Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.833
Јас се слагам дека мечот треба да се преигра, не дека ме интересира од аспект на правила, туку чисто фудбалски.
3-0 службено, за кур ќе ми е.

Сепак, истото ова да го направеше Јувентус, твојов есеј ќе беше на тема како фамилијата Ањели е премоќна, има влијание и врз здраствените власти и кога ќе им одговара согласно распоредот, ќе преместуваат утакмици во своја полза.

Затоа поштеди не' од твојава протоколарно - моралистичка беседа и врати се на пресметките и процентите за вашите шанси за Скудето под водство на Конте :kafence:
Super glupa pretpostavka od tvoja strana, ko i u mnogu navrati do sega.

Jas so istite stavovi sum uste od startot na pandemijata i barem crvsto se drzam do niv, za razlika od tebe i 100te razlicni tolkuvanja za sramnite penali sto nikad ne bea dosudeni za juventus minatata sezona, edno kolo edno tolkuvanje, sledno kolo demantiran, pa ajde treto tolkuvanje, vaka nekako, taka da najmalce imas pravo da zboris koj kogo treba da postedi za bilo sto na forumov so ogled na tvojata fejk objektivnost. ;)

Uste od fevruari godinava imam zboreno deka ne e vozmozno normalen tek na sezonata u ek na pandemija ako pocnat klubovive da imat zarazeni, vsusnost ova sto sega se slucuva ko scenario veke go iam pisuvano na prethodnata tema, so toa sto prethodnata sezona lesno se zavrsi bidejki site klubovi imaa nekoj improviziran meur i mnogu podobra kontrola na igracite, ne ni pamtam da imase zarazeni fudbaleri, sigurno ne ko momentalnava frekfencija na zaboleni, plus nemase reprezentativni natprevari, sega toa ne e slucaj.

Toa e edno, drugo, eve gi genoa

According to the Corriere della Sera, Genoa’s COVID-19 outbreak was made worse by the lack of ventilation in their locker rooms.
It’s reported in the Corriere della Sera newspaper that the Genoa training ground at Pegli has structural defects that make it easier for a virus to be transmitted.

Zborete mi kako toa klubovive ke izdrzat cela sezona drzejki se do protokolite, a pritoa nemaat uslovi toa da go napravat..

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.976
Поени од реакции
23.896

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.833
Познат си по конзистентноста во ставовите уште од 2017та година, каков старт на пандемијата :kafence:
super obid za spin, a edna strana ponapred imas objasnuvanje deka apsolutno nisto ne si sfatil. Go gleam sea muabetot, i si se fatil za toa kako igrale inter, pa ja sum ti repliciral deka AKO odime po taa tvoja logika i juve imale natprevari kade ne zasluzile 3 boda, jer bile defanzivni i igrale loso za oko.
Samo sto ne si imal kapacitet toa togas da go razberes, a ocigledno i denes, posle ebani 3 godini. Iskopa muabet od 2017 koj apsolutno ne ti ni odgovara na momentalnava diskusija, no dobro, brojot na lajkcinja te izlazal i si se popalil instantno i gleam do den denesen ova ti e vrvno dostignuvanje vo zivotot opsto, mozno e i u CV ova da si go stail.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
super obid za spin, a edna strana ponapred imas objasnuvanje deka apsolutno nisto ne si sfatil. Go gleam sea muabetot, i si se fatil za toa kako igrale inter, pa ja sum ti repliciral deka AKO odime po taa tvoja logika i juve imale natprevari kade ne zasluzile 3 boda, jer bile defanzivni i igrale loso za oko.
Samo sto ne si imal kapacitet toa togas da go razberes, a ocigledno i denes, posle ebani 3 godini. Iskopa muabet od 2017 koj apsolutno ne ti ni odgovara na momentalnava diskusija, no dobro, brojot na lajkcinja te izlazal i si se popalil instantno i gleam do den denesen ova ti e vrvno dostignuvanje vo zivotot opsto, mozno e i u CV ova da si go stail.
:pos::pos:

У реду е Син искулирај, гледам нешто падната беше темава, особено кога нема фудбал.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.833
:pos::pos:

У реду е Син искулирај, гледам нешто падната беше темава, особено кога нема фудбал.
ja sum iskuliran maksimalno, obicno toj sto kopa postovi od pred 3 godini e napnatniot i se obiduva da dokaze nekoja glupa poenta. Si zapamtil post od 2017 kaj so si lapaj 20 lajkcinja i u bukmark si go stail, ili bogznae kade, ova samo po sebe e zabegano najiskreno, bez zaebancija. :)
Baska sto vrska ti nemase muabetot a si go pretstavil ko nekakva moja kontradikcija ili nekonzistentnost, sto i da e ama eve da ne ti krsam film. :cenzura:
Kako i da e uste samo nekolku meseci i 3 godini ke pravis od toj post, ako mi tekne ke te tagnam za da ti cestitam na toa tvoe vrvno dostignuvanje koe ocigledno mnogu ti znaci vo zivotot. Sekoj 30ti dekemvri kukjna slava na mondo, postojavlenie, eve kako dokazav deka syn na kajgana ne e konzistenten vo svoite stavovi, wiii videlimemamo. :D

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Сеа откако се стиши малце ситуацијава ќе даам мислење зашо сметам дека треба да се преигра мечов, а и наполи да лапаат казна од бод, што е најреално сценарио.

1. Забраната за Наполи беше тотално оправдана, без терање на рекла казала муабетите дека де лаурентис ја изнудил, па спонзорирал кампањи па кур се тресе у ладна вода, ASL мораа нив да им репнат забрана за патување со авион, нешто што и самиот Ањели го потврди, причината е едноставна, не се држеле до пропишаните протоколи. Ањели на таа тема кажа, и ние не би патувале во иста ситуација, ама ние теравме бај д бук, они најверојатно не. Имајте у предвид колку Итаија беше погодена од оваа криза и што све се дешаваше таму, зар делаутентис им треба на локалните власти за да реагираат со забрани за летање кога некој го прекршил здравствениот протокол ?

2. Спин е тоа дека само наполи имале ваква забрана, за иста ситуација ASL изнудило одлагање на меч од втората лига, или трета сеа не ме фаќајте за збор, како и спин е муабетот за споредба на милан со наполи. Да, точно е дека и милан имаа 2ца заразени а играа, а наполи не, ама тоа што не се спомнуваше на темава е дека милан се држеа до протоколот, наполи не.

3. Протоколот ќе биде прекршен од сите тимови, кат тад, на ваков или онаков начин, односно, невозможно е цела сезона строго држење до истиот. Затоа и многу критичари на истиот во Италија велат дека тоа е само фарса и мачкање на очи. Јувентус се класичен пример за ова, ден откако Ањели кажа дека они строго ги почитувале правилата, играчите на тој тим го прекршуваат протоколот, поточно 7 од нив го напуштаат т.н меур, се бунеле, и изнудиле да си заминат дома, прв тоа го направил Роналдо. Протоколите кои се пропишани ова строго го забрануваат, ама нити јувентус нити било кој тим на планетава има моќ да изнуди нивно целосно почитување. До сеа истиов е прекршен од наполи, јуве и најверојатно ценова и јувентус, со тоа што јувентус истово го направија кога нема натпревари во лига.

4. Во вакви услови клубовите работат за прв пат во својата историја, аналогно на ова, грешките се подразбираат и се неизбежни. Бонус, Не сите клубови имаат исти услови кои им овозможуваат строго да ги почитуваат пропишаните протоколи. Јуве и Интер на пример знам дека имаат простории до тренинг центрите, јуве имаат хотел, Интер исто простор каде може играчите да престојуваат со денови, па многу полесно можат да го изнудат тој т.н Меур, за разлика од другите клубови кои немаат простор за вакво нешто во тренинг центарот што значи дека шансите за кршење на протоколите кај нив се далеку поголеми. Не може да ги споредувате условите во кои егзистираат големите тимови и пример кротоне или специја, ваљда се разбираме тука што сакам да кажам.

