Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 август 2018
Мислења
408
Поени од реакции
522
Увек е вака прва полусезона, влагаат у филм дека се некoј фактор па цел свет е против нив, коа ќе паднат после на 7мо место ќе се симнат од к**от. Иста прича секоја сезона. Fucking cycles :tapp:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Али затоа пак имат најмал психолошки притисок кога треба да досудат во корист на Јуве :)
Druze, ne e isto koga ke ti dojde doteran gospodin sredovecen so aktovka i marka saat i nekoe random tipce so kapuljaca i adidas patika.. odnesuvanjeto prema dvajcata nema da ti bide isto
Во ред е Мондонико Папареста, не ми продавај демагогии кога го гледав цел меч. Како тоа не излегуваше сам и не бил последен играч Ругани, што тропаш? Сеа ти даваш некоја хипотетичка ситуација дека Бонучи можел и да го стигне, кур се тресе, тотален нон сенс, а реалноста е дека Ругани ја промаши топката и го одра играчот на Џенова кој имаше 1 на 1 со Шчежни, за мене директен црвен.
KAkva 1 vs 1 situacija be sto tropas zeleni, nikad nemase da ja stigne topkata igracot na genoa baska ja nemase u posed topkata

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.090
Ти реков нема да помине долго и ти ќе квичиш :P
ko sto ti kazav 200 pati samo steta ne si sfatil seuste, edno e da places za situacija koga za tvoja zal bese cist faul od kalinic, drugo e primer da ve kostase denes crveniot na fazio, koj bese dosuden prestrogo, i ti da se bunese za toa. Nikade ne rekov deka e glupo nekoj da se buni koga se desavaat apla sumjivi stvari i sudenjeto e tendenciozno i na steta na odreden tim.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311
@Syn сега си исти како оние што ставаа снимки од очаен агол и со очаен квалитет за да изгледа чист офсајд она на Кандрева од некни.

Изврти си ја снимката или најди агол што го дадоа и на ТВ кој го прикажува контактот од предната страна. Мислам дека и со знакче ВАР ја дадоа таа снимка. Ако и според тоа за тебе не е пенал, нема што да дискутираме.

@Stefan-kobe ти реков, најди снимка од високо и види ја ситуацијата. Судијата не може да се впушти во интерпретација дали некој може или не да стигне (затоа што според таа логика играчот на Џенова никогаш немаше да ја стигне топката). Едноставно се гледа позицијата на фудбалерите и тоа кој е последен во одбраната, пред голманот.

Член од
6 мај 2007
Мислења
599
Поени од реакции
605
Интер нигде не го спомнав во муабетов, али може да се насети твојот butthurt на километар :D

Инаку ние кога ебеме, ебеме до крај, без судии, без цигански работи, млатиме таму триплети, пет титули за пет месеци. Не оставаме да не редат 7 финалиња кој ќе стигне, да рушиме рекорди во тоа кој и кога не изебал.
Е затоа ќе славите догодина 10 годишнина од последна титула!!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.090
@Syn сега си исти како оние што ставаа снимки од очаен агол и со очаен квалитет за да изгледа чист офсајд она на Кандрева од некни.

Изврти си ја снимката или најди агол што го дадоа и на ТВ кој го прикажува контактот од предната страна. Мислам дека и со знакче ВАР ја дадоа таа снимка. Ако и според тоа за тебе не е пенал, нема што да дискутираме.
Dobro, imase kontakt kade vide ti deka ja rekov obratno, deka nemalo. Imalo kontakt, imase i od darmian, mesto topka, sutna noga na igrac. Ako ova na ronaldo e penal, togas i toa e. Mislam deka bev dovolno jasen uste prviot pat, ti vikas, citiram, nemalo somnez tuka, cist penal e, znaci istoto vazi i za biragi i inter, cist penal, spored regulativite, nedosuden, rezultat 2-2, inter osteteni. Ist slucaj, razlicen kriterium. Tolku.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.334
Поени од реакции
11.744
Увек е вака прва полусезона, влагаат у филм дека се некoј фактор па цел свет е против нив, коа ќе паднат после на 7мо место ќе се симнат од к**от. Иста прича секоја сезона. Fucking cycles :tapp:
Не е никој против нас, туку за вас. Или не можеш да го видиш тоа?

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Е затоа ќе славите догодина 10 годишнина од последна титула!!
Може заедно да направиме некоја дешавка, ние 10 години од триплета, вие 15 од Серија Б. Одбери кафана, јас плаќам :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.342
Dobro, imase kontakt kade vide ti deka ja rekov obratno, deka nemalo. Imalo kontakt, imase i od darmian, mesto topka, sutna noga na igrac. Ako ova na ronaldo e penal, togas i toa e. Mislam deka bev dovolno jasen uste prviot pat, ti vikas, citiram, nemalo somnez tuka, cist penal e, znaci istoto vazi i za biragi i inter, cist penal, spored regulativite, nedosuden, rezultat 2-2, inter osteteni. Ist slucaj, razlicen kriterium. Tolku.
Добро Урко не кур замарај и ти да ти ебам тоа глупиот, прво не ја судеше истиот судија утакмицата со Парма, а друго не ти рече ништо човекот во врска со тој пенал. Дека е оштетен Интер во таа ситуација нема дилеми, али збориме за сегашниот пенал и другите спорни ситуации.

Мондонико, чек сега, прво викаш да не го гледаме тоа што Бонучи бил лево од играчот, немало врска тоа и затоа не бил последен играч Ругани ( :pos: ), па за после да ми кажеш нешто сосема трето. Ете ок, нека биде дека не беше тоа за црвен, останува фактот што Џенова доби непостоечки црвен, односно втор жолт и дека Бентакур требаше да биде исклучен. Тоа се две озбилни грешки, не знам што да ти кажам.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Член од
16 април 2014
Мислења
7.334
Поени од реакции
11.744
Земете го барем и онај Лукарели што му е појак од Кејн. Таман луда кафана ќе биде.

Член од
6 мај 2007
Мислења
599
Поени од реакции
605
Може заедно да направиме некоја дешавка, ние 10 години од триплета, вие 15 од Серија Б. Одбери кафана, јас плаќам :D
Или па вие 10 години од последна титула ние 9то скудето по ред . А шо викаш? Не е проблем ти плаќаш.;)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311
Добро Урко не кур замарај и ти да ти ебам тоа глупиот, прво не ја судеше истиот судија утакмицата со Парма, а друго не ти рече ништо човекот во врска со тој пенал. Дека е оштетен Интер во таа ситуација нема дилеми, али збориме за сегашниот пенал и другите спорни ситуации.

Мондонико, чек сега, прво викаш да не го гледаме тоа што Бонучи бил лево од играчот, немало врска тоа и затоа не бил последен играч Ругани ( :pos: ), па за после да ми кажеш нешто сосема трето. Ете ок, нека биде дека не беше тоа за црвен, останува фактот што Џенова доби непостоечки црвен, односно втор жолт и дека Бентакур требаше да биде исклучен. Тоа се две озбилни грешки, не знам што да ти кажам.
Наједноставно што можам. Ругани не е последен играч и не спречува чиста шанса за гол = нема основа за директен црвен.

Исклучувањето на играчот на Џенова не е грешка, туку може да се каже престрого. Сепак, го завлече од зад грб, тоа многу лесно судиите го санкционираат со жолт.

Сериозна грешка е неисклучувањето на Бентанкур. Комотно тоа си беше за втор жолт, независно од се претходно.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.600
Поени од реакции
88.023
Го исфрливме бесот, ајде сега сите на спиење :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop