- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.302
- Поени од реакции
- 18.324
Па тие што се заразени, не праеле ништо поразлично од тебе. Немој да мислиш дека лижеле ист сладолед или се плукале во уста. Едноставно се социјализирале, а се изназборевте дека народот не знаел да мие раце и затоа се испозаразил.Не знам, грешна претстава имаш за луѓето што се сериозни на темава.
Нормално си функционирам. Откако се тргнаа мерките, скоро секој ден сум излезен навечер (90% на отворено, ама сум бил неколку пати и до ресторан или кафулињава), а на работа одиме преку еден ден, другите од дома. Четири пати бев надвор од Скопје на викенд, се возев и со воз Тоа не ме спречува да се пазам колку можам, но и да бидам свесен дека секаде може да се заразам. И уште понормално, да бидам загрижрн ако се заболам, особено што имам родители пензионери, со дополнителни ризични болести.
Не се пресмевам на болеста, затоа што имам познаници со починати роднини, како и познаници кои ја прележаа со најразлични симптоми. Дел од овие што го дрват на темава, барем ги знаеме дека се поим за антисоцијала. И јас на нивно место, со мал број на контакти и седење дома, воопшто не би бил загрижен за вирусот.
Нема никаква поента и причина таквите да тераат мајтап со дечкото кој си има мака и е под стрес чекајќи резултати.
Да не ме сватиш погрешно, тоа што го праиш ти го праат сите останати. Ја не знам човек што не излегол периодов, сепак сме социјални суштества. Само по целото паметување на темава, човек би очекувал дека поише ќе се придржуваш до мерките.