Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Taka e, sporeduvaj Hiaer Tundra so Gree Pular.
Fary so Fleksis.
Dali e Haier Fleksis Nordic neznam, po parametrive ne e.
Za nego treba da se vidi product fiche.
Ovde gledam samo 2-3 marki vrtat po forumov ajde nekoj komentar za ovaa klima. https://www.neptun.mk/categories/INVERTER_SISTEMI/KLIMA-LG-P-12-EN-NSJ---P-12-EN-UA3
Vo Ne-zatoplena prostorija i so postavena 29° / vo prostorijata 50m2 sigurno sabajleto vo 7 bilo T pod 20° okolu 18°,kakva sakas pusti klima ke trosi minimum 1500w dodeka dojdi 2/3stepeni priblizno zadadenata...Секоја клима би рекол дека работи добро, ако во просторијата ја одржува температурата која си ја поставил на даљинско-то, со варијација од 0,5 степени над и под таа вредност. Не треба да се секираш и по еден степен да е разликата.
Подобрите клими, кога ќе ја постигнат зададената температура +1 степен, го гасат коморесорот кој е во надворешната единица (Н.Д.), а перката на внатрешната (В.Е.) продолжува да врти уште пола мин.- отприлика, а после го намалува дувањето и ги подига крилцата нагоре. Само обавеззно поставете ги на - AUTO SWING -, a можете и на -AUTO FAN -.
Кај мене Панасоникот во било која брзина да е ставен, сам ја намалува брзината на дување.
Да не заборавите, климата е поефикасна- ако дува посилно, наејефикасна во најјако дување. Ова посебно важи при греење.
Во режим на ладење, посилното дување овозможува подобро одвлажнување.
Вие ќе си подесите како вас ви одговара.
Панасоник-от произведен 2004-та, не " крцка " со пластиката
Автоматски споено мислење:
Вчера наутро на +5 во Скопје, AMBER NORDIC поставена на 29 !!! степени на даљинско-то, трошела 1800 вати, во дуќан од 50 м2 , претходно два дена незатоплуван.
Не знам колку долго работела со таа снага, ама кажаа дека брзо намалиле на 25 !!! степени.
I jas kako laik mislam deka Pularot e pojaka od lomo lc,e sega za Pularot neka ti spodelat deckive od Gree sto/kako e razlika...Ако може еден совет сакам да купам клима и се двоумам помеѓу gree lomo lc gwh12qb-k6dnb4i и Gree PULAR PREMIUM GWH12AGC-K6DNA1A. Вака како лаик не гледам некоја голема разлика исто и мала е разликата во цена.
Znaci ovoj model na Gree Pular Eco si ima vgradeno WI-FI so toa sto treba da se aktivira preku dalecinskoto ? ( bidejki na web stranara pisuva vgradena priprema za Wi-fi potreben e dopolnitelen modul ) ? ? ?Integrirano e vo displejot, ne stikovi ili slicni uredi.
@grande-juveАјде бе, 1918 ќе помине, никој ништо не пиша.

Нешто слично и мене ми се дешава со ст клима дува млак речиси ладен воздух од неа.
не треба да дува ладноКлима Fairy LCLH GWH18ACD-K6DNA1D поставена пред еден месец, штом ќе ја достигне поставената температура почнува да дува ладен воздух и кога ќе падне температурата почнува пак да дува топол. Значи меѓу две дувања топол воздух, влегува ладен. Зборував со монтерите, тие велат таков е принципот на работа. Дали има начин да се среди ова, зашто и упатството некако е штуро. https://mall.gree.com.mk/index.php/product/fairy-lclh-gwh18acd-k6dna1d/
Znaci ovoj model na Gree Pular Eco si ima vgradeno WI-FI so toa sto treba da se aktivira preku dalecinskoto ? ( bidejki na web stranara pisuva vgradena priprema za Wi-fi potreben e dopolnitelen modul ) ? ? ?
Jas kolku sto znam site Gree klimi se so vgradeno fabricko Wi-fi sega ova so Pular Eco modelot me buni ima ili nema wi-fi treba ili ne treba da se dokupuva WI-FI modul ?