PlayStation 5

• Креатор на темата ob1
  • Време на започнување

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.609
Поени од реакции
13.315
Ептен се токмев да купам пс4 про, ама сега веќе не сум сигурен дека се исплаќа, за истите пари ќе го добијам пс5.
Wot го дава за џабе ама пак би чекал пс5 бе, yolo :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.453
Поени од реакции
25.414
Wot го дава за џабе ама пак би чекал пс5 бе, yolo :)
Алал да му е, синоќа видов. Периодов ептен го замарав за пс со прашања, ама изгледа собирав пари толку долго шо излезе пс5... :)

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ние што немаме ПС4 сме на мака, ценава му паѓа вртоглаво, на нов ПС5 со цена од 31000 неможе да му парира ПС4 со цена поголема од 12к на старо, па и нов да е како може еве Нептун да го продаде за повеќе од 12к?

Јас мислам ако немаат многу залихи од стариот ќе држи некоја нормална цена, ако имаат натрупано ништо чудно да ваѓаат понуди тв+пс4 за 300-400е само за да исчистат или да не им оди џабе.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.609
Поени од реакции
13.315
Пошто на брат ми ќе му го оставам ПС4 ко ќе земам ПС5:
Има шанси и тој да го користи мојот акаунт со дигитални игри и истовремено со мене да ги користи?
Или мора да се гасам јас од мојот за тој да игра?

Член од
19 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
333
Пошто на брат ми ќе му го оставам ПС4 ко ќе земам ПС5:
Има шанси и тој да го користи мојот акаунт со дигитални игри и истовремено со мене да ги користи?
Или мора да се гасам јас од мојот за тој да игра?
Ќе го ставиш primary твојот акаунт на неговото пс4 и може да ги игра игрите на друг акаунт.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.742
Поени од реакции
34.331
Алал да му е, синоќа видов. Периодов ептен го замарав за пс со прашања, ама изгледа собирав пари толку долго шо излезе пс5... :)
Ne ti pisav bidejki vidov deka ps5 ti e u igra i tebe.
Jas realno go pustiv pod cena za da se prodade. I pak pregovarame so 2-3ca :D

Inace ja ke zimam so cd rom, kako sto pisav, 80 evra ako se ekskluzivi navistina bi sakal da prodadam nekoja ako ne mi e po vkus. :D

Член од
19 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
333
А кај мене исто primary мојот акаунт?
ПС плус ќе функционира кај двајцата?
Не. Ти на твојот акаунт ќе си играш. Primary може само на еден пс да биде. Псплус кај двајцата ќе функционира.

Игрите секогаш на твојот акаунт ќе ги купуваш. Само за инсталација треба да се уклучи брат ти на твојот акаунт и после да се префрли на неговиот.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.609
Поени од реакции
13.315
Не. Ти на твојот акаунт ќе си играш. Primary може само на еден пс да биде. Псплус кај двајцата ќе функционира.

Игрите секогаш на твојот акаунт ќе ги купуваш. Само за инсталација треба да се уклучи брат ти на твојот акаунт и после да се префрли на неговиот.
Значи истовремено можиме да ги користиме игрите што сум ги накупил на мојот акаунт башка да користиме ПС Плус. Топ.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.453
Поени од реакции
25.414
Ne ti pisav bidejki vidov deka ps5 ti e u igra i tebe.
Jas realno go pustiv pod cena za da se prodade. I pak pregovarame so 2-3ca :D

Inace ja ke zimam so cd rom, kako sto pisav, 80 evra ako se ekskluzivi navistina bi sakal da prodadam nekoja ako ne mi e po vkus. :D
Немој да ми кажиш дека се ценкаат луѓево на онаква понуда? Досега не видов подобра понуда на групата од твојата, ептен е профи.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.504
Поени од реакции
5.608
И јас го огласив мојот ама дури не се продај на wot немам шанса. А срцето ме болеше ко ги пишев сите игри шо ги имам собрано годиниве, само така имам шанса да извадам солидна цена.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
19 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
333
Многу лош момент одбравте за продавање. Јас би ви кажал да си почекате.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.452
Поени од реакции
5.566
Многу лош момент одбравте за продавање. Јас би ви кажал да си почекате.
Ja би рекол многу лош момент за купување. :P
Да си почекаат да им падне цената на новите PS4? :) Да видиме по колку тогаш ќе се продаваат половните модели.
Едноставно нема шанси да остане уште долго 299$/€ MSRP за PS4 Slim колку што е сега. Толку ќе чини Xbox Series S кој е next gen.

Ps4 Pro ќе оди во out али за обичната верзија Jim Ryan ветува 3-4 год подршка. Па ќе видиме.

Член од
19 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
333
Ja би рекол многу лош момент за купување.
Да си почекаат да им падне цената на новите PS4? :) Да видиме по колку тогаш ќе се продаваат половните модели.
Едноставно нема шанси да остане уште долго 299$/€ MSRP за PS4 Slim колку што е сега. Толку ќе чини Xbox Series S кој е next gen.

Ps4 Pro ќе оди во out али за обичната верзија Jim Ryan ветува 3-4 год подршка. Па ќе видиме.
Xbox не ме смеј.

Единствено конкуренција е дигиталната верзија која што продавнициве нејќат ни да ја продаваат така да со среќа наоѓање.

Моментално никој не купува сите сакаат да продадат и само си намалуваат цени. Основи на економија.

И добра логика шириш, пс4 ќе има поддршка про нема. Уште една причина да не продаваш ради вакви што шират fud за да продадете 5000 пониско. Ама како си сакате.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.452
Поени од реакции
5.566
И добра логика шириш, пс4 ќе има поддршка про нема. Уште една причина да не продаваш ради вакви што шират fud за да продадете 5000 пониско. Ама како си сакате.
Каде би го позиционирал ти PS4 Pro?
ps.jpg
Замисли се дека си економски менаџер на Сони, што викаш за колку ќе го намалиш Ps4 Pro да биде доволно примамлив за да продолжи да се продава? Притоа да не си во загуби.

PS4 Pro не е одржлив во моменталнава ситуација бидејќи нема каде да се позиционира.

Обичната верзија ќе продолжи да се продава затоа што ќе ја позиционираат на 200-250$/€ и тоа е доволно добра цена за да продолжи да се продава имајќи ја во предвид големата библиотека на игри.

А PS4 Pro беше mid-gen upgrade првенствено рекламиран како 4K конзола, сега тој примат го превзема PS5, и нема апсолутно една причина да егзистира на пазаров. Ќе ја прекинат со производство, (ако не е веќе и прекината) ќе очистат залихи на попусти и тоа е тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom