Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Tundra ne e - 25C, neznam zosto im stoi vaka na klimi.mk

Види, пријател - земо, во друго е поентата.
Јас сум обичен корисник, на повеќе марки, се обидувам да научам што повеќе, за да згрешам помалку кога ги давам парите.
Овдека е малку " трудно " да се дојде до вистината, мораш многу да потрошиш време и многу " меѓу редови " да читаш.
Затоа, тоа што беше споредбата со Хајер Флексис и Грее Пулар Премиум мене ми дојде иста со споредба на Грее Фери и Грее Пулар Премиум.
Јас би ги споредувал Хајер Тундра Гриин 18-ка со Грее Пулар Премиум 18- ка, а Флексис со Феири. Не знам дали сум во право, јас учам, затоа и ве прашувам.
Прашувам и дали Хајер Флексис е Нордик модел, бидејќи со енергетската е означен и за ладна зона.

Attachments

• Screenshot_20201020-105845.png
    Screenshot_20201020-105845.png
    124,8 KB · Прегледи: 26
  • Screenshot_20201020-105837.png
    Screenshot_20201020-105837.png
    150,8 KB · Прегледи: 26
Ако може еден совет сакам да купам клима и се двоумам помеѓу gree lomo lc gwh12qb-k6dnb4i и Gree PULAR PREMIUM GWH12AGC-K6DNA1A. Вака како лаик не гледам некоја голема разлика исто и мала е разликата во цена.

Секоја клима би рекол дека работи добро, ако во просторијата ја одржува температурата која си ја поставил на даљинско-то, со варијација од 0,5 степени над и под таа вредност. Не треба да се секираш и по еден степен да е разликата.
Подобрите клими, кога ќе ја постигнат зададената температура +1 степен, го гасат коморесорот кој е во надворешната единица (Н.Д.), а перката на внатрешната (В.Е.) продолжува да врти уште пола мин.- отприлика, а после го намалува дувањето и ги подига крилцата нагоре. Само обавеззно поставете ги на - AUTO SWING -, a можете и на -AUTO FAN -.
Кај мене Панасоникот во било која брзина да е ставен, сам ја намалува брзината на дување.
Да не заборавите, климата е поефикасна- ако дува посилно, наејефикасна во најјако дување. Ова посебно важи при греење.
Во режим на ладење, посилното дување овозможува подобро одвлажнување.
Вие ќе си подесите како вас ви одговара.

Панасоник-от произведен 2004-та, не " крцка " со пластиката

Автоматски споено мислење:

Вчера наутро на +5 во Скопје, AMBER NORDIC поставена на 29 !!! степени на даљинско-то, трошела 1800 вати, во дуќан од 50 м2 , претходно два дена незатоплуван.
Не знам колку долго работела со таа снага, ама кажаа дека брзо намалиле на 25 !!! степени.
Vo Ne-zatoplena prostorija i so postavena 29° / vo prostorijata 50m2 sigurno sabajleto vo 7 bilo T pod 20° okolu 18°,kakva sakas pusti klima ke trosi minimum 1500w dodeka dojdi 2/3stepeni priblizno zadadenata...
Автоматски споено мислење:

Ако може еден совет сакам да купам клима и се двоумам помеѓу gree lomo lc gwh12qb-k6dnb4i и Gree PULAR PREMIUM GWH12AGC-K6DNA1A. Вака како лаик не гледам некоја голема разлика исто и мала е разликата во цена.
I jas kako laik mislam deka Pularot e pojaka od lomo lc,e sega za Pularot neka ti spodelat deckive od Gree sto/kako e razlika...

За AMBER NORDIC , искрено јас сум пријатно изненаден, всушност си работи како јас очекувам да работи еден Нордик.
-- Над 0 степени да си работи како обичен инвертер 12-ка, а под 0 или поголеми минуси да влезе во " мод " Нордик и да троши повеќе до 2,5 кв, ама да дава и 4-6 кв, зависи од минусот--.
Се обидувам да разберам како работат НОРДИК моделите, сеуште не сум нашол некој документ.

Инаку постојано објаснувам дека не се пушта на 29 степени од одма, ќе им прави " дефрости " често, ама знаеш - не секој сака да научи и внимава.
-Androit - убаво објасни пред две страници

Последно уредено:
MV5BYjZjOTU3MTMtYTM5YS00YjZmLThmNmMtODcwOTM1NmRiMWM2XkEyXkFqcGdeQXVyNjc1NTYyMjg@._V1_UY1200_CR89,0,630,1200_AL_.jpg

Integrirano e vo displejot, ne stikovi ili slicni uredi.
Znaci ovoj model na Gree Pular Eco si ima vgradeno WI-FI so toa sto treba da se aktivira preku dalecinskoto ? ( bidejki na web stranara pisuva vgradena priprema za Wi-fi potreben e dopolnitelen modul ) ? ? ?
Jas kolku sto znam site Gree klimi se so vgradeno fabricko Wi-fi sega ova so Pular Eco modelot me buni ima ili nema wi-fi treba ili ne treba da se dokupuva WI-FI modul ?

И ова ми е гледано пред некоја година, знам барав нешто first movie ever made или така нешто :D

Mултисплит 5,5Кw има негде да се видат цени онлајн. Клими.мк нема ништо.

Планирам да земам стан кој има идеален распоред за една 5.5ка со две внатрешни единици.

Нешто слично и мене ми се дешава со ст клима дува млак речиси ладен воздух од неа.
Клима Fairy LCLH GWH18ACD-K6DNA1D поставена пред еден месец, штом ќе ја достигне поставената температура почнува да дува ладен воздух и кога ќе падне температурата почнува пак да дува топол. Значи меѓу две дувања топол воздух, влегува ладен. Зборував со монтерите, тие велат таков е принципот на работа. Дали има начин да се среди ова, зашто и упатството некако е штуро. https://mall.gree.com.mk/index.php/product/fairy-lclh-gwh18acd-k6dna1d/
не треба да дува ладно

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom