Потврда за земјотрес во ФЕД овојпат од Милан Видојевиќ:https://www.youtube.com/watch?v=dFsrc3gcvRM
За Трампчо си во право, ама за овој пакет мерки, си во грешка, парите баш треба народ и фирми директно да ги добијат, а не како порано банките. Ама оти па ти се буниш против банките кога нели приватниците се виновни ... банки и во социјалистички земји постојатВеројатно околу 30% од подржувачите на Трамп, цела Србија и по некој залутан македонец гледаат во Трамп некаков суверенистички бог кој ја добил војната со глобалистите и со светските банакри.
Стив Менучин е човек од Голдмен Сакс, цел овој ненормален пакет е правен баш за големи банки и корпорации, секој што мисли дека Трамп е народен човек и не е врзан со овие е во гооолема заблуда.
i jas ne mozam da im se nacudam. prasanje e dali na svetot postoi covek koj e poegoisticen i pomalku zainteresiran za "narodot" i toa za negoviot, za tie vo stranstvo da ne zboruvame. covekot go pratam uste od vremeto koga imase TV emisija i ako se soberi vo kratka verzija negoviot zivot gledas covek koj se bi zrtvuval za licen interes. smesno e i na primer kako hardcore hristijani od SAD se palat na nego, a tipot ne e religiozen i negovata "najomilena" kerka ima smeneto vera za da se omazi za evrej (isto kako kerkata na putin, a i toj izigrava religioznost pred narodot, da bil tolku golem pravoslaven hristijan sigurno nema kerkata da ja zblizil so evrej). celiot negov svet se vrti okolu nego i ne mu e ni malku gajle koj ke nastrada za on da go dobie toa sto go zaka. kratko kazano po karakter tip koj najmalku odgovara za funkcijata koja ja ima mada ne deka drugite koi stignale tamu ili sakaat da bidat na toa mesto se mnogu poarni.Веројатно околу 30% од подржувачите на Трамп, цела Србија и по некој залутан македонец гледаат во Трамп некаков суверенистички бог кој ја добил војната со глобалистите и со светските банакри.
Стив Менучин е човек од Голдмен Сакс, цел овој ненормален пакет е правен баш за големи банки и корпорации, секој што мисли дека Трамп е народен човек и не е врзан со овие е во гооолема заблуда.
За жал, се откажа човекот што единствен ветуваше прави промени.Се откажа Берни, очекувано.
Изборот на американците сега се сведе на лошо и уште полошо.
Речиси сигурна е победата на Трамп во ноември, макар што со оглед како се развива короната и како мизерно и комично се справува Трамп со истата нема да ме чуди оној глупакот сенилен Бајден по некое чудо и да победи.
Озбилно, гледајте ги малце пресовите на Трамп со короната, комедии се, просто неверојатно како во ваков сериозен момент имаат толку несериозна и инфантилна личност што им ги носи сите главни одлуки.
Ако победи Трамп, а ќе победи и тоа било кој да му е противник, нато и еу нека си бараат парцела на гробишта.За жал, се откажа човекот што единствен ветуваше прави промени.
Сега на американциве поарно му е да си го задржат Трамп, барем забавен е дур ги ебава сите.
Плус светскава политичка, но и економска сцена се смени за 90 степени, можеби со уште еден мандат ќе се смени за 180.
Многу работи треба да се погодат за да случат тие работи. Ако економијава си еби мајката во САД, Трамп сигурно ќе изгуби, дури и Демокративе и Хилари да ја стават за противкандидат.Ако победи Трамп, а ќе победи и тоа било кој да му е противник, нато и еу нека си бараат парцела на гробишта.
Судејќи според изминативе 3 години на Доналд Трамп во Белата Куќа на Авенија Пенсилванија број 1600 во Вашингтон, САД, добро го бива за удирање по вистината со дрва и камења, преживеа јавно линчување од медиумите за на крајот да извојува неоспорлива победа со неуспехот на неговиот импичмент, а и сега со неверојатна леснотија економските последици успешно ги припишува на самата пандемија на корона вирусот - што за жал е` вистина, бидејќи економска криза предизвикана не од недостаток на ресурси, работна сила, капитал или побарувачка, туку од затворени бизниси поради пандемија, дефинитивно е вештачка криза и ќе заврши со самиот крај на пандемијата.Многу работи треба да се погодат за да случат тие работи. Ако економијава си еби мајката во САД, Трамп сигурно ќе изгуби, дури и Демокративе и Хилари да ја стават за противкандидат.
Плус зависи со колку жртви ќе поминат, посебно во овие конзервативни држави кај што е базата на Трамп.
Исто и за НАТО и ЕУ да се распаднат, ќе треба бајги работи да се случат.
Во секој случај светов ќе биде поинаков после Трамп, и после пандемијава со Корона.
Хехе, а од каде парите ?Една многу интересна работа ќе биде ова
Spain To Roll Out Permanent Universal Basic Income ‘Soon’
Spain’s government is working on introducing a measure that will last “indefinitely,” to help those facing economic hardship because of the coronavirus crisis, Economy Minister Nadia Calvino said.www.forbes.com
Шпанциве планираат да го задржат универзалниот минимален доход и после пандемијава.
А чии се тие туѓи пари?Хехе, а од каде парите ?
Се знае од каде - од нови задолжувања во евро-зоната, една од главните карактеристики на социјализмот е трошењето на туѓи пари.
Но нека биде така, секое зло за добро е, се додека придонесува за распаѓањето на евро-зоната и на ЕУ, човештвото може да има само корист од таквиот развој на настаните.
Тоа што толку се разбираш, не значи дека е така. Толку ти е капацитетот, научен си само на убави и празни зборови. Трампчо не е политичар, он ти е научен да решава, да носи одлуки.Се откажа Берни, очекувано.
Изборот на американците сега се сведе на лошо и уште полошо.
Речиси сигурна е победата на Трамп во ноември, макар што со оглед како се развива короната и како мизерно и комично се справува Трамп со истата нема да ме чуди оној глупакот сенилен Бајден по некое чудо и да победи.
Озбилно, гледајте ги малце пресовите на Трамп со короната, комедии се, просто неверојатно како во ваков сериозен момент имаат толку несериозна и инфантилна личност што им ги носи сите главни одлуки.
Многу погрешни информации имаш за Фаличниот.Спасителот на плавиот Трамп за време на пандемијата на корона вирусот се вика доктор Антони Фаучи, човек кој во моментов ужива ненадминлива почит и кај републиканците и кај демократите, но и кај медиумите. Ако Фаучи каже нешто позитивно за плавиот Трамп во врска со пандемијата на корона вирусот, тогаш граѓаните ќе му веруваат, бидејќи во моментов тој е еден од ретките вистински професионалци во САД кои всушност знаат нешто за епидемии и пандемии и превземаат нешто во врска со сегашната пандемија на корона вирус.
Апокалипса да им се деси на САД, и единствено живи да останат Хилари и Бил Клинтон, Хилари ќе најде начин да изгуби.Трамп сигурно ќе изгуби, дури и Демокративе и Хилари да ја стават за противкандидат.
Според тебе ФЕД и ЕЦБ на исти начин се формирани и по исти правила функционираат!Еве и САД како и ЕУ, преку quantitative easing, внесуваат големи количини на пари. Од кај се задолжуваат ?