5. Репрезентативните мечеви кои под дифолт налагаат да се прекршува протоколот. Зашто не ги забранија истиве бар до Мај не знам, а мислам дека имаше простор. Сега имаме ситуација кога 10 до 15 играчи одат во своите земји, дел од нив везе си немаат со ковидов и се понашаат ноншалантно, нарочито во Јужна Америка, таму се во контакт со 20 други играчи кои играат у пичкесиматерине, дали низ европа или низ америките, и иди сеа ти почитувај протоколи, држи се стриктно до нив. Ова ви е класична ситуација каде не се знае кој јаде кој пие, тркало на среќа, со оглед на тоа дека сеа шансите се големи дел од играчиве у Италија а и другиве земји кај што играат, да се вратат со Ковид.

6. FIGC се свесни за ова, затоа и нема строго да казнуваат, односно, свесни се дека е невозможно клубовите цела сезона да истераат а притоа да се држат до пропишаниот проткол, тоа нема шанси да е случај, затоа и све погласни се муабетите дека се работи на сценарио сезонава да не го дочека својот крај на нормален начин, односно, све погласни се муабетите за Плејоф.

Ја не се слагам дека преседан ќе е презакажувањето на деулот Јувентус - Наполи, баш напротив, овој меч и многу други се слика и прилика дека оваа сезона во вакви услови тешко ќе го дочека својот нормален крај, поготово сеа периодов со сезонски грипови кога гарант многу ќе рипне бројката на заболени и од Ковид во сите земји, не само Италија. Еве и дербито Интер - Милан е под знак прашалник во овој момент. Работа за која се согласувам е тоа дека Наполи и Јуве не треба овој меч да го изиграат у сјебан дел од нивниот распоред, само сеа прашање е уште колку други натпревари ги чека истава судбина.
Кпга сме кај нормално играње на оваа сезона, вчера, во Италија, пријавени 5000+ случаеви на Ковид, најмногу после Март.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.527
Поени од реакции
14.996
Ја отеравте во погрешен правец, на лична основа.

По мене има две опции... Или ќе се направат напори да се игра фудбал додека не биде ептен сериозно и невозможно или ќе се бараат изговори (макар биле и оправдани) да не се игра фудбал. Ова е општо без разлика на Јуве-Наполи.

Јас мислам дека поголеми и полоши последици ќе има доколку ептен се искомплицира лигата.

Клубовите треба да функционираат, треба натпревари, пари. Подобро една сезона без очекуваниот спортски успех, отколку уште поголеми загуби. Можда сум грешка, но така ми делува, особено ако другите лиги функционираат подобро. Но, кој може да знае, на крај, можеби тие ќе бидат во поголеми проблеми.

А тоа околу двајцата од Милан не е спин. Како да работиме во ПР агенции, па сега ќе спинуваме тука. Тој ден, кога излезе информацијата за инфицирани во Наполи, само направив споредба на двата клуба (врз основа на информациите што ги имав/ме).

А дека ќе има проблеми, јас мислам никој никаде, па ни тука не негирал. Не знам каков аргумент е тоа што си тврдел дека со коронава ќе биде тешко да функционира фудбалот нормално. Сите се свесни за тоа, не се сложуваме околу тоа што треба да се направи во одредени ситуации.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.976
Поени од реакции
23.896
Кпга сме кај нормално играње на оваа сезона, вчера, во Италија, пријавени 5000+ случаеви на Ковид, најмногу после Март.
Интересна работа ова.
Италија сите ја жалеа и пратеа на почетокот, па бараа они помош од ојле и дојле, а кога ќе сумираме она е 17та земја по број на заразени. Никој не збори за останатите држави ниту тие од таму се жалат. Франција вчера 20к па никој збор не пиша за тоа, денес отварам порталиве да пролистам вести, сите за Италија се изнапишувале.
Незнам како да ви ги објаснам, они ти се народ бетер од македонците кога станува збор за жалење.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Интересна работа ова.
Италија сите ја жалеа и пратеа на почетокот, па бараа они помош од ојле и дојле, а кога ќе сумираме она е 17та земја по број на заразени. Никој не збори за останатите држави ниту тие од таму се жалат. Франција вчера 20к па никој збор не пиша за тоа, денес отварам порталиве да пролистам вести, сите за Италија се изнапишувале.
Незнам како да ви ги објаснам, они ти се народ бетер од албанците кога станува збор за жалење.
Fixed (y)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.833
Ја отеравте во погрешен правец, на лична основа.

