално заборавив дека постои, 100% се слагам со тебе.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.107
Поени од реакции
37.569

Kajgana Shop

На врв Bottom