Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.048
Сеа наивен сум бил. Ја ако сум наивен ,ти што мислеше дека карантин у македонија ќе се почитува од албанците и го подржуваше, што си:D?
LOL, зошто ја би мислел дека карантинот и мерките за Бајрам, би се почитувале од страна на Албанците?
Нема ама баш една причина тоа да си го помислам и стварно, така беше. Ја вратија пандемијата на голема врата.
Ако не го подржувам, тогаш сум на нивно ниво, каде короната не постои, а во џамија и на ифтраска вечер не се шири.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.312
Поени од реакции
18.379
LOL, зошто ја би мислел дека карантинот и мерките за Бајрам, би се почитувале од страна на Албанците?
Нема ама баш една причина тоа да си го помислам и стварно, така беше. Ја вратија пандемијата на голема врата.
Ондак зашто ги подржуваше мерките и тоа ние да седиме дома, знаејки дека албанците уште во прв месец не го почитуваа?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.048
Абе иљада ќе имавме. Значи по твоја логика за 3 месеци ќе имаме по 500? Зашто ништо суштинско не се смени освен одложување на реалноста.
така беше у Шведска, Италија, Вухан на почетокот. Физика е тоа. Функционира по физички закони, не по ќефот на твоето и моето его.
Автоматски споено мислење:

„164 новозаболени од корона вирусот за последните 24 часа. Направени се 1045 тестирања, а нема направени скрининг тестирања. Најмногу од новозаболените се во Скопје -85, следуваат Куманово-24, Дебар-3, Штип-5, Прилеп-3, Тетово-18, Струга-5, Охрид-9, Гостивар-2, Гевгелија-1, Крива Паланка-1, Кочани-1, Македонски Брод-1, Валандово-1, Свети Николе-2, Ресен-2, Неготино-1.

Починале двајца пациенти. Во ГОБ „8 септември“ почина пациентка од Скопје (53г) хоспитализирана како сомнителна на ковид на 2 јуни и потврдена позитивна по приемот. Во болницата во Тетово почина пациентка (60г) хоспитализирана како сомнителна на ковид на 9 јуни.

12 оздравени пациенти, во: Скопје-3, Прилеп-6, Струга-1, Велес-1 и Виница-1. Починати се две лица од Скопје и Тетово.“
what?
ме изненадија денес, стварно

Мислев дека дента кога јавно председателот, таткото на нацијата, излегува да каже дека може избори, све е ОК и нема потреба за вонредната состојба, барем под 120 новозаболени ќе има... :(

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.048
Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи побарал Владата да формира посебна комисија за да го испита работењето на Инфективната клиника и на Градската општа болница „8 Септември“ во Скопје, оти како што кажал, „многу луѓе умирале“
:lolzz:

...Овој и Реџепи треба кривично да одговараат, заради изјавите кои ги дадоа, а кои предходеа на масовното ифтарско непочитување на мерките.

наместо тоа уште се курчи бе....

Министерот за здравство Венко Филипче, кој на состанокот седел од страната на колегите лекари, бурно изреагирал на овој предлог на Османи, бидејќи сите лекари што се членови на Комисијата за заразни болести биле исклучително навредени.

„Лесно е да се соли памет кога се седи во фотелја далеку од ризикот за зараза со коронавирус“, раскажуваат изворите на СДК за реакцијата на лекарите.

Членовите на Комисијата што се лекари-специјалисти од различни области навредата ја сфатиле лично, затоа што Бујар Османи е по професија дигестивен хирург и нивен колега.

„Ако е толкав експерт да ја испитува нашата работа, тогаш нека биде тој шеф на Комисијата и секој ден нека доаѓа во Инфективната клиника и во ‘8 Септември’, па на терен стручно нека ги оценува инфектолозите, анестезиолозите и интернистите што веќе четврти месец немаат видено бел ден од напливот на пациенти заразени со КОВИД-19, си го ризикуваат животот, преморени се и не си ги виделе семејствата, додека тој се слика по прес-конференции“, реагирале лекарите.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
така беше у Шведска, Италија, Вухан на почетокот. Физика е тоа. Функционира по физички закони, не по ќефот на твоето и моето его.
Автоматски споено мислење:

what?
ме изненадија денес, стварно

Мислев дека дента кога јавно председателот, таткото на нацијата, излегува да каже дека може избори, све е ОК и нема потреба за вонредната состојба, барем под 120 новозаболени ќе има... :(
Шведска имаат помал контакт меѓу луѓе во нормална состојба отколку ние во полициски час.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи побарал Владата да формира посебна комисија за да го испита работењето на Инфективната клиника и на Градската општа болница „8 Септември“ во Скопје, оти како што кажал, „многу луѓе умирале“
:lolzz:

...Овој и Реџепи треба кривично да одговараат, заради изјавите кои ги дадоа, а кои предходеа на масовното ифтарско непочитување на мерките.

наместо тоа уште се курчи бе....

Министерот за здравство Венко Филипче, кој на состанокот седел од страната на колегите лекари, бурно изреагирал на овој предлог на Османи, бидејќи сите лекари што се членови на Комисијата за заразни болести биле исклучително навредени.

„Лесно е да се соли памет кога се седи во фотелја далеку од ризикот за зараза со коронавирус“, раскажуваат изворите на СДК за реакцијата на лекарите.

Членовите на Комисијата што се лекари-специјалисти од различни области навредата ја сфатиле лично, затоа што Бујар Османи е по професија дигестивен хирург и нивен колега.

„Ако е толкав експерт да ја испитува нашата работа, тогаш нека биде тој шеф на Комисијата и секој ден нека доаѓа во Инфективната клиника и во ‘8 Септември’, па на терен стручно нека ги оценува инфектолозите, анестезиолозите и интернистите што веќе четврти месец немаат видено бел ден од напливот на пациенти заразени со КОВИД-19, си го ризикуваат животот, преморени се и не си ги виделе семејствата, додека тој се слика по прес-конференции“, реагирале лекарите.
Таман кога ќе помислиш дека сме го поминале пикот со глупостите, се појавува Бујар.
Нека го тужат.

Според мене и ова е навредувачки, изгинаа докторите за сега некој да каже како треба стручна помош?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.577
На 20-30 заболени има потреба од вонредна состојба, има потреба од полициски час и седење дома затворени по 4 дена, а сега, кога има по 150-180 дневно, цела недела, кога имаме рекорден број активни случаи, е сега немало потреба од вонредна состојба. :LOL:

Фикус. Како ќе му кажат од партија, така.

Пендаровски: Нема потреба за нова вонредна состојба, партиите да се договорат за датум за инклузивни избори

H

HoT _iCe

Гостин
Само да кажу, Караџовски царе, конечно едн сс муда и став да се појави на ТВ, дечко ги улете сас клизаќи, респекАт. Овакви људи треба да има повише и тој на водечки функцие. Да ви се серу у политички коректни уста на Венка и ред други политички кутриња.

C

CoolIris

Гостин
"Знам една планета со еден црвенолик господин. Тој никогаш не помирисал цвет. Никогаш не погледнал ѕвезда. Никогаш не сакал никого. Никогаш не правел ништо друго, освен што правел калкулации. И по цел ден повторувал: “Јас сум сериозен човек! Јас сум угледен човек!”, и пукал од гордост. Но тоа не е човек, туку печурка!" - Малиот принц, Antoine de Saint Exupéry

Епа печурка најголема од најголемите е госпоѓата "лажна докторка", без лиценца, од угледно семејство. Здраворазумен човек, никогаш нема да го изложи на ризик животот и безбедноста на своето дете, а и на еден куп други деца или жени со патолошка бременост. Посебно не, жена која се претставува како дел од најхуманата професија. Дипломата не се стекнува со совест, за жал. Брука и срамота, се надевам дека кривично ќе одговара.

Бројката на заразени веќе цела недела е над 100, со мали варијации. Ама сума сумарум, 1000 случаи неделно за малечка земја како Македонија е најцрно од најцрното. Една Црна Гора успеа да се спаси од чудово, ние тапкаме во место. Уствари не, како тапкаме во место, се враќаме назад!!! Решението ни е само карантин на цело Скопје, друго ништо. Помина времето кога Чаир и Сарај требаше да бидат ставени во карантин. Излегува од контрола и ако не се стави Скопје во карантин, за кратко време цела Македонија ќе биде Скопје.

Последно уредено од модератор:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.096
Поени од реакции
11.485
Најдобриот момент од излагањето на шарениот куртон од претседател е следново:

Сакам да нагласам дека споредбите што се прват меѓу претходните војнредни состојби и бројот на тогаш заразени и починати и на актуелните бројки на заразени и починати се без основа затоа што ниту една вонредна состојба не беше воведена од тие причини. За мерките од типот полициски час, карантин и кризна состојба на дел или на целата територија постои законска регулатива и воопшто нема потреба да се воведува вонредна состојба за да се применуват тие мерки, истакна шефот на државата.
Со други зборови вонредна состојба не морало да се воведе и пред три месеци, ама јебига сакавме да дупиме во здрав разум милион и пол народ, мала шала

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
@Beric Dondarrion

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.537
Поени од реакции
2.712
Одамна немам пишано...Дека ситуацијата е излезена тотално од контрола тоа веќе со денови се гледа...Вчера се виде и кај Венко веќе очај и немање сила во многуте изјави што ги даде особено за родилките...Мене бројките ме загрижуваат од аспект на хоспитализирани....Еве денес имаме нови 32 хоспитализирани во Скопје...Така да иако зборат дека повеќето се асимптоматски и на домашно лекување,овие во болница ке нема кој да ги лечи веќе како сме почнале.На тоа додај и нашето квалитетно здравство е тогаш сме го наебале.

А изгледа и комшиите му се пуштиле на Бујар со оглед дека последниве денови се умира на големо Чаир,Гази Баба и овој нормално за политички поени сега пред избори ке бара и специјални комисии и експерти итн итн.
Жалосно е на какво дереџе дојдовме.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.200
Поени од реакции
8.290
Сопругот на родилката ( ќерка на Енвер Малиќи ) која го заразила пола ГАК и ги ставила сите во изолација, попатно кидна а изјавата и испари :
хехе пола ГАК ? не ме јеби бе

Kajgana Shop

На врв Bottom