Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Најстар гледан филм ми е 1950, далеку сум од 1918. :pos:
50-та?
е де бе
не си глеал ни еден со Оливер Харди и Лаурел*, Чарли Чаплин и Бастер Китон?
Автоматски споено мислење:

*Станлио и Олио, де

Сум ги глеал тие прастари филмови, не дека не сум ги гледал.

Но, од денешна перспектива, тоа не можам да си го простам.
Како сум можел тогаш да гледам нешто такво, во кое воопшто не се внимава на расно-сексуалниот диверзитет? Тие еталони на расизмот и машкиот шовинизам треба да се закопаат длабоко и да не се спомињаат.

Пријател фала.

Иако темава не е смешна, доста и кубури се пукаат, морам да се насмеам. :icon_lol:
Ако продолжам да дискутирам- споменувам за оваа тема, некој да не ме нарече К. Нордик, па како аналогија на култниот филм со Клин Иствуд - Убавиот - Грдиот - Злобниот
овдека ќе добиеме Греачо - Нордико - ? За третиот вие поискусните поарно ќе напишете. :masa:

Последно уредено:
Најстариот филм според Летербокс ми е Казабланка. Кога ќе стигнете до 40 и некоја јавете. :D

Пријател фала.

Иако темава не е смешна, доста и кубури се пукаат, морам да се насмеам. :icon_lol:
Ако продолжам да дискутирам- споменувам за оваа тема, некој да не ме нарече К. Нордик, па како аналогија на култниот филм со Клин Иствуд - Убавиот - Грдиот - Злобниот
овдека ќе добиеме Греачо - Нордико - ? За третиот вие поискусните поарно ќе напишете. :masa:
Dobro e ako te krstat Nordico.... ama barem da se nasmeeme,

Еве добро филмче ако на некого му е преку глава од модерниве срања Марвели и глупости, све ЦГИ, клише приказна и хумор.

Не прават вакви филмови, не те spoon feed-а, те остава сам да сфатиш што се дешава, и одлични кадри има. Е сега, монолозите и дијалозите се крадени од првите 20 минути од 2001: A Space Odyssey, ама сепак, секој добар љубител на вистинската уметност како мене знае дека "good artists borrow, great artists steal"

Одличен филм и препорачувам истото што го препорачувам и за многу други филмови (значи ФИЛМОВИ, а не flicks/movies - ВИСТИНСКА УМЕТНОСТ А НЕ БЛОКБАСТЕР) - треба да се погледне неколку пати пред стварно да го сфатите. Многумина (како и вообичаено за вакви УМЕТНОСТ филмови) знаат да гледаат филм со паузи од прв пат и да не им се допадне, ама откако ќе го прегледаат филмот 5-6 пати ќе сфатат дека ова е она правото, вистинска уметност од светски познат уметник, а не од...кој и да е режисерот на Марвел Филм #4

Тука некаде со други квалитетни уметнички дела како Сало, Сатантанго или Калигула

(y)

Зошто бе кога некој нешто препорачува, мора да спомне Марвели и срање во негативен контекст? Не можете да дадете препорака без да го изоставите тој дел? Мислам, c'mon...

Последниве 12-13 години пцојсавме од Марвелски и ДЦ филмови, нормално е дека на секој нормален човек ќе му скурчи таков жарн на филмови, и автоматски ќе ги стави во срање категорија.

Како, кога 68-ма е 2001: A Space Odyssey?
Берик, те тролнаа сине. Не очекував вакво нешто од тебе. Колку дијалози има во првите 20 минути на одисејата во вселената?

Последниве 12-13 години пцојсавме од Марвелски и ДЦ филмови, нормално е дека на секој нормален човек ќе му скурчи таков жарн на филмови, и автоматски ќе ги стави во срање категорија.
Тек смо почели... :ROFLMAO:

Друго ми беше муабетот...мислам комотно може да се отвори дискусија и препораки на филмови, без да се спомне срањето...тргнете го срањето на страна, не мора да смрди, нели?

Или сега јас ако препорачувам филм како Годзила или Авенџерс, да почнам со: ако ви е смачено од сите тие стари филмови и срања како класиците, гледајте го Авенџерс...глупо и негативно звучи...

Колку филмови имаш изгледано што се излезени последниве 1-2 години?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom