Па така и би требало, пошо рогната топка е ничива во лет, а кога ја чекаат Ван Дајк, Гомез, Фабињо е веќе изгубена. Да беше Барнли и да ја рога разбирливо е, барем имаат копачи што ќе скокнат, ама Арсенал би требало да знае да сврзе два-три паса, БИ.Не е никако тука крив Лено, ова се инструкции на тренерот, поточно на Артета.
Тоа е негова тактичка замисла и без разлика кој и да биде голман ќе треба да ја започнува така акцијата.
Тројца позади, од кои едниот е Тирни што е класичен (офанзивен) бек и се крати неговиот придонес. Во средина двајца класични копачи како Џака и ЕлНени, Белерин и Мејтланд винг бекови. Сакаш да ми кажеш дека ова е единствената опција што може да ја извади Артета?Истиов стил го играше Емери лани, со оваа средина и одбрана толку.
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Другата е да изгуби со 5-6 гола разликаТројца позади, од кои едниот е Тирни што е класичен (офанзивен) бек и се крати неговиот придонес. Во средина двајца класични копачи како Џака и ЕлНени, Белерин и Мејтланд винг бекови. Сакаш да ми кажеш дека ова е единствената опција што може да ја извади Артета?
Не е,го имаш Гарбиел што лесно може да го замени Тирни на таа позиција и Тирни да си отиде на бек.Ауар и Парти се засилувања за средината.Ова е привремена опција против тимови што имаат подобри играчи.Тројца позади, од кои едниот е Тирни што е класичен (офанзивен) бек и се крати неговиот придонес. Во средина двајца класични копачи како Џака и ЕлНени, Белерин и Мејтланд винг бекови. Сакаш да ми кажеш дека ова е единствената опција што може да ја извади Артета?
Ама Ауар и Парти не се играчи на АрсеналНе е,го имаш Гарбиел што лесно може да го замени Тирни на таа позиција и Тирни да си отиде на бек.Ауар и Парти се засилувања за средината.Ова е привремена опција против тимови што имаат подобри играчи.
Габриел уште не е скроз уклопен,а и не знаеме дали Артета кога ќе ги добие посакуваните засилувања ќе продолжи со оваа формација или ќе си цепа 4-3-3![]()
А што да прави?Тројца позади, од кои едниот е Тирни што е класичен (офанзивен) бек и се крати неговиот придонес. Во средина двајца класични копачи како Џака и ЕлНени, Белерин и Мејтланд винг бекови. Сакаш да ми кажеш дека ова е единствената опција што може да ја извади Артета?
Сум заборавил едно можни пред засилувањаАма Ауар и Парти не се играчи на Арсенал![]()
Vrska nema za crven ali dobro tvoja gledna tockaЧист црвен, да го направеше играч на Арсенал ќе се глеаше на монитор..
Многу рано почнавте со плачките, 3коло. Очекувам на крај на сезона пак да има анализа од секој меч поединечно и колку сте биле оштетени и колку бода ви украле.Чист црвен, да го направеше играч на Арсенал ќе се глеаше на монитор..
Тирни требаше да се фрли на земја и да одглуми ах..