Одлично играа на терен. Не ми се свиѓаше само тоа Надвор од терен што се случуваше со фановите а пред се играчите.
Многу почнаа самите играчи да се дигаат у облаци.
Го сакам Ливерпул како клуб. фан сум на Интер и Англиско и Шпанско глеам чисто ради мерак за фудбал. Само сето тоа курчење што го мавнаа им се удри од глава...
А и да не почнуваме со Атлетико колку само лошо се поставија, особено 2 утакмица. Таков пропуст од Клоп не очекував... Јас барем бев разочаран од неговата поставеност во 2ро полувреме..
Нешто грешка си. Играчите на Ливерпул и при 20 поени разлика во ПЛ немаат ниту една изјава дека освојуваат (еднаш на Мане му клизна во пост меч, па збунето ко дете школарче го погледна Хендерсон).
Фанови како фанови, имаше фина ангедота тука, замарај ти лав во зоолошка од надвор 30 години и кога ќе излезе лавот после 30 години од кафез, барај да биде прибран и да не те брка
Тоа со Атлетико е пројдена утакмица. Мене, моја перцепција е дека Клоп одлично си ја постави играта и дека грешка на Адријан и маестралната партија на Облак ја решија втората утакмица, воедно и патникот понатаму. Кажав веднаш, со среќа и нека гураат што подалеку можат, тоа е што е.
Ако се водиш по „изјавата“ на Робертсон дека славеле ко да прошле понатаму во двобојот, само повторува репортерот што кажува (погледни го пост меч интервјуто).
Ако се водиш по изјавата на Клоп welcome to Anfield, тоа е сосема на место кажано затоа што 2 години немаа пораз на домашен терен во ПЛ, тврдина е стадионот. Не дека два месеца се без пораз од кои имаат 7 нерешени 3-3 од 10 тотал утакмици, па изјавата да е неоснован курч.