Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.841
Eпа у самиот пост си ја ставил контрадикторноста на целиот протокол, јуве го прекршиле зашто играчите сакале да се вратат у своите земји и да играат за репрезентациите, ова под дифолт го прави целиот тој протокол фарса.
УЕФА наложува протокол, и истиот протокол мора да се прекршува баш ради таа уефа, а и фифа, кога играат репрезентациите, и што со ова ?
Башка фудбалскиве клубови не се болници па под дифолт да се очекува дека секогаш ќе се држат до протоколот без грешки, ете кај џенова лошата вентилација во соблекувалните најверојатно е причината за толкав број заболени, што значи и таквите некои навидум ситни работи ко простор под трибини и у тренинг центри влијаат врз вирусот, односно едни имаат подобри услови во овој контекст, други не.

Што точно кај наполи иначе се дешавало не се знае сеа за сеа, бар не официјално, има истрага, ќе видиме што ќе испадне од тоа, ама не верувам дека ФИГЦ ќе бидат строги со казните и причините веќе ги набројав, да не се повторувам сега.

п.с. И колку и да се повикувате на правила кои постојат, истите можат инстантно да бидат поништени од ASL кои го имаат тоа право у моментов. Ко сеа со Наполи, фигц велат да се игра, они не, и нивната е последна и фигц тука апсолутно ништо не може да направи, за нив нит важат правилата од ФИГЦ нит од фифа и уефа.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Проблемот е што Наполи не го почитувале протоколот за позитивни играчи, на кој што се согласни сите клубови. АСЛ виделе дека има прекршување на протоколот и им забрануваат да патуваат за Торино. Не се држеле до протоколот, си отишле играчите дома наместо да останат во бабл како што е договорено, со што прават поголем проблем да се заразат фамилиите итн.
Проблемот лежи во нив, не се држеле до протоколот. Толку. Просто е. Заради тоа сега се дашава ваква карма каша во лигата, ќе треба да се преигрува натпреварот, играчите да играат премногу во ионака згуснатиот распоред.

Се освен службен пораз за Наполи остава простор истото да го повторат другите екипи, јер ако им се инфицирани 4-5 најважни играчи, подобро е да го прекшат протоколот намерно и да им биде одземен бод, па после со фул состав да одат на победа. Проста математика -1 + 3 = 2 односно со инфцирани 4-5 играчи и пораз = 0 бодови. Глупо е ама не е неизводливо:tvg:

Од Џенова велат, на следно гостување ќе одиме со У21, со тоа рискираме испаѓање од лига, ама јбг тоа е мораме да играме. Плус тој на научниот комитет вика, ако цврсто се почитуваат правилата, ке ја истераме сезоната до крај, ако не ќе ни се случува ова што сега ни се случува.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
По мене глупо е и што воопшто се играат во овој период лига нации и други квалификации во период на пандемија,каде за да стигнат играчиве на време за мечевите за репрезентација мора да го прекршат протоколот. Али пак ќе кажам нема никакви лигашки мечеви одложени заради тоа и никакво поместување на календар кој би пратставувал проблем за некоја екипа понатаму. Единствен ризик е по самите играчи во случај да се вратат позитивни во тимовите што ќе претставува проблем за самите тимови.

Али како и да ја вртиш сосема поинаков беше случајот со Наполи. После една недела од дуелот со Џенова си имаа тестови и протокол кој требаа да го следат во очи следниот меч со Јуве.После на вторите тестови Елмас и Зиелински беа позитивни и наместо да се продолжи со изолацијата во т.н Меур има информации дека ги праќаат дома и одбиваат да праат финални тестови пред тргнување во Торино ,при што стига забраната од ASL.

Истиот овој процес го поминуваа и Милан и останатите екипи во Европа што имаа заболени,па кај никој не се случи да не се појави на официјален меч (кој не беше одложен од ФИГЦ) и кој според сите правила препишани од УЕФА требаше да се одигра. Еве чист пример е Мане кој беше позитивен на Ковид во петокот,али тоа не беше пролем за Ливерпул во неделата да патува за Бирмингем и да игра со Астон Вила,немаше никаква забрана од локлните власти.
Така да до сеа нема ниеден случај каде меч бил одложен ради забрана од локалниот центар за здравје на некој регион.Затоа е чуден овој случај со Наполи, поготово што второлигаш(со заболен играч од Ковид) во истиот регион не добива никаква забрана за патување и кој има сигурно доста полоши услови за примена на протоколите.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Играчите на Јуве ја напуштија изолацијата ама после 2 негативни тестови.

Ronaldo and the rest of the team had already had two negative swab tests
but, as per the FIGC protocol, they needed one more in the following days in order to be allowed to leave the fiduciary isolation at the J Hotel.

Истиот тој Јувентус ги казни овие играчи а Роналдо го напушти карантинот за да играза Португалија.

Истата АСЛ му дозволи во иста ситуација Сарлентина да игра.

Така @Syn Васиљ те молам не почнувај со спиној и фаќање кривини не ти врват одамна :) убаво ти објаснаа погоре.

Иначе 3 дена пред мечот со Интер да се игра против Наполи не тие сумливо? Памтиш лани Марота и Интер колку се бунеа за распоредите во Серија А.
Автоматски споено мислење:

Juve-Napoli: the football institutions compact for the 3-0 Juve. In fact, in case of postponement, other clubs such as Inter :icon_lol: could appeal to the case of Napoli with Serie A ending up in chaos and at risk of failure. @tuttosport ⚫⚪ #juventus #seriea #juvenapoli

Последно уредено:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Која иронија, тука шинтерашиве се залагаат да се преигра, а нивнион клуб сака Јуве службена да ја земе :D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Која иронија, тука шинтерашиве се залагаат да се преигра, а нивнион клуб сака Јуве службена да ја земе :D
Не знам зашто Син го земеш за цел фан клуб?
Јас се залагам за службена за Јубе, а ако се вратиме назад мислам доста од наш фан клуб беа за службена да им ја дадат.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Турете им .!. и на Јуве, интер и на Наполи... изгледа пак ќе има прекин на првенството според бројкиве и карантиниве.

Не очекува исто сценарио од Април, мене така ми мириса.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Немора да вадам табели се знае кој е најголемиот потрошувач во Европа во последниве десет години без трофеј во ЛШ.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
League rules state that Inter can only request that the game be postponed if there are 10 positive cases on seven consecutive days. The first for case was Bastoni back on October 7.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom