- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.028
Над 90% од влашкото малцинство гласаше на тој референдум.Ајдееее мајката! (Црпе наш најголем е втор Александар Македонски да не беше црпнат од тоа нивите... ќе немаше насмевки на нашите лица!)
Значи Црпе, Груки и тие другите да не ги редам да ти биле жртви на партиското членство!?
А убо почна, дури си реков еве свежи идеи и со ова последново сето порано го ....
Ако нема врска само терај и онака никој не чита со разбирање.
Е така де, и Црпе излезе и рече дека не може сите соседи да се виновни, а ние во право, мора да сме ние виновни, а тие во право - рече и остана жив!
Не се соседите виновни за нивната наци-фашистичка (негирање на постоење и бришење на еден народ е наци-фашизам) политика кон Македонија и Македонците, и сега кога Црпе наш тоа ни го објави треба да почнеме да веруваме...
Така и Власите не се виновни што сакаат да создадат Цинцаристан, Ромите сакаат да создадат Романистан, или овие понапредните Арнаутите веќе создадоа Илиристан, заклучок - мора да се виновни Македонците!
Дали ти е познато колку од популацијата (кои се изјаснуваат како Власи) во денешен Северџистан излезе на референдум за да се избрише Македонија и постоењето на Македонци, на кои цивилизациски вредности се повикаа?
Според моите сознанија, базирано на избирачките места на кои бев набљудувач преку 85%, а ако се гледаат нивните јавни лица, Цаца, Маркадули и... лидершупови како Зиковци и останата... би рекол 102,3%.
Ако има некој други сознанија повелеле.
И се што кажуваш е така не велам дека општо Власите или па друга етничка заедница и мислат добро на оваа земја.
Јас како Влав во текот на мојот живот сум бил многу повеќе изреволтиран и сум се противел на некој работи кои и наштетувале на Македонија за разлика од најголемиот дел од Македонците кои биле во тој момент околу мене.Е сега ако некој које 100% чистокрвен Македонец не го боли кур за Македонија како очекуваш некој Влав или некој друг да се грижи за истата.Има многу Власи кој живеат од тоа што работат против оваа земја и тоа е жално за нас како држава.
Еве ти пример во Штип, до пред некое време главниот човек на СДС во градот беше Влав, зимаше пари за да вработува Македонци.Значи некој во сопствена држава треба да дава пари на малцинство за да се вработи.Само по тој принцип тргни и ќе видиш до каде е стигната Македонија.Каде во соседството има таков пример каде етничка заедница од 50.000 народ се прашува за нешто.Да не зборуваме за поголемите како албанската и циганската.
Кој им ги дозволи сите тие права да ги добијат, за да денес се однесуваат така како што се однесуваат?
Самите Македонци.