- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.161
- Поени од реакции
- 10.126
Истите цени се. Какви идиоти човече.Реков промоција, не знам колку се редовните цени.
Попуст од Арс Ламина, што е тоа?
Истите цени се. Какви идиоти човече.Реков промоција, не знам колку се редовните цени.
Попуст од Арс Ламина, што е тоа?
Постојат. Aрс Ламина имаа една едиција на биографии со тврди корици. Сакам книги имаат одредени книги со тврди корици, ама мислам дека се малку поскапи од оние со обични корици. Во Матица, српските изданија (ако начекаш во декември/јануари) по 200 ден, а имаат одлични наслови (обично она што ќе им остане од саемот го носат тука) се со тврди корици, секако не сите. И Ars Studio имаат книги со дебели корици, само нивните изданија се доста скапички.Да знае некој кај нас дали сеуште се создаваат книги (без разлика наши автори или преводи) со тврд повез (и страници кои не се лепени со лепак) или се е меки корици?
И каде може да се најдат такви книги ако постојат?
Nadvor ke bidam od temata, no navistina sum radoznala...Sto uloga vi ima knigata dali e so meki ili tvrdi korici, lepeni ili sieni stranici?Да знае некој кај нас дали сеуште се создаваат книги (без разлика наши автори или преводи) со тврд повез (и страници кои не се лепени со лепак) или се е меки корици?
И каде може да се најдат такви книги ако постојат?
И академска книга имаат со тврд повез и се на англиски јазик. Гледав Вилијам Блејк 7000+ ден за Дантеовиот Пекол илустрациите (мислам дека се во боја)... се мислам да ја земам... но прво да ја начекаме William Blake - The Complete Illuminated Books....
@Хептаграм XI ти објасни убавоNadvor ke bidam od temata, no navistina sum radoznala...Sto uloga vi ima knigata dali e so meki ili tvrdi korici, lepeni ili sieni stranici?
se razbira sko nejkete, nemora da ami odgovorite.
Vo red e duso, razbrav..no razni ljudi, razni cudi....mene ne mi igra uloga voopsto, od mnogu procitani knigi , samo biblijata mi imase tvrdi korici...Doma nemam mesto za redenje na knigi, polovina mi se razdadeni neznam veke ni jas kaj kogo..sto vikas nikoj ne gi vraka..No, koga zemam edna kniga vrace da ja citam i ako mi se bendisa, se odnesuvam mnogu nezno so nea, nejkam ni jas svitkani strani polieni so kafe ili podvleceni so penkalo na nekoi recenici.....@Хептаграм XI ти објасни убаво
Единствена работа за која сум себична се книги... Порано позајмував на другарки и кога ќе ја видев дека е виткана како Политика темница ми паѓаше на очи...
Повеќе книга не давам.
Тврд повез има посебна убавина и со тек на време добива патина која е посебно убава.
Секој со каква и да е мала приватна библиотека по дома преферира тврд повез.