Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

 • ВМРО-ДПМНЕ

  Гласови: 64 19,0%
 • СДСМ

  Гласови: 41 12,2%
 • ЛЕВИЦА

  Гласови: 58 17,2%
 • БЕСА

  Гласови: 1 0,3%
 • ДУИ

  Гласови: 8 2,4%
 • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

  Гласови: 1 0,3%
 • ДПА

  Гласови: 0 0,0%
 • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

  Гласови: 5 1,5%
 • ИНТЕГРА

  Гласови: 8 2,4%
 • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

  Гласови: 3 0,9%
 • Некоја друга

  Гласови: 9 2,7%
 • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

  Гласови: 139 41,2%

 • Вкупно гласачи
  337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.154
Поени од реакции
503
Појди преку камени мост и ке видиш како
Ако мислиш дека преку купување на недвижен имот се прави федерализација погрешно ти е толкувањето.И Косово така почнаа да го купуваат па сега нема ни 500000 жители и е пред финансиски банкрот.
 

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
3.444
Поени од реакции
1.023
Македонци против севрџани и албанци,северџаните и албанците ќе бидат на една страна а македонците на друга.
Најголем непријател на македонскиот народ се северџаниве
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.154
Поени од реакции
503
Најголем непријател на македонскиот народ се северџаниве
Отсекогаш уназад со години соработувале и биле против Македонците со исклучок на некои кои стварно Македонија си ја сакале како своја држава
 

Наќо Скопски

Lancia Delta HF integrale
Член од
3 април 2017
Мислења
5.228
Поени од реакции
10.616
Ако мислиш дека преку купување на недвижен имот се прави федерализација погрешно ти е толкувањето.И Косово така почнаа да го купуваат па сега нема ни 500000 жители и е пред финансиски банкрот.
Абе ти знаеш дека тие што живеат у Чаир одат да купат свинско месо у Центар? Знаеш дека у Ситимол не можеш да купиш сендвич со свинско месо и дека у рестораните не служат свинско?Знаеш ли колку имиња на училишта се сменети?Кои закони важат и се спроведуваат во местата населени со Албанско население?
Автоматски споено мислење:

Џандар не може казна да пише,ги тепаат кај стигнат
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.154
Поени од реакции
503
Абе ти знаеш дека тие што живеат у Чаир одат да купат свинско месо у Центар? Знаеш дека у Ситимол не можеш да купиш сендвич со свинско месо и дека у рестораните не служат свинско?Знаеш ли колку имиња на училишта се сменети?Кои закони важат и се спроведуваат во местата населени со Албанско население?
Автоматски споено мислење:

Џандар не може казна да пише,ги тепаат кај стигнат
И тоа еден ден ќе заврши кога македонска партија ќе дојде на власт доколку добие поддршка од македонскиот народ.Сети се само дека Косово почна со ова што ти го опиша и каде е сега Косово?
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
6.942
Поени од реакции
5.328
Абе ти знаеш дека тие што живеат у Чаир одат да купат свинско месо у Центар? Знаеш дека у Ситимол не можеш да купиш сендвич со свинско месо и дека у рестораните не служат свинско?Знаеш ли колку имиња на училишта се сменети?Кои закони важат и се спроведуваат во местата населени со Албанско население?
Автоматски споено мислење:

Џандар не може казна да пише,ги тепаат кај стигнат
Абе има свинско гиро во Сити мол
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.154
Поени од реакции
503
Кога ќе дојде македонска партија на власт оваа програма ќе се реализира дури и по цена на крвава војна:
ПРОГРАМСКИ ЦЕЛИ
 1. Поднесување барање за прием под уставно име Република Македонија во ООН.
 2. Спроведување на АСНОМ-скиот и духот на Уставот од 1991ва во сите законско-регулативни акти и во сите национални и општински институции.
 3. Поништување на сите закони и меѓународни договори кои се донесени под закана на сила, спротивни на Уставот, меѓународното право и вољата на македонскиот народ.
 4. Воведување на непосредна демократија Референдум за прашања од посебен интерес за државата и локалните заедници.
 5. Поднесување барање за учество во сите глобални и регионални ЕвроАзиски интеграции, ЕАЕС, ШОС, Пат на Свилата итн.
 6. Соработка за помирен и побезбеден свет со нашите истомисленици, патриотите од Америка, Европските нации, преку братските Словенски народи и Русија, новите регионални и светски сили од Турција, преку Индија и Кина.
 7. Балкан како регион на мирот, со слободен проток на луѓе, добра, идеи. Регион со подеднакви права на сите народи.
 8. Не во НАТО, Не во ЕУ. Соработка со меѓународни организации само врз принципите на рамноправност и почитување. Повлекување од воените мисии на НАТО и политика на мирољубивост.
 9. Протерување на сите странски формални и неформални воени формации од територијата на Република Македонија.
 10. Поништување на регистрацијата и дозволата за работа на сите НВО финансирани со странски средства.
 11. Национализација на сите стратешко важни субјекти и фирми.
 12. Отпишување на меѓународниот државен долг направен од досегашните корумпирани елити кон глобалистичките финансиски поробувачи и ослободување на Македонецот од подготвеното му вечно финансиско ропство.
 13. Ревизија на сите приватизации и враќање во државна сопственост и/или продажба со обесштетување на бившите вработени и нивните семејства.
 14. Конфискација на нелегално стекнат имот од осамостојувањето до сега.
 15. Градење на силни Армиски, Резервни, Доброволни и Полициски сили за обезбедување на границите и внатрешната безбедност. Вработување на бранители, деца на бранители во тие структури.
 16. Укинување на сите нелегално издадени Македонски државјанства доделени од политички причини.
 17. Спречување доселување и легализирање на мигранти во Република Македонија.
 18. Издавање пасоши на сите Македонци од светот и доделување земја за нивно враќање во татковината.
 19. Обезбедување и привлекување јавни и приватни инвестиции, ниски даноци и финансиска подршка за сите претприемачи/мали/средни претпријатија за силен економски раст и процут. Поволности за враќање на Македонците во Македонија.
 20. Еколошки чисто земјоделство и туризам и ГМО-слободна Македонија.
 21. Укинување на извршителите, на несразмерно високите казни и блокирањето на сметки. Домот не може да е предмет на хипотека.
 22. Социјална, пензиска заштита за секого, ниеден Македонец и семејство нема да бидат оставени сами на себе.
 23. Универзален достап до квалитетна здравствена заштита за секој.
 24. Ревизија на образовните наставни програми во Македонски Дух од прво оделение до универзитетско ниво.
 25. Промоција на Македонскиот академски, културен, спортски и уметнички раст до светско ниво.
 26. Чиста и заштитена природа, заштита на водата, почвата и воздухот со строги македонски регулативи.
 27. Природните ресурси припаѓаат на сите граѓани на Р.Македонија, односно државата. Неотуѓивост на водите.
 28. Ослободување на сите политички затвореници судени за Македонија.
 29. Подршка на традиционалното семејство, жената и децата
 30. Заштита на приватноста на граѓанинот.
 

Наќо Скопски

Lancia Delta HF integrale
Член од
3 април 2017
Мислења
5.228
Поени од реакции
10.616
Кога ќе дојде македонска партија на власт оваа програма ќе се реализира дури и по цена на крвава војна:
ПРОГРАМСКИ ЦЕЛИ
 1. Поднесување барање за прием под уставно име Република Македонија во ООН.
 2. Спроведување на АСНОМ-скиот и духот на Уставот од 1991ва во сите законско-регулативни акти и во сите национални и општински институции.
 3. Поништување на сите закони и меѓународни договори кои се донесени под закана на сила, спротивни на Уставот, меѓународното право и вољата на македонскиот народ.
 4. Воведување на непосредна демократија Референдум за прашања од посебен интерес за државата и локалните заедници.
 5. Поднесување барање за учество во сите глобални и регионални ЕвроАзиски интеграции, ЕАЕС, ШОС, Пат на Свилата итн.
 6. Соработка за помирен и побезбеден свет со нашите истомисленици, патриотите од Америка, Европските нации, преку братските Словенски народи и Русија, новите регионални и светски сили од Турција, преку Индија и Кина.
 7. Балкан како регион на мирот, со слободен проток на луѓе, добра, идеи. Регион со подеднакви права на сите народи.
 8. Не во НАТО, Не во ЕУ. Соработка со меѓународни организации само врз принципите на рамноправност и почитување. Повлекување од воените мисии на НАТО и политика на мирољубивост.
 9. Протерување на сите странски формални и неформални воени формации од територијата на Република Македонија.
 10. Поништување на регистрацијата и дозволата за работа на сите НВО финансирани со странски средства.
 11. Национализација на сите стратешко важни субјекти и фирми.
 12. Отпишување на меѓународниот државен долг направен од досегашните корумпирани елити кон глобалистичките финансиски поробувачи и ослободување на Македонецот од подготвеното му вечно финансиско ропство.
 13. Ревизија на сите приватизации и враќање во државна сопственост и/или продажба со обесштетување на бившите вработени и нивните семејства.
 14. Конфискација на нелегално стекнат имот од осамостојувањето до сега.
 15. Градење на силни Армиски, Резервни, Доброволни и Полициски сили за обезбедување на границите и внатрешната безбедност. Вработување на бранители, деца на бранители во тие структури.
 16. Укинување на сите нелегално издадени Македонски државјанства доделени од политички причини.
 17. Спречување доселување и легализирање на мигранти во Република Македонија.
 18. Издавање пасоши на сите Македонци од светот и доделување земја за нивно враќање во татковината.
 19. Обезбедување и привлекување јавни и приватни инвестиции, ниски даноци и финансиска подршка за сите претприемачи/мали/средни претпријатија за силен економски раст и процут. Поволности за враќање на Македонците во Македонија.
 20. Еколошки чисто земјоделство и туризам и ГМО-слободна Македонија.
 21. Укинување на извршителите, на несразмерно високите казни и блокирањето на сметки. Домот не може да е предмет на хипотека.
 22. Социјална, пензиска заштита за секого, ниеден Македонец и семејство нема да бидат оставени сами на себе.
 23. Универзален достап до квалитетна здравствена заштита за секој.
 24. Ревизија на образовните наставни програми во Македонски Дух од прво оделение до универзитетско ниво.
 25. Промоција на Македонскиот академски, културен, спортски и уметнички раст до светско ниво.
 26. Чиста и заштитена природа, заштита на водата, почвата и воздухот со строги македонски регулативи.
 27. Природните ресурси припаѓаат на сите граѓани на Р.Македонија, односно државата. Неотуѓивост на водите.
 28. Ослободување на сите политички затвореници судени за Македонија.
 29. Подршка на традиционалното семејство, жената и децата
 30. Заштита на приватноста на граѓанинот.
Да знаеш само дека прскана трава со син камен пушиш,или евентуално закопана со умрена мачка
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
6.942
Поени од реакции
5.328
Кога ќе дојде македонска партија на власт оваа програма ќе се реализира дури и по цена на крвава војна:
ПРОГРАМСКИ ЦЕЛИ
 1. Поднесување барање за прием под уставно име Република Македонија во ООН.
 2. Спроведување на АСНОМ-скиот и духот на Уставот од 1991ва во сите законско-регулативни акти и во сите национални и општински институции.
 3. Поништување на сите закони и меѓународни договори кои се донесени под закана на сила, спротивни на Уставот, меѓународното право и вољата на македонскиот народ.
 4. Воведување на непосредна демократија Референдум за прашања од посебен интерес за државата и локалните заедници.
 5. Поднесување барање за учество во сите глобални и регионални ЕвроАзиски интеграции, ЕАЕС, ШОС, Пат на Свилата итн.
 6. Соработка за помирен и побезбеден свет со нашите истомисленици, патриотите од Америка, Европските нации, преку братските Словенски народи и Русија, новите регионални и светски сили од Турција, преку Индија и Кина.
 7. Балкан како регион на мирот, со слободен проток на луѓе, добра, идеи. Регион со подеднакви права на сите народи.
 8. Не во НАТО, Не во ЕУ. Соработка со меѓународни организации само врз принципите на рамноправност и почитување. Повлекување од воените мисии на НАТО и политика на мирољубивост.
 9. Протерување на сите странски формални и неформални воени формации од територијата на Република Македонија.
 10. Поништување на регистрацијата и дозволата за работа на сите НВО финансирани со странски средства.
 11. Национализација на сите стратешко важни субјекти и фирми.
 12. Отпишување на меѓународниот државен долг направен од досегашните корумпирани елити кон глобалистичките финансиски поробувачи и ослободување на Македонецот од подготвеното му вечно финансиско ропство.
 13. Ревизија на сите приватизации и враќање во државна сопственост и/или продажба со обесштетување на бившите вработени и нивните семејства.
 14. Конфискација на нелегално стекнат имот од осамостојувањето до сега.
 15. Градење на силни Армиски, Резервни, Доброволни и Полициски сили за обезбедување на границите и внатрешната безбедност. Вработување на бранители, деца на бранители во тие структури.
 16. Укинување на сите нелегално издадени Македонски државјанства доделени од политички причини.
 17. Спречување доселување и легализирање на мигранти во Република Македонија.
 18. Издавање пасоши на сите Македонци од светот и доделување земја за нивно враќање во татковината.
 19. Обезбедување и привлекување јавни и приватни инвестиции, ниски даноци и финансиска подршка за сите претприемачи/мали/средни претпријатија за силен економски раст и процут. Поволности за враќање на Македонците во Македонија.
 20. Еколошки чисто земјоделство и туризам и ГМО-слободна Македонија.
 21. Укинување на извршителите, на несразмерно високите казни и блокирањето на сметки. Домот не може да е предмет на хипотека.
 22. Социјална, пензиска заштита за секого, ниеден Македонец и семејство нема да бидат оставени сами на себе.
 23. Универзален достап до квалитетна здравствена заштита за секој.
 24. Ревизија на образовните наставни програми во Македонски Дух од прво оделение до универзитетско ниво.
 25. Промоција на Македонскиот академски, културен, спортски и уметнички раст до светско ниво.
 26. Чиста и заштитена природа, заштита на водата, почвата и воздухот со строги македонски регулативи.
 27. Природните ресурси припаѓаат на сите граѓани на Р.Македонија, односно државата. Неотуѓивост на водите.
 28. Ослободување на сите политички затвореници судени за Македонија.
 29. Подршка на традиционалното семејство, жената и децата
 30. Заштита на приватноста на граѓанинот.
Ова го очекував уште од пред година и пол, само изгледа требаше време да созрее. Баш имав и напишано пост во темава.

Мислам да не си речи некој дека го поддржувам ова, едноставно беше логичко таквото размислување, да се појави некој ултра националистичка идеја која ќе прерасне во партија.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.154
Поени од реакции
503
Да знаеш само дека прскана трава со син камен пушиш,или евентуално закопана со умрена мачка
Ќе покаже времето кој што пуши и дали воопшто шмрка некаква дрога:
 

Наќо Скопски

Lancia Delta HF integrale
Член од
3 април 2017
Мислења
5.228
Поени од реакции
10.616
Ќе покаже времето кој што пуши и дали воопшто шмрка некаква дрога:
Ок
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
6.056
Поени од реакции
4.783
Ај те молам, кажи ми, бидејќи јас немам нерви да ги гледам тие дебили во собрание кои на жалост ни ја кројат судбината на нашава држава и иднината на нашите деца, ДАЛИ го изгласаа законот за извршители и законот за отпис на долгови на граѓаните од пред десет години??
Jok bre tie zakoni ne im se od interes na našive političari vlastodršci ... ednite onie koi se na vlast se vlastodršci t.e. ne im se stanuva od foteljata, a pak onie drugite koi glumatarat nekakva si opozicija tie se borci za taa vlast/fotelja ... a narodot, koj go e*ava narodecot, on e samo ovca koja treba da molči i da se striže !
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
28.600
Поени од реакции
35.458
Знаеш дека у Ситимол не можеш да купиш сендвич со свинско месо и дека у рестораните не служат свинско?
гирото на почеток од редот сендвичари е со свинско
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
4.317
Поени од реакции
6.493
@Илко Илија, @FORZA ACM, недоразбирање или спин?
Немам намера да полемизирам, како го сметам некој поединец, за поголем или помал Македонец.
Она што мене ме загрижува, а што и двајцата го игнорирате е:
врз кои цивилизациски вредности, поединци Власи или поединци од било кое друго етничко малцинство го оправдуваат своето однесување, а се однесува за излегување и гласање на референдум со кој на Македонците им се забранува да се изјаснуваат и нарекуваат за Македонци???

Дали се разбираме, ова е класичен нацифашизам, сите припадници од сите тие етнички малцинства кои излегле и гласале “за“, живеат со или покрај истите тие Македонци, како им гледат во очи, имаат ли некаква совест, за ваквото нивно однесување кон Македонците, ќе ме извенете ама не се виновни Македонците. Како што сте тргнале вие на крајот ќе ги обвините Македонците, дека тие се виновни што сите овие се однесуваат на начин кој во училиштата се изучува како наци-фашизам.

.....
Од јавните “фаци“ Шехтански е еден од оние кој најмногу се занимава со оваа појава-проблематика, тој во повеќе наврати јавно има изјавено дека во кривосу(д)ството над 50% се Власи, во Синодот на МПЦ-ОА (или е веќе СМПЦ не знам до кај им е проектот) се над 50% Власи, во АНУС (поранешна МАНУ) исто така над 50% се Власи... пред 1-2 години имав разговор со еден човек инаку близок а претседател на кривосу(с)ството на оваа тема но бидејќи немам дозвола не би коментирал, освен дека тој не гледал никогаш на своите судии низ призмата кој што е туку некои други параметри.
Се е точно ама кажи ми кој дозволил тие Власи да влезат во институција како Ману и да работат против оваа држава.Власи на јаки позиции има и во Албанија, Грција, порано во Србија ама секогаш работеле и работат во интерес за тие држави, барем кога станува збор на државотворни прашања.
 
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Bottom