Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.050
Имаш некоја статија да споделиш за да го поткрепиш ова?
Не можам во моментов зашо не сум од ПС, мислев на процентуалниот раст, не на апсолутните бројки. Нормално, Реал, ПСЖ, Сити, Барса, Јунајтед, Ливерпул и Баерн се побогати клубови од Интер моментално, али брзината со која се зголемува вредноста на Интер како клуб и бренд е голема. Ако ја најдам статијата ќе ја постирам, ако не та преку кур пукнете по некој sad на постов и зз.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не можам во моментов зашо не сум од ПС, мислев на процентуалниот раст, не на апсолутните бројки. Нормално, Реал, ПСЖ, Сити, Барса, Јунајтед, Ливерпул и Баерн се побогати клубови од Интер моментално, али брзината со која се зголемува вредноста на Интер како клуб и бренд е голема. Ако ја најдам статијата ќе ја постирам, ако не та преку кур пукнете по некој sad на постов и зз.
За тоа и мислев, за растот. Ај баш, провери. Јас еве ќе ти споделам нешто за Ливерпул, ако имаш време да прочиташ за да видиш на што мислам.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Имаш некоја статија да споделиш за да го поткрепиш ова?
Ова им е новото триплете,сеа место со титули се фалат со финансии е сеа замисли тек да имаат свој стадион :icon_mrgr:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За тоа и мислев, за растот. Ај баш, провери. Јас еве ќе ти споделам нешто за Ливерпул, ако имаш време да прочиташ за да видиш на што мислам.

EBITDA и wages/turnover се опипливи факти, таму се гледа растот најдобро :D Која екипа стои слабо на ова второво ќе се тепа за Вилијан летово (така е зборот).

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Сериозно прашувам без иронија пошто не знам, Тотнем од основање ако не се лажам е во власт на еврејска фамилија, а тие не го даваат никому, никогаш не бил гигант и нема да биде, али солиден клуб беше на пат да бидне, откако на газдата му светна сијаличка да го отпушти Покетино, наместо да застане со него 100% е на пат да се врати на старите позиции.
Пошо сакаш сериозно и не ти е цел да тролаш,
Интер падна во тешка криза од кога си отоде Моу. Го распродадоа цел тим, си отидоа битни луѓе од управа, почнаа да носат играчи како Ранокија, Гаљардини, Дамбросио... направија доста тренерски грешки, финансиска криза, нови сопственици, еве сега од кога дојдоа кинезите прво донесоа добар стручен тим, земаа докажан тренер барем за во серија а. Почнаа да зимаат играчи којшто се класа и имаат добар потенцијал а не се над 30 години. Едноатавно тимот веќе 2 години озбилно се постави и без лупање на миљарди од газдата за мега звезди паметно си играат на трансфер пазарот. Нешто како Вулвс, богат сопственик и паметно менаџирање на финансиите.
Само види какви и кој играчи ги носи интер и на кој начин ги носи. Начинот на којшто почнаа да го водат интер како клуб ветува многу. Особено што клубот од освоена триплета дојде на тоа да не може во ЛЕ да се квалификува, а сеа имаат ЛШ место стандарт а и ќе се борат за повеќе. Тоа што 2 пати испаѓа од група ЛШ не заборавај дека против Барса 2 пати и 1 против Дортмунд разигран 1 против Тотнем разигран се погоди во група. А Интер беше на старр на реформа, сега веќе од следната сезона кога ќе го комплетираат 1виот тим и ќе имаат солидна клупа ќе биде веќе друг муабет. Аконе титула, барем жестока борба за Скудето и барем четврт финале во ЛШ очекувам како ништо. Сеа јебигане можеш ти за 2 години со постепено рабтење да се мериш со тимови какп Пул, Сити,ПСЖ,Реал, Барса.... затоа чекор по чекор,подобро стабилен клуб отколку лупање се ба една карта и пазарот. Следната сезона треба да покаже дали управата оди по прав пат...

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552

Bloody hell евреиве, дали е можно ова?! Имаат скоро колку Ливерпул и МЈ земени заедно, при неспоредливо помала фан база во светот па и во Англија. It`s the jews :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.050

Сеа разбарав низ Армата, за следачи на социјалните мрежи било, од 2016 до денес. Али, прилично сум убеден дека читав статија и за финансискиот раст, е сеа дали беше во Италија, дали глобално не се сеќавам. Небитно, поентата е дека откако дојдоа Сунинг таму негде 2016 ако не се лажам, Интер почна да бележи значителен раст на сите полиња. Ете сличен пример е и Ливерпул откако ги купија новите газди, и сам знаеш каква мизерија беше пред тоа.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Сеа разбарав низ Армата, за следачи на социјалните мрежи било, од 2016 до денес. Али, прилично сум убеден дека читав статија и за финансискиот раст, е сеа дали беше во Италија, дали глобално не се сеќавам. Небитно, поентата е дека откако дојдоа Сунинг таму негде 2016 ако не се лажам, Интер почна да бележи значителен раст на сите полиња. Ете сличен пример е и Ливерпул откако ги купија новите газди, и сам знаеш каква мизерија беше пред тоа.
Да да, дека има раст сигурно е тоа, јас само се надоврзав на тоа дека пиша како Интер е тим со најголем раст.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Така да моментално Тотенхем е далеку позади Интер на секој можен план,
Не знам, според табелава што ја линкуваше @Peja989 Тотнем во последниве 4 сезони е најпрофитабилен клуб во Британија и тоа со 160 милиони разлика пред вториот Ливерпул, дали Интер во последниве 4 години има профит од 323 милиони фунти или 368 милиони евра?
Пишувам Британија ради Селтик и Ренџерс кои вртат добра пара, особено првите, штета што планот на Тони Блер за приклучување на овие две екипи во ПЛ не се оствари. :D

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Имаше баш ваква статија постирано пред некој месец тука на форумот, во ПЛ темата или транфери, не се сеќавам, а и нема шанси сега да ја најдам.
Убаво се сеќавам Ливерпул па Тотенхем беа како екипи со најголем процентуален раст во последните 5год.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Јас мислев дека Тотнем со стадионов и одлагањата ќе биде на дното зад Норич, тие да ти биле забегано први на табела на профит, и ај сеа не билдај стереотипи за евреи :D

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.494
Нормално први ќе бидат кога платите на играчите им се исти како во ФК Велгошти :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нормално први ќе бидат кога платите на играчите им се исти како во ФК Велгошти :D
Измишљотина непоткрепена со факти и мислење базирано на муабет што си го прочитала на форумов.
6ти клуб по плати, повеќе од нив за плати даваат Сити, Утд, Ливерпул, Челзи па Арсенал (редоследот ти е тој).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom