Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Апропо муабетот за респираторите,.. Соодветно на анализите на гасовите преку артериската крв се мери парцијалниот притисок.. На кислородот, јаглеродниот диоксид. Се анализира и сатурацијата со што реално може да се процени состојбата на алвеоларната функција. Зависно од тоа, полесните случаи одат со носен катетер, средните со маска, тешките може со CPAP, најтешките за жал респиратор. Незнам како е на клиниките, ама мислам дека ципапот го редат прво, ако нема фајде оди на респиратор?

Не е точно.Превата вистина е дека Елон Маск кој е по потекло од кичевијата заедно со Бил Геј преку сателитине не прскет со вируси.Ево онаа коматана шо ја сликет, уствари е сателит шо прскат со вируси.:cool:
Ако прскаат тогаш вируси не употребуваат туку некакви бактерии или отров бидејки било кој вирус не може да предизвика згрутчување на крвта поради што пациентите умираат:https://www.vecer.press/сзо-забрани...zcPAeLBwDyeCYC09Vhmb6HyNNFdwgFEO_G9rP3tb_OzGo

Последно уредено:
Вело на почеток на кризава кога кажа јас се молам респиратори да не донесат, овде се јавија циркузанти како Тенеке кои пљукаа на велико и широко, после 5 месеци гледаме дека во право и за ова бил човекот.

Epten... najverojatno dobro znael kakov "kadar" imame i kolku se nesposobni da gi koristat aparatite

Инаку тој што си е паметен ќе си намали тежина, ќе си држи кондиција и ќе си се припазува.

Не заборавај покрај тежината дека и ќе се вакцинираш.

Ти бидејќи си возиш точак 25км, доволно ќе се 1-2 дози, за постарите 3 дози ќе треба.

Оти не кажуваш, зашто не отиде да се тестираш за ковидов, иако беше сигурен дека го имаш... Или гајле ти беше на кого го имаш пренесено :D

Не заборавај покрај тежината дека и ќе се вакцинираш.

Ти бидејќи си возиш точак 25км, доволно ќе се 1-2 дози, за постарите 3 дози ќе треба.

Оти не кажуваш, зашто не отиде да се тестираш за ковидов, иако беше сигурен дека го имаш... Или гајле ти беше на кого го имаш пренесено :D

Абе јас побарав да бидам тестиран, ама матичниот не можеше да ме прати заради тој прашалникот, требаше да имаш контакт со некој од Ломбардија.

Инаку мајка ми на 72 годин идеше да ме види ама ја бркав да си оди.
Автоматски споено мислење:

И да знаеш само дека ова што си го пишал е на светско ниво.Вирусот од каде дојде,од каде се рашири по целиот свет знаеш? Тој свет го населуваат повеќе од 8 милијарди луѓе,не е возожно да ги држиш сите тие луѓе под контрола.Ке букне повторно у некоја вукојебина и пак ке се рашири насекаде исто како првиот пат од Кина што дојде.

Добро бе наќо, со оглед дека клаваш рецки на кој што лајка, да те прашам стварно вервуваш дека власите не прскаат бактерии и отрови од авион?

Последно уредено:
Заради овакви работи најубаво пакувај куферите и бегај од балканот.

Ех многумина би ги спакувале куферите, но ете си има процедури и затоа уште многумина од нас не можеме да се евакуираме од дупкава.
Заминување од дупкава не е никаква миграција, туку е евакуација.

Aма како тоа умираат пациенти пред болници во Србија. Та нели нивниот диктатор, пардон претседател вели дека имаат подобро здравство од Германија? Дека болниците им се најмодерно опремени? Дека пред две недели ја победиле короната и сега прашање на денот е кога пак ке ја снема?

П. С. Доктори поднеле иницијатива за смена на тој циркузантски кризен штаб, за сега околу 1000 и нешто се потпишани, а гореспоменатиот најде простор да го испинува тоа, а не ме чуди и да направи иницијатива преку свои лекари да остане кризниот штаб.

Aма како тоа умираат пациенти пред болници во Србија. Та нели нивниот диктатор, пардон претседател вели дека имаат подобро здравство од Германија? Дека болниците им се најмодерно опремени? Дека пред две недели ја победиле короната и сега прашање на денот е кога пак ке ја снема?

П. С. Доктори поднеле иницијатива за смена на тој циркузантски кризен штаб, за сега околу 1000 и нешто се потпишани, а гореспоменатиот најде простор да го испинува тоа, а не ме чуди и да направи иницијатива преку свои лекари да остане кризниот штаб.

Медиумска пропаганда и спин приказни на Вучич. Ништо друго.
Вчера ликот во централен дневник на РТС од 19:30 едно преку 20 минути дробеше за успешните политики кои тој и неговата партија СНС ги спровеле.

Абе јас побарав да бидам тестиран, ама матичниот не можеше да ме прати заради тој прашалникот, требаше да имаш контакт со некој од Ломбардија.

Инаку мајка ми на 72 годин идеше да ме види ама ја бркав да си оди.

Добро бе наќо, со оглед дека клаваш рецки на кој што лајка, да те прашам стварно вервуваш дека власите не прскаат бактерии и отрови од авион?
Само Прилеп и Битола

"Можно" укинување на ПЦР тестовите за Косово од понеделник
Потполно очекувано....инаку како ќе се дружат Албанците....Кад је бал нек је маскембал!

Реков јас калакурница ке биде сега од сите што беа на партиски собири.Да ги тестираш гарант више од 50 проценти се позитивни.Сега ке биде интересно,како што јавуваат министрите дека се позитивни,обичниот народ ке брка врски и ке закажува приватно и тоа сега ке се чека по 2 недели за тест.Нормално тие побогатите кај Жан Митрев за 100 евра за еден ден.Ненормален профит.

Реков јас калакурница ке биде сега од сите што беа на партиски собири.Да ги тестираш гарант више од 50 проценти се позитивни.Сега ке биде интересно,како што јавуваат министрите дека се позитивни,обичниот народ ке брка врски и ке закажува приватно и тоа сега ке се чека по 2 недели за тест.Нормално тие побогатите кај Жан Митрев за 100 евра за еден ден.Ненормален профит.
И тоа ќе си биде со месеци, месеци, месеци кои следат. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom