Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.918
Поени од реакции
116.334
Абе не е црвен она на Лаутаро не тропајте, од слика глуп впечаток се добива. Шутираше човекот со клизач и го поткачи играчот на Џенова, немаше ни намера ни интензитет во стартот. Жолт си доби и тоа е тоа, џабе се расправате кога исправно досуди судијата. Ова ракава по центаршутот на Перишиќ не ја дадоа во преносот, али вака според сликата од Урко делува на пенал. Тоа со Лукаку врска немаше од пенал.

O

ob1

Гостин
ima elementi, ali deka e cist u nikoj slucaj, lani na lecce inter imase slicna situacija vo prvo, malce falese donati da mu iskrsi noga na barela otkako prvo sakase da ja izbie topkata a potoa startuvase i nemase sansa da go izbegne barela. Nesto slicno i tuka imase, kade nemase start na lautaro za da odzeme topka tuku sutirase posle pas i splet na okolnosti vlijaese ova da se desi. Koga sutiras se znae kakva polozba ima nogata, dvajcata otidoa na topka po sto lautaro go udri.

Steta ne mozam videoto da go najdam od toa na donati, ali eve slika, i ova bese okvalifikuvano isto, samo kako zolt, iako gledaa var, a primeti go stapaloto na barela, malce falese tuka prelom da ima, se vitkase 5 minuti posle startov mislevme gotov e.

Прегледај го приврзокот 271767

Vo anglija mozebi dvete situacii ke bea crven, vo italija kriteriumot e razliecn.
Не ги коментирам другите ситуации, ја коментирам оваа, не мора одма дефанзивно да се пристапува и да се прават споредби.
Го коментирав твоето мислење каде им викаш на другите да прочитаат што пишуваат, дека зборувале глупости, а уствари стварно има елементи во таа ситуација да се покаже црвен картон, што еве и во мислењево што ти го цитирам признаваш дека можеби има елементи за црвен.
Цело време гледа повторуваш дека Лаутаро сакал да ја шутне топката, тргни го тоа, ирелевантно е. Без разлика што и да сакал да направи Лаутаро во таа ситуација, факт е дека не ја погодил топката и со отворен ѓон директно направи старт врз глуждот на играчот на Џенова.
Впрочем, многу пати сме виделе на било кој дел од теренот кога двајца играчи клизаат за да освојат топка, едниот ја промашува и со тоа прави старт за црвен.

Ова на сликава, стартов на Барела, искрено не ми е јасно како не е досуден црвен картон.

Абе не е црвен она на Лаутаро не тропајте, од слика глуп впечаток се добива. Шутираше човекот со клизач и го поткачи играчот на Џенова, немаше ни намера ни интензитет во стартот. Жолт си доби и тоа е тоа, џабе се расправате кога исправно досуди судијата. Ова ракава по центаршутот на Перишиќ не ја дадоа во преносот, али вака според сликата од Урко делува на пенал. Тоа со Лукаку врска немаше од пенал.
Не се летај бе па ти па, никој не вика дека требаше да биде црвен, туку дека ИМА ЕЛЕМЕНТИ за црвен, дека доколку покажеше црвен судијата исто немаше да погреши.
И не, Лаутаро не ја шутира топката, Лаутаро ПРОБУВА да ја шутне топката, ја промашува и прави старт со отворен ѓон директно на нога. Има разлика од едното до другото.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.841
@ob1 Ima elementi zasto go zakaci na nacinot na koj sto bidna toa, ama ova za mene ne e crven karton, najmalku cist, zasto ima situacii koi ne se kontroliraat, ko ovaa, i se splet na okolnosti, i situacija kade nekoj preostro startuva za da odzeme topka i namesto toa mu ebava mater na igracot. Treba da te potsetam kolku pati nekoj koga sutira namesto topka udira igrac u glava, stomak, grb seedno, pa na kraj ni so zolt ne pominuva ...
Ne gleame od vcera fudbal, ne me jebi.

Ova bese bas takva situacija, crven u nikoj slucaj spored mene, sea pod difolt sto nekoj mislii deka sekoj vakov udar mora da e crven toa e drug muabet, nit bilo toa slucaj nit ke bide vo fudbalot. Koga sutiras topka, nevozmozno e drugo dvizenje da ti ima nogata osven ko ova na videoto, a koga startuvas na topka za da odzemes, toa e veke nesto sto moze da se kontrolira i se znae tuka sto e dozvoleno a sto ne.

Zatoa i dadov slicen primer koj isto ne bese sankcioniran so crven, ali kako i da e tuka bese pretstaveno deka genoa bile osteteni, a ne bea, narocito sto prethodno trebase da ima barem eden penal za inter.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.841
Еднаш бе да признаевте дека има моменти кога и вас ве фаворизирале или ви прогледале низ прсти.. еднаш.
ok kade ne favorizirale vcera, te molam objasni mi, imas 3 situacii, eden cist penal, i dve situacii kade moze da ima penal, i crven. Kade tuka e inter favoriziran, 2 se na steta na inter koi se slucija pred onaa navodna na steta na genoa.

Toa ednas da priznaete deka ima momenti deka ne favorizirale poveke vazi za vas, ne za nas, ama konkretno za vcera eve stvarno ne sfakam kade e inter favoriziran, apsurdno e toa da go tvrdis, narocito sto ne si go ni gledal natprevarot i si videl edna snimka od 5 sekundi na makedonski portal.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
Исто така вчера на Лаутаро му влегоа со копачка и играчот на Џенова доби само жолт, да не се навраќаме на црвениот на Весино против Јувентус.

Вчера Џенова немаа еден шут во рамки на гол и Јувенташиве ја загадија темава ама тоа е Интер им е голем комплекс...

Член од
16 април 2014
Мислења
7.388
Поени од реакции
11.856
Тој боксот на Пјанич во 2018та против Интер кога не доби 2ор жолт, се кладам дека ке беше чист црвен според вас доколку тоа беше обратна ситуација. Мислам дека нема потреба од дискусија, иако ги опнале на суд уште живеат во некој друг свет.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Матео Песина остана во Верона или се врати во Аталанта?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.977
Поени од реакции
23.905
Мизеријата

Опасен дизајнер нашле, нема шо.
Ужас.
Мене отсекогаш мерак ми било логото да е такво перфектно дизајнирано убаво да изгледа на дрес а не ова мислиш со темперни бои е дизајнирано. Убаво си стоеа со ова лого, не им требаше никаква промена.
И за Верона важи истото. Топ си беа со претходното.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Ужас.
Мене отсекогаш мерак ми било логото да е такво перфектно дизајнирано убаво да изгледа на дрес а не ова мислиш со темперни бои е дизајнирано. Убаво си стоеа со ова лого, не им требаше никаква промена.
И за Верона важи истото. Топ си беа со претходното.
Со дресов, финтата е демек handmade(инспирација од 2015/16), рачна изработка, па принт од тоа и затоа е таков. Демек рачно не може боље да испадне.
Ќе го носат само еден, преку сила два натпревари. Како лани што беше со дречот против Џенова.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom