Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Извини, ако најдиш линк во Газета со напис дека сулфурната киселина е освежувачка за пиење, дали би се напил?
Намерно ставив линк од Газета кој се смета за релевантен медиум а не од фан страна на Јувентус,сеа и Газета ви смета зашто они викаат дека не е пенал??

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Намерно ставив линк од Газета кој се смета за релевантен медиум а не од фан страна на Јувентус,сеа и Газета ви смета зашто они викаат дека не е пенал??
Пријател, можеш да ставиш и линкови од Њујорк Тајмс, Вашингтон Пост, Гардијан, Бостон Глоуб, кој сакаш. Она вчера е пенал по било кој критериум во последните 120 години. Мек, тврд, напуцан или не, чист како солза пенал. Убаво ти напишаа, во било која друга лига, на било која друга екипа она е пенал. Единствена причина што не е свирнат е што е на 1:0 за Јувентус, за да не им се даде НИКАКВА шанса на Самдорија да се вратат во мечот против суперjakата средина на Јуве, со мегаталентираниот тренер. Нема ниту една друга причина она да не е пенал.

Тоа се вика БРУКА и СРАМОТА, мизерија во раскош. Џабе ви се и титули и се, кога немате грам доблест да признаете дека она е чист пенал.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Serie A, le nuove regole. Rizzoli: “Meno rigori per falli di mano”

Serie A, the new rules. Rizzoli: "Fewer penalties for handballs"

Игнорант левел 9000

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Што се објаснувате бе јаки муда дали било пенал или не кој ги ебе јачи смо од судбине.Мочај ги тамо мувлите девет по ред имаме психата им ја ебавме...Одиме по десета лагано :toe:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Што се објаснувате бе јаки муда дали било пенал или не кој ги ебе јачи смо од судбине.Мочај ги тамо мувлите девет по ред имаме психата им ја ебавме...Одиме по десета лагано :toe:
Па тоа е тоа... а кога ќе дојде денот кога интер ќе има ваква ситуацијата, мислењата одма се други.

Комплески другар, ништо друго.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Here we go again. Не е доволно да си циган без гордост и чест, треба тоа и да го потенцираш. :roker:
Автоматски споено мислење:

Serie A, le nuove regole. Rizzoli: “Meno rigori per falli di mano”

Serie A, the new rules. Rizzoli: "Fewer penalties for handballs"

Игнорант левел 9000
Те молам, со да или не. Дали ти сметаш дека она е пенал? Да или не, да не се гњавиме многу. Чисто да знам дали имам работа со нормално човечко суштество.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Here we go again. Не е доволно да си циган без гордост и чест, треба тоа и да го потенцираш. :roker:
Автоматски споено мислење:

Те молам, со да или не. Дали ти сметаш дека она е пенал? Да или не, да не се гњавиме многу. Чисто да знам дали имам работа со нормално човечко суштество.
Терај ај заедно со син ти Тролејбусот под рака.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.313
Поени од реакции
46.880
Не судеше затоа што топката не идеше во рамки на гол и не спречи шанса за гол,ете затоа

Погрешно ти е преведено гугл тренсјлет,Газета пишува дека го удира во лева рака не во десна каде јасно се гледа во видеото,зашто би пишале дека го удира во десна рака?

оригинал - e il braccio colpito è il sinistro, non il destro che avrebbe potenzialmente protetto Szczesny.
превод - and the affected arm is the left, not the right that would potentially have protected Szczesny.

Не пишале ИАКО топката го удира во десна рака,ете ти превод,намерно лажеш. После пишува дека дистанцата е многу блиска и најбитното што намерно изгледа пак го изостави е дека левата рака НЕ ГО ПОПРЕЧУВА ГОЛОТ,баш убаво што го постираше видеото.

Оригинал - il pallone poi va nella direzione opposta a quella della porta
Превод - the ball then goes in the opposite direction to that of the goal.

Зашто го игнорираше ова?ова е клучното зошто не беше досуден пеналот,и ти постирав линк од Газета не од Тутојуве.

Како бе Газета не знаат со која рака играл Бонучи?ете ти видео,кого правиш глуп?се гледа јасно дека го удира во лева рака.
Текстот е едитиран, не глуми лудило, види го најлајкуваниот коментар само и ќе ти стане јасно дека првично згрешиле, а ако не веруваш на тоа, еве ти и скрин.

120034970_3294284360620604_1321816806866180081_n.jpg

Сега текстот е ваков
e il braccio colpito è il sinistro, non il destro

И за да ти се одговори на прашањето, зашто утнале рака кога има видео, тоа можеш да го заклучиш од остатокот на текстот и објаснувањето зашто не е пенал, едноставно глупи се, ама и имаат агенда, со тоа што кога станува збор за вакви работи, кога белото се обидуваат да те убедат дека е црно, се срамат.

Значи не е пенал бидејќи топката не идела накај гол ? Тоа е причината ? Значи ако е пас до играч кој се наоѓа во ситуација да шутне, а он не у правец кон голот, туку надвор, пример врв на шеснаестерец, и некој ја удри со рака, нема да е пенал иако топката е наменета до него, зашто не идела кон голот ? :pos: :pos: :pos:

Кое е ова правило бе што го пишале, па уште кого правам глуп ми викаш, никого друже, нема ни потреба човек да ве прави глупи, 0 труд треба да се вложи во тоа ... очигледно. Значи заклучок, не било пенал, не идела топката накај Шчезни:confused:, ова е подеднакво глупо да веруваш ко она на сладоледот со стативата и офсајдот.
Ама битно газета го пишале ова. Мајко мила ...

Искрено, боље да ја утнеле само раката отколку ова да го напишале, ама секогаш ќе има такви ко тебе што ќе им паѓаат на вакви статии, кои се благоретардирани, мислам види го само објаснувањето, ова е преретардирано, замисли јуве утре у ЛШ да испадне со пенал и ова да биде образложението, ќе климаш со глава и ќе викаш, така е, зашто тогаш газета така рекоа ? Весник кој уште не разликува десно со лево. Чим ова ти е тешко да признаеш дека е чист пенал, батали, било каква дискусија со тебе е бесцелна, нарочито што паѓаш на вакво преглупо објаснување, не идела топката накај гол.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Никогаш нема да извршам самоубиство. Сестра ти е ray of light of во овој мрачен и суморен свет.
Абе остај сестра ми сеаа, за пеналот зборевме.
Имаш тантрум ала Конте, на раб на самоубиство си ради не свирнат пенал у прво коло против сампа:icon_mrgr:
Се надевам дека ваков исти пенал ќе му досудат на Јувентус против интер во директна борба за титула, сеа се спаси, тогаш не ти бега сепуку, само глеј нека биде Live na fb за нас Јувенташите да се посмееме малце :tvg:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Незнам зошто се замарате и се објаснувате, ете било пенал не свирнал живот иде даље, милион ситуации има во кој Јувентус бил оштетен па никогаш не биле предмет на дебата, дур некој друг не стане шампион што е тешко остварливо ќе е вака и при најмала ситница. Во пакт се навивачи на моментално лузерски екипи во Италија и Англија така да тоа ви кажува се :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom