PlayStation 5

• Креатор на темата ob1
  • Време на започнување
Член од
24 септември 2020
Мислења
2
Поени од реакции
0
Jas moeto ps4 slim 500 gb go prodav pred 2 meseci nekade a bese staro 2 i pol - 3 godini (kupeno kraj na 2017) so 1 original joystick sto ide vo paket so sony uste togas, 1 original joystick star samo 3-4 meseci kako nov i edna kineska verzija na joystick isto taka star 3-4 meseci so igra PES 2020, PES 2019 i GTA 5 za 13 000 denari. Pred 2 meseci gi prodavaa i uste poskapo ali gledam za povisoka cena od ovaa tesko se prodavaa ali mozda samo taka mi deluva posto kratko vreme pratev sto se slucuva..

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
Horizon forbiden west i na 4ka ke dojde
Сите нови игри ќе идат сигурно наредните 2 години, 110 милиони конзоли се продадени шо е огромен маркет за да го исклучат наеднаш.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Сите нови игри ќе идат сигурно наредните 2 години, 110 милиони конзоли се продадени шо е огромен маркет за да го исклучат наеднаш.
Tesko deka ke gi zemat veke u predvid starite konzoli bidejki im e izvaden lebot.
Ako ne ostanat ps5 ekskluzivi nikoj nema novite da im gi zima.

1 do 2 igri moze ke gi pustat no toa bi bilo se

Mojot Pro jas go prodadov, sega ke cekam galerija da pustat pak batch ako uopste ima. :D

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.368
Каква беше ситуацијата кога искачаа прошлите генерации на конзоли? Кога би требало да се очекува стабилизирање на залихи и да може да се купи без чекање, преордери и сл.?

Гледам Demon souls солено, 5 илјадарки.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Tesko deka ke gi zemat veke u predvid starite konzoli bidejki im e izvaden lebot.
Ako ne ostanat ps5 ekskluzivi nikoj nema novite da im gi zima.

1 do 2 igri moze ke gi pustat no toa bi bilo se

Mojot Pro jas go prodadov, sega ke cekam galerija da pustat pak batch ako uopste ima. :D
Имаат име и репутација и ПС5 ќе се продава што и да прават. Сигурен сум дека колку и да пуштеа сега, дури и некоја нереална бројка, пак ќе се распродадеа.
Од бизнис гледиште, нема логика да пресечеш одма над 100 милиони конзоли и да не им зимаш пари за игри. Затоа логично е што ќе продолжат да ги вадат игрите и за ПС4, а ко што знам потврдено е дека ќе има поддршка во следните три години.
Нормално дека како што ќе поминува времето ќе се оддалечуваат од стариот хардвер, ама засега нема логика.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Procitav deka sega e najdobro da se kupi ps plus za edna godina, skoro 50% off ako e na cd keys i ostali.

Koga ke izleze 5kata mislam deka poretko ke ima popust za da se kupi po namalena cena radi dobrite naslovi sto gi pustija za tie so ps5ka i playstation plus, a pretpostavuvam listata ke rasne.

Duri i da imate sega pretplata, moze li da si kupis sega na pola cena i da si go cuvas kodot i aktiviras primer poale 5 meseci?

Problemot e sto poveketo mi se igrani i pak nema da se druzam so ps plus. Mada ponudata za sega e fantasticna.

@Божино :kuracc:

Screenshot_2020-09-30-01-09-04-623_com.android.chrome.jpg

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Procitav deka sega e najdobro da se kupi ps plus za edna godina, skoro 50% off ako e na cd keys i ostali.

Koga ke izleze 5kata mislam deka poretko ke ima popust za da se kupi po namalena cena radi dobrite naslovi sto gi pustija za tie so ps5ka i playstation plus, a pretpostavuvam listata ke rasne.

Duri i da imate sega pretplata, moze li da si kupis sega na pola cena i da si go cuvas kodot i aktiviras primer poale 5 meseci?

Problemot e sto poveketo mi se igrani i pak nema da se druzam so ps plus. Mada ponudata za sega e fantasticna.

@Божино :kuracc:

Прегледај го приврзокот 268658
3 клуча купуваш и имаш 3 години пс плус ;)

Член од
1 ноември 2019
Мислења
357
Поени од реакции
356
Се раздвижи и Сони, ова секако е подобро од оние две што ги нудеше секој месец. Конкуренција тука се покажа дека е добра работа :)

Инаку еве што нуди игри Мајкрософт за 15е месечно заедно со онлајн мултиплеер, достапност на ПЦ и Андроид, како и поволни цени за купување на игри...

Последно уредено од модератор:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
И јас размислував за ова :D
Изгледа може да си купиш сега и да си ја активираш кога сакаш, некои пишуваат и дека се додаваат плус 12 месеци на постоечките.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
И јас размислував за ова :D
Изгледа може да си купиш сега и да си ја активираш кога сакаш, некои пишуваат и дека се додаваат плус 12 месеци на постоечките.
Точно, ако активираш 3 клуча одеднаш добиваш 3 години пс плус.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Би го имало ли кај нас пред Нова Година?
Галерија веќе ги распродаде тие што ги имаше за преднарачка. Претпоставувам ќе имаат и нешто ситно и во продавница кога ќе излезе. После тоа, никој не знае. Ништо чудно општо да нема некое време. Зависи колку проблеми им направи ситуацијава во фабриките кај што ги склопуваат.

O

ob1

Гостин
Галерија веќе ги распродаде тие што ги имаше за преднарачка. Претпоставувам ќе имаат и нешто ситно и во продавница кога ќе излезе. После тоа, никој не знае. Ништо чудно општо да нема некое време. Зависи колку проблеми им направи ситуацијава во фабриките кај што ги склопуваат.
Баш во ова ја гледам причината зашто некои од ексклузивите ќе излагаат во наредните две години и за PS4, а не во тоа дека имало 100 милиони PS4 конзоли продадени. Работата е што во моментов, поради проблемот со дистрибуцијата не можат ни пола од тој пазар да го заменат.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Баш во ова ја гледам причината зашто некои од ексклузивите ќе излагаат во наредните две години и за PS4, а не во тоа дека имало 100 милиони PS4 конзоли продадени. Работата е што во моментов, поради проблемот со дистрибуцијата не можат ни пола од тој пазар да го заменат.
Можеби, ама и без тоа логично би било да го искористат пазарот. Од бизнис перспектива зошто би пропуштиле да земат плус пари.

Иначе како функционира ова со профилот на различни конзоли? Дека се збореше за ПС плус. Дали со истиот се логираш и на ПС5 само ги немаш игрите и ти продолжува и таму ПС Плус или треба скроз нов профил да правиш, а стариов ти нема веќе никаква корист ако немаш ПС4?

Kajgana Shop

На врв Bottom