Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто заврши затоа, инаку е Канадска серија што се емитува на нивната Национална телевизија па ваљда ете сега слушнале за неа, дали ја има на нашиот турски Нетфликс или само на Американскиот?

И лани мислам ја имаа номинирано, али серијата пркна кога почна да се прикажува на нетфликс. Не знам на кој ја има, јас по торенти сум.

Watchmen ме бендисува.
Првата и втората епизода беа климави на моменти, ама после тоа добро се развива.

Немав никакви очекувања, посебно пошто сум еден од ретките што не го сакаат филмот, ама серијава досега е одлична.

Јас ништо не разбрав. :D
Не си гледал внимателно. :D

Јес да не е линеарен текот на дејствата и правеа збрки сцените со Џереми Ајронс и др Менхетн, ама добро е разработена приказната и сè се разјаснува на крајот. Немаш мешање на простори и времиња, паралелни светови и 300 курци, па да правиш семејно дрво кој чиј син и внук бил. Од мене има одличен 9/10.

Najdobrata drama so soliden horor u zadnji godini.
Za nekoj den iskaca vtora sezona i edvaj cekam.

Preporaka za site.
И мене оваа ми се бендиса. Ја догледав пред некој месец. Навистина солиден хорор, онака претпазливо и пополека изграден.

Watchmen ме бендисува.
Првата и втората епизода беа климави на моменти, ама после тоа добро се развива.

Немав никакви очекувања, посебно пошто сум еден од ретките што не го сакаат филмот, ама серијава досега е одлична.
Јас ништо не разбрав. :D
Аааа, морам да се исправам - ја догледав. По четвртата епизода се расплеткуваат нештата. Јака, многу јака!

Претеруваат со CGI-ов. Некогаш ептен ми смета и забележливо е и за нетренирано око.
The.Haunting.of.Hill.House.S01E09.DIRFIX.PROPER.1080p.WEBRip.X264-DEFLATE.mkv_20201011_191236....jpg

Гледа ли некој Tehran и Patria?
Првата е серија за односите Израел/Иран, со агенти, хакери, протести и слични тракатанци... Израелска продукција мислам дека е, ама и Apple+ ги има откупено правата, ја изгледав цела и не е така лоша серија.

Втората е за случувањата во Баскија и борбата за независност од Шпанија, терористичката организација ЕТА и за тоа како таа борба ги растргнува и најдобрите пријатели. Досега се излезени 4 од 8 епизоди, исто така солидна серија.

Може и да препорачате нешто слично, периодов некако сум за драми, пореални серии. Пробав да ја изгледам последната сезона од La casa de Papel, ама некако ми се створи одбивност со третата сеозна, некако предалеку отидоа со приказната - не дека некогаш беше блиску до реалноста, ама ептен забегаа со кражбите.

Гледа ли некој Tehran и Patria?
Првата е серија за односите Израел/Иран, со агенти, хакери, протести и слични тракатанци... Израелска продукција мислам дека е, ама и Apple+ ги има откупено правата, ја изгледав цела и не е така лоша серија.

Втората е за случувањата во Баскија и борбата за независност од Шпанија, терористичката организација ЕТА и за тоа како таа борба ги растргнува и најдобрите пријатели. Досега се излезени 4 од 8 епизоди, исто така солидна серија.

Може и да препорачате нешто слично, периодов некако сум за драми, пореални серии. Пробав да ја изгледам последната сезона од La casa de Papel, ама некако ми се створи одбивност со третата сеозна, некако предалеку отидоа со приказната - не дека некогаш беше блиску до реалноста, ама ептен забегаа со кражбите.
Fauda, на Нетфликс е ако не грешам.

Берта :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom