Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Многу работи треба да се погодат за да случат тие работи. Ако економијава си еби мајката во САД, Трамп сигурно ќе изгуби, дури и Демокративе и Хилари да ја стават за противкандидат.

Плус зависи со колку жртви ќе поминат, посебно во овие конзервативни држави кај што е базата на Трамп.

Исто и за НАТО и ЕУ да се распаднат, ќе треба бајги работи да се случат.

Во секој случај светов ќе биде поинаков после Трамп, и после пандемијава со Корона.

Една многу интересна работа ќе биде ова

Шпанциве планираат да го задржат универзалниот минимален доход и после пандемијава.
Касниш со прогнозите, работите веќе и се случуваат.
Италија и Унгарија уште еднаш во време на кризава се заканија дека ќе ја напуштат унијата.
Италија скоро и да е готова. Не верувам дека гЕУ би и помогнала.
За Трамп се знаеше дека ќе има втор мандат само што го доби првиот.
Економијата на САД ќе опаѓа уште повеќе.
Тексас, КАЛИФОРНИЈА и Флорида се главните двигатели на економијата на САД.
Види што се случува таму моментално...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Касниш со прогнозите, работите веќе и се случуваат.
Италија и Унгарија уште еднаш во време на кризава се заканија дека ќе ја напуштат унијата.
Италија скоро и да е готова. Не верувам дека гЕУ би и помогнала.
За Трамп се знаеше дека ќе има втор мандат само што го доби првиот.
Економијата на САД ќе опаѓа уште повеќе.
Тексас, КАЛИФОРНИЈА и Флорида се главните двигатели на економијата на САД.
Види што се случува таму моментално...
Унгарија ќе излезе од ЕУ, добар виц. Килава држава исто ко Србија. Пците за Василица нема да ги јадат. Се разбира ако Германија не одлучи дека и е доста од ЕУ, па реши да ја растури.

А и за Италија, со оглед колку се килави, се сомневам дека ќе имаат храброст.

Италија не е Британија, иако некој забеган политичар може и да проба да ја изнеси Италија од ЕУ.
Автоматски споено мислење:

Според тебе ФЕД и ЕЦБ на исти начин се формирани и по исти правила функционираат!
Абе цело време зборуваш за репо криза, за пљачка.
Затоа еве и тебе те прашувам, од кај се парите за quantitative easing, од кај позајмуваат ?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.081
Поени од реакции
12.630
Многу погрешни информации имаш за Фаличниот.
Верувај највалканите се со таа Brix. Со Бил Гејтс се исповрзани ко црева. И финансиски и идеолошки и секако.

Затоа и Трампчо излезе и јавно кажа: СЗО слабо си ја врши работата и ќе прекинеме финансиите. А лешинарот Гејтс е втор најголем спонзор на СЗО.
Не реков дека е во право, туку дека јавноста му верува.

И на Адолф Хитлер му верувале во негово време, што не значи дека ја говорел вистината.

А се согласувам околу ставот на Доналд Трамп за СЗО - дефинитивно не ги бива за ништо, а лешинарот Бил Гејтс треба да го даде своето богатство на гладните и болните деца од Африка доколку е вистински филантроп, во спротивно нека си се прибере во неговото дувло со неговиот капитал и нека си молчи како што прават повеќето богаташи.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ја колку што знам Гејтс дава дел од богатството баш за болните деца од Африка, ама што знам јас, немам некој став за тој човек, преголема мистерија е за сите нас, и неговите вистински мотиви.

Бафра како за некој што се гнаси и презира политичари, ептен има политичка пристрасност за „плавиот трамп“ (и слични будалаштини што ги пишува Декстер како Барах Хусеин Обама, фори од второ одделение)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Унгарија ќе излезе од ЕУ, добар виц. Килава држава исто ко Србија. Пците за Василица нема да ги јадат. Се разбира ако Германија не одлучи дека и е доста од ЕУ, па реши да ја растури.

А и за Италија, со оглед колку се килави, се сомневам дека ќе имаат храброст.

Италија не е Британија, иако некој забеган политичар може и да проба да ја изнеси Италија од ЕУ.

Затоа еве и тебе те прашувам, од кај се парите за quantitative easing, од кај позајмуваат ?
Германија од дамна веќе не се прашува. гЕУ има нов лидер. Ако ги следиш работите добро, нема да ми бараш одговор кој е.

Ја колку што знам Гејтс дава дел од богатството баш за болните деца од Африка, ама што знам јас, немам некој став за тој човек, преголема мистерија е за сите нас, и неговите вистински мотиви.

Бафра како за некој што се гнаси и презира политичари, ептен има политичка пристрасност за „плавиот трамп“ (и слични будалаштини што ги пишува Декстер како Барах Хусеин Обама, фори од второ одделение)
Знаеш ли колку од тоа богатство на тие "квази богаташчиња" завршува кај вистинските луѓе?
1/4 само.

Нека не ве лажат порталчињата на BBC дека милјардерите вистински се борат за сиромашните.
Ниеден нема таков што му е грижа за сиромашните. 3/4 од тоа богатство се црни пари и завршуваат на друго место.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.429
Поени од реакции
7.805
:neetaka:
:neetaka:
Јас ти кажав одамна, заедно ќе учиме основите, ти не, се си знаел. Без основите да ги знаеме, голема е веројтноста за понатамошни погрешни заклучоци.
Јас те прашав, а ти мене одговор со прашање. Наместо да ми кажеш за фед и ецб :(.
За QE, оти ти а и другите социјалисти/ душегрижници не дадете мислење... од кога го прават, кои се ефектите,а можеби и нема, како што направи со каматните стапки. :toe:

Бате човечето, јас не сум навивач како тебе, тоа гугутки така прават.

Јас пишувам за мерките кои чинат, а кои не чинат. На пример кажував дека тарифите што ги поставуваше Трампчо, се лоши од економски аспект.

А ти, освен нешто површно и социјалистичка желба, немаш поима што, зашто, како, колку. Сандерс па сандерс, а да напишеше колку и што ќе ги чини америте тој влажен сон, на човек кој објаснува колку биле убави лустерите во метрото...

Гејтс давал пари за болните деца во Африка :pos: :pos::aplauz: :zver:
Бил мистерија, а доста информации јавно си има на интернет, за татко му, кои му се целите, како се испреплетени со болни како него итн итн.
Од кого тоа јас сум очекувал нешто корисно да слушнам, малеееее :facepalm:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.429
Поени од реакции
7.805
А на Меланиа што не и честиташ, мал товар ли носи на плеќи :cool:

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.166
Трамп е американски цар.
Поважно од се оваа година на политичката сцена е тој да победи.
Тие што мислеа дека некојси Берни,ќе донесе промени се политички дилетанти.Таа приказна со Берни е да се соберат што повеќе луѓе со такви погледи и да му се предадат на Бајден.Значи Берниевите гласови плус Ковид и плус Бајден се заедно против господин Трамп.
А што се однесува до американската економија таа е исклучително силна о никаква корона не мже да ја сруши.
Шпекулантски работи секогаш има но тие служат само за лесно и брзо збогатување на богатите и плус треба да влијаат политички како инструмент за наметнување воља на богатите.Сето тоа ќе го одува Трамп како никогаш да не било и пак ќе победи.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
што ќе ги чини америте тој влажен сон
Сигурно помалку од пакетот за спас за корпоративните гиганти кои парите на даничните обврзници ќе си ги искористат за делење бонуси исто како 2008.

Овој кнезот што пишал над мене понекогаш се прашувам трола ли или озбилно верува во тоа што пишува.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.429
Поени од реакции
7.805
Сигурно помалку од пакетот за спас за корпоративните гиганти кои парите на даничните обврзници ќе си ги искористат за делење бонуси исто како 2008.

Овој кнезот што пишал над мене понекогаш се прашувам трола ли или озбилно верува во тоа што пишува.
За тебе сум сигурен дека НЕ тролаш, туку толку си информиран. Ама оти си инает не знам, ниту ќе ти се срони бисерот, ниту некој ќе те обвини за нешто.
2008 беше типично спасување на елитата и банките, никој не го спори тоа, ама па зашто не ги обвинуваш одговорните од системот...
Никој друг не беше спасен, а ти спомнуваш корпоративни гиганти. Корпоративните гиганти исто ти се последица на одговорните од системот. Амазон, Алиекспрес, Тесла сигурно ги сметаш за капиталистички фирми...

Банки и приватен сектор ти е исток- запад, или север-југ, не ги мешај нив.
Оваа криза што иде, баш е последица од претходните мерки.

Овој пакет сега што го планираат САД, е различен од тој во 2008, иако реално џабе е, нема да помогне, ама па нема ни да одмогне за понатака, доколку успеат да воспостават баланс.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.429
Поени од реакции
7.805
@teneke , @Bateman од 6:30 - 15:00 посликовито не можам. Да видите дека погрешна претстава имате што е приватен сектор, а што елита/олигарси и кој е главен виновник.

Успат де преведете колкав минус од трилиони направил Обама, за кого :) , а и кои ќе биле последиците ( се се знаело)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Човекот е 100% во право тоа што го кажува во тој дел, и не гледам дека нешто се променило од 2008 до сега.

Не гледам дека тие што се спасени тогаш со новата администарција на Трамп страдаат или дека им се укинати привилегиите, не гледам дека повторно нема да имаат најголем ќар и од овој пакет спасување.

Во контекст на Бенон, јас сметам дека човекот заврши огромна работа на десничарското движење, во задрмувањето на републиканскиот естаблишмент, со Tea Party, Alt Right и на крај Трамп. Затоа Берни го сметав на некаков пандан на тое десно движење, но може и сум грешка, а може и Берни не беше доволно силен, доволно борбен како Трамп и Бенон, може демократскиот естаблишемент е пресилен да се сруши така лесно одвнатре.

И немам јас илузии дека Берни, па и Трамп или било кој ќе ги сруши тие механизми и сили кои со векови се вградени, на кои е изграден целиот модерен светски поредок, оние сили за кој зборува Бенон. За да се случи промена од таква магнитуда како што сакаат најрадикалните припадници на левиот и десниот спектар треба некаква катаклизма, војна, револуции и милиони и милиони жртви, не оди така лесно тоа само со добиени избори.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
За жал, се откажа човекот што единствен ветуваше прави промени.

Сега на американциве поарно му е да си го задржат Трамп, барем забавен е дур ги ебава сите.

Плус светскава политичка, но и економска сцена се смени за 90 степени, можеби со уште еден мандат ќе се смени за 180.
Штета што се откажа единствениот човек што ќе го убрзаше пропаѓањето на империјата на злото... Јас искрено и од сесрце навивав за него..

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.429
Поени од реакции
7.805
@Bateman Па еве ти ја катаклизмата, со круната 19.
После ова животот никогаш нема да се врати во нормала, ама баш никогаш, исто како после кулите близначки.
Чиста намештаљка, е сега штом Фаличниот сеуште е до Трамп, тогаш ни Трамп нема ништо да смени, освен да собере кајмакот од цел свет.

Само никогаш не вели никогаш, сепак за ваква елита да расформираш, мора да внимаваш т.е.: да не го запалиш целиот амбар, сакајќи да избркаш еден глушец.

Kajgana Shop

На врв Bottom