sea ti si kaza za muabetot so drisla, jebiga, mozes za jang, moses da kazes, igalo tip na transferi, a i bolje da sobiras takvi od PL otkolku od kina veke ako do tolku navlagame u toj muabet.
Ali eve konkretno za Lukaku, problemot so Ole e sto vsusnost nemase definirana filozofija na start od negovata kariera ko menadzer na united, i poleka oformi nekoj sistem i nekoja ideja otkako go zemaa fernandes od sporting i konecno dobi igrac so mozok i vizija vo sreden red, nesto sto trebase da e pogba, a ne e. Ne e slucajnost sto bas toj period ja pocnaa serijata na neporazeni sto ustvari i gi odnese vo LS.
I konkretno za ovoj junajted, ne za toj koga lukaku realno ednostavno bese vishok na teren, so nedefinirana uloga, lukaku e izmislen. Trgni go marsijal napred, koj u mnogu navrati ja ima ulogata sto lukaku ja ima u inter, i dobivas mnogu pojak napad, plus marsijal koj sto e snaodliv u sesnaesterec i igrac koj moze da pokriva krilo, e izmislen profil na igrac za tandem so lukaku.
Taka da od segasna gledna tocka kako stojat rabotite kaj vas, lukaku fali bajagi, konkretno so sevilja na primer minimum 1 gol davase na taa nivna labilna i fizicki slaba odbrana, sto ne e slucaj od onaa perspektiva pred godina dena iako u hajlajtot za ole do sea ko trener na united, tipot dae 2 gola ( psg gosti ).
A lukaku ko lukaku prijatno gi iznenadi site, ja konkretno iako mn go imam kritikuvano dodeka bese u united ubeden bev deka ke se vklopi vo Inter i na krajot od denot site ke gi demantira sto go rugaa i go spustaa na nivo na Flokari, ama u nieden slucaj ne ocekuvav deka ke istera sezona so nad 30 golovi, barem ne u debi sezona zaso i kalcoto a pogotovo Inter se mnogu teska sredina za brz progres i obicno vakvi skapi igraci znaat da izgorat posle 2-3 losi partii.
Ali sea otkako e tuka i podobro mozeme da go zapoznaeme ko profil na igrac, trgam na strana kvalitetite sto gi ima, ednostavno covekov ima fenomenalen karakter i predispozicii za lider u bukvalna smisla na zbor, maksimalna profesionalnost pokazuva i eve go denes posle utakmicata gi pofali mladite igraci na united i ole, a mozese ili da gi recne ili da gi pecne ko sto znaat poveketo mufljuzi neinteligentni. Sea go imas nego, i ona piclemeto ciclesto luke shaw sto go ebavase na tviter koga ispadna od LS. Konkretno za Inter odamna ne sme imale vakov primer u ekipa ko nego, prav profesionalec, ednostavno se ponasa ko sto treba da se ponasa sekoj sportist. Ne znam kakva kariera na krajot ke istera vo Inter ama bubreg davam pristapot sto toj go ima vo i von terenot da go imaat site igraci u klubot.