По мене има две опции... Или ќе се направат напори да се игра фудбал додека не биде ептен сериозно и невозможно или ќе се бараат изговори (макар биле и оправдани) да не се игра фудбал. Ова е општо без разлика на Јуве-Наполи.

Јас мислам дека поголеми и полоши последици ќе има доколку ептен се искомплицира лигата.

Клубовите треба да функционираат, треба натпревари, пари. Подобро една сезона без очекуваниот спортски успех, отколку уште поголеми загуби. Можда сум грешка, но така ми делува, особено ако другите лиги функционираат подобро. Но, кој може да знае, на крај, можеби тие ќе бидат во поголеми проблеми.

А тоа околу двајцата од Милан не е спин. Како да работиме во ПР агенции, па сега ќе спинуваме тука. Тој ден, кога излезе информацијата за инфицирани во Наполи, само направив споредба на двата клуба (врз основа на информациите што ги имав/ме).

А дека ќе има проблеми, јас мислам никој никаде, па ни тука не негирал. Не знам каков аргумент е тоа што си тврдел дека со коронава ќе биде тешко да функционира фудбалот нормално. Сите се свесни за тоа, не се сложуваме околу тоа што треба да се направи во одредени ситуации.
Никој не алудираше дека ти спинуваше, иако и ти ко и сите на темава ги немавме точните информации туку се водевме на рекла казала муабети и она нашено, тој со тој е пријател, овој на оној му помогнал на избори, зашто до тој момент немаше официјално соопштение од ASL.

Муабетот што тогаш се водеше општо и во Италија беше тој, како Милан играле и можеле да патуваат, а Наполи не.

И не знам на која основа еден клуб каде има breach во протоколот треба да има дозвола да патува, тоа кај Наполи беше случај, што е тука погрешно што им бапнале забрана, па нормално е тоа нарочито за земја која беше најпогодена од пандемијата во Европа. :toe:
До ден денес глеам на нетов истиот аргумент со милан се спомнува, без притоа да им текне на луѓево дека милан не го прекршија протоколот, наполи го прекршија, така да не може двете ситуации да се рамнат.

Репрезентациите за мене се голем проблем во моментов, у ноември пак ќе има такви натпревари, иначе рестартот на сезоната покажа дека може да се тера без заразени ама тешко дека истиот принцип на работа ќе постои и сега. Ете сеа кај јуве тоа беше проблем, а претпоставувам и кај сите останати ќе е, и играчите се луѓе и не сакаат да бидат затворени со денови без физички контакт со своите најблиски, не можеш таа слобода да им ја одземеш само зашто се фудбалери, ипак рестартот траеше 2-3 месеци, сеа праиме муабет за цела сезона, не е исто.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
2. Спин е тоа дека само наполи имале ваква забрана, за иста ситуација ASL изнудило одлагање на меч од втората лига, или трета сеа не ме фаќајте за збор, како и спин е муабетот за споредба на милан со наполи. Да, точно е дека и милан имаа 2ца заразени а играа, а наполи не, ама тоа што не се спомнуваше на темава е дека милан се држеа до протоколот, наполи не.

