Општи дискусии за ТВ серии

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Вчера (први мај) искочи Into the Night на нетфликс, серија што се снимаше три дена во Октомври, кај нас на аеродром. Белгиска, нетфликс продукција, со интернационални глумци. Jason George (Narcos, The Blacklist меѓу другото) како еден од режисерите. Меѓу дванаесетте главни улоги се јавува Terenzio, кој имаше несериозна повреда при снимање. За камера беше задолжена бугарска компанија, а како нивна помош беа ангажирани и Македонци. На снимање имаше групно манијачење на плавата стјуардеса, сега сите навиваме за нејзе. :D

Серија каде сонцето покосува се пред себе и единствен начин за преживување е да се скриеш длабоко во ноќта. Да не кажувам повеќе, вреди да се ѕирне, башка ќе си го видите аеродромот комплетно преправен во белгиски. Се е супер, само дијалозите им се малце штури.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850

Серииште е ова. Не велам повеќе дека не гледам турски серии, бидејќи имам изгледано една :D Топ серија, бидете трпеливи, побавна е, ама има одлично сценарио и особено така при крај како идите ќе сфатите што е штосот од претходно, што ја прави сосема солидна мини серија. Визуелно фантастична, со музика со се, онака баш модерна реализација.
Топла препорака.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.775
Па таква е приказната, мачка-глушец бркање. Пробај, изгледај некоја епизода и од втора, па ако не ти се допадне секогаш можеш да ја прекинеш. Бар не е многу долга, 8 епизоди по сезона се.
Ја изгледав за 2 дена :D Поинтересна беше вторава сезона, а можда и дека сум во карантин и од досада. И плус дека трае 40 мин и брзо поминува времето. Ако ништо друго, ја тргнав од репертоар, ќе почекам да заврши 3-та сезона и да ја доглеам.:LOL:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Гледа некој Upload ?
Интересна е, продуцентот е истиот од The office и Parc and rec.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.218
Поени од реакции
8.324
Гледа некој Upload ?
Интересна е, продуцентот е истиот од The office и Parc and rec.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Amazon имаат топ серии и новата со Ал Пачино е топ серија, ама како што можам да приметам овде само Нетфликс и Хбо се застапени :D

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Amazon имаат топ серии и новата со Ал Пачино е топ серија, ама како што можам да приметам овде само Нетфликс и Хбо се застапени :D
Hunters?
Бев заинтересирана, изгледав некоја епизода, ја прекинав после четврта. Чист просек, ликовите млитави, а нацизмот преувеличен. Јас не би ја препорачала.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.184
Imam i ja amazon be, na popust dodeka bese. :D

Upload gledav... 2 eps. Mnogu tapa mi bese, nemase nekoj zing. Bas barav zamena na Good Place. :place:

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.775
Тема за Дарк нема? Ко да видов негде дека се збореше за неа?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.117
Поени од реакции
37.592
Тема за Дарк нема? Ко да видов негде дека се збореше за неа?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Што е работава со Syfy?
Неколку серии им се прекинати и тоа пред да почне пандемијата.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Ја пуштив The killing без големи очекувања и прилично добра е сега за сеа. Чудно ми е дека не сум ја сретнал нигде.
Зголеми си ги очекувањата, одлична серија е :)

Kajgana Shop

На врв Bottom