3. Протоколот ќе биде прекршен од сите тимови, кат тад, на ваков или онаков начин, односно, невозможно е цела сезона строго држење до истиот. Затоа и многу критичари на истиот во Италија велат дека тоа е само фарса и мачкање на очи. Јувентус се класичен пример за ова, ден откако Ањели кажа дека они строго ги почитувале правилата, играчите на тој тим го прекршуваат протоколот, поточно 7 од нив го напуштаат т.н меур, се бунеле, и изнудиле да си заминат дома, прв тоа го направил Роналдо. Протоколите кои се пропишани ова строго го забрануваат, ама нити јувентус нити било кој тим на планетава има моќ да изнуди нивно целосно почитување. До сеа истиов е прекршен од наполи, јуве и најверојатно ценова и јувентус, со тоа што јувентус истово го направија кога нема натпревари во лига.

4. Во вакви услови клубовите работат за прв пат во својата историја, аналогно на ова, грешките се подразбираат и се неизбежни. Бонус, Не сите клубови имаат исти услови кои им овозможуваат строго да ги почитуваат пропишаните протоколи. Јуве и Интер на пример знам дека имаат простории до тренинг центрите, јуве имаат хотел, Интер исто простор каде може играчите да престојуваат со денови, па многу полесно можат да го изнудат тој т.н Меур, за разлика од другите клубови кои немаат простор за вакво нешто во тренинг центарот што значи дека шансите за кршење на протоколите кај нив се далеку поголеми. Не може да ги споредувате условите во кои егзистираат големите тимови и пример кротоне или специја, ваљда се разбираме тука што сакам да кажам.
Не е спин дека Салернитана од истиот регион (Кампања) со позитивен играч добија дозвола за патување во Верона,каде го играа мечот во Серија Б против Киево минатата сабота .
Technical staff and the whole team group, as per protocol, will have to go to quarantine and will only come out for training and matches. Not only. The members of Salernitana will have to undergo another round of tampons today and tomorrow, in order to leave safely for Verona's away match at Bentegodi against Chievo on Saturday afternoon. On race day, quick test and access to the stadium only for negatives, of course. After the match against the clivensi, the team group will return to isolation (the duration remains 14 days in all) and will intensify the checks with tampons every two days and not every four, as before.
Значи дека Салернитана второлигашон имал подобри услови од Наполи да се држи до протоколот,кој наполитанкиве сакајќи или несакајќи го прекршија. Играчиве на Јуве го прекршија ради тоа што беа викнати од репрезентациите(ќе си јадат за тоа и парична казна) и немаа лигашки меч во спротивно не верувам дека ќе ги пуштеа. На крај краева ако го прекрши некој протоколот и ради тоа не се изигра некој меч нека си ја изгубат службено,подобро решение од бесконечно одложување на уткамициве.

Чим сите тимови се согласиле на овој протокол од ФИГЦ што мислам дека е ист со УЕФА,не гледам зошто да не се почитува. Ете Милан го почитувале,Салернитана исто,али Наполи не успеале и тоа си е нивна кривица.Ете и Јуве ако го прекршеле пред лигашки меч и истиот не се одигра треба да си сносат казна.Вака ако не ги губат службено мечевите,им се дава шанса на тимовиве да го користат ова и намерно да ги прекршуваат протоколите во случај да имаат некој битен играч заразен или повреден(како во случајов Наполи со Зиелински,Инсиње,Елмас),со цел тој меч да се одложи и ќе се напраи хаос во распоредот,па ќе се дојде до тоа да се игра фудбал на 2 дена како после паузава.

Уефа исто си имаат протоколи за ова и понатака во сезонава не верувам дека ќе си дозволат одложување на натпревари од ЛШ и хаос како лани,поради еден или двајца позитивни на
Ковид што секако ќе ги има во текот на сезоната.
Ако се следат сите протоколи при случај на позитивен и тимот пред мечот има со тест потврдени 13 негативни играчи,нема зошто тој меч да не се одигра. Не знам дека во другиве лиги до сеа имаше одложување,при случаеви на позитвни играчи на Ковид,а веќе фудбал се игра од Јули месец. А и да има пораст на заболениве како што ќе има во есенскиов бран,па си има правила во кој случај некој меч треба да се одложи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom