Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311

Овде добро се гледа дека и со нога го удира. Прати ја десната нога на овој од Џеноа.
На оваа снимка мислев, ја дадоа и за време на преносот. Класично сопкање, чист пенал.

@Syn за ова ако на некој судија му е потребен "критериум" да го свири, секоја му чест. Голема глупост направи играчот на Џенова, постави кога онаму каде што не смее ни да помисли, кога пред себе има агилен играч како Роналдо.

И не ми ставај во уста муабетот за Интер од некни, крајно неповрзано со ова, исто како што Јуве ултрас ви направи паралела со црвениот на Роналдо против Валенсија. Ако е тоа црвен, тогаш Гаљардини треба три утакмици да отслужи казна :) (според твојот муабет секако)

Ако има некоја подобра снимка дај да ја видам ситуацијата за Интер од некни, што толку си запнал.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.342
На оваа снимка мислев, ја дадоа и за време на преносот. Класично сопкање, чист пенал.

@Syn за ова ако на некој судија му е потребен "критериум" да го свири, секоја му чест. Голема глупост направи играчот на Џенова, постави кога онаму каде што не смее ни да помисли, кога пред себе има агилен играч како Роналдо.

И не ми ставај во уста муабетот за Интер од некни, крајно неповрзано со ова, исто како што Јуве ултрас ви направи паралела со црвениот на Роналдо против Валенсија. Ако е тоа црвен, тогаш Гаљардини треба три утакмици да отслужи казна :) (според твојот муабет секако)

Ако има некоја подобра снимка дај да ја видам ситуацијата за Интер од некни, што толку си запнал.
Отвори го де линкот јас што го ставив, од официјален пренос на мечот, не од гиф каде што веројатно се кратени и додавани фрејмови и тогаш искоментирај.

Член од
1 август 2015
Мислења
412
Поени од реакции
702
@Syn @Stefan-kobe
Како бе фаул у напад се залета во него додека се спремаше да скокне, што треба да прави Љоренте?

Како и да е, ја ова гомно од лига веќе не ни гледам. Со вар волку грешки во едно коло...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.342
@Syn @Stefan-kobe
Како бе фаул у напад се залета во него додека се спремаше да скокне, што треба да прави Љоренте?

Како и да е, ја ова гомно од лига веќе не ни гледам. Со вар волку грешки во едно коло...
Лактот на Љоренте глеј го бе брат, го акна у фаца, не знам што повеќе сакаш... Јас поочигледен фаул у напад немам видено, најискрено.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Отвори го де линкот јас што го ставив, од официјален пренос на мечот, не од гиф каде што веројатно се кратени и додавани фрејмови и тогаш искоментирај.
Stefan-zolto-koMbe

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.089

Роналдо доби црвен со валенсија во ситуација кога немаше вар, така да таму он беше санкциониран според нешто што некој од судиите го забележал и можност да го види пак и пак и пак немал, се води според првичен инстикт и толкување на настанот.
За пеналот веќе се изјаснив, поголем проблем е недосудениот жут за бентакур и фактот што јуве тука ќе останеа со играч помалце, а не пеналот, ама кога веќе има вар, и овој пенал го судат, можеа и тој за интер, тоа ми беше поентата, ако ова денес е кристално чист пенал како што ти тврдиш, истото беше случај и викендов.

Иначе еве ти апла успорена снимка од ситуацијата со парма, имаше удар у ногата на бираги само впечатокот од видеово може да е погрешен бидејќи апла е успорена целата снимка, што не беше случај при преносот, само не можам да ја најдам, оваа и максимално да ја убрзаш на јутуб пак е спора, али ако ништо друго евидентно е кој ја удира топката, а кој мава у нога на противникот.

Пак ќе се навратам на гаљардини, и сам знаеш дека не е исто кога споредуваш две исти или слични ситуации, а притоа за едната некој има можност да гледа вар ( гаљардини ) а за другата не ( роналдо ), за оваа втората судијата толкува нешто што го гледа само еднаш, у живо, и добива еден впечаток без да се консултира со вар собата, или да гледа сам, затоа и грешеа при мали офсајди, или изнудени и издајвани пенали, како и играње со рака, или пак при вакви ситуации. Вака ако се навраќаме на исти ситуации судени со вар и без вар, многу вакви слични примери ќе најдеме и сам си свесен за тоа. A и ако не се лажам роналдо за таа ситуација го казнија само еден меч, а не 2 или 3, иако директен црвен минимум 2 носи.
Автоматски споено мислење:

@Syn @Stefan-kobe

ја глеав утакмицата, не мора ни да го глеам пак видеото, на хд слика си глеав дома и го дадоа тој настан, притоа режисерот го потенцираше лактот у фаца од љоренте, така да глупо е за ова да праиме муабет, тоа првото е чист црвен, без размислување требале да му го лупнат на тој од аталанта.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.334
Поени од реакции
11.744
Сеа ова им е пенал, а она што го направи Бенатија против Васкез не беше пенал.А небо земја се разлика ситуацииве.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.334
Поени од реакции
11.744
Замислете си некогаш да се погоди на 5 кола до крај да имаат негатива од 4-5 поени. Тоа ќе биде циркузи за цел свет. Ама за тоа уште од прво коло си почнуваат, да не се брукаат уште повеќе на крајот.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.768
Поени од реакции
67.044
Го гледам пеналов над Роналдо, и кога го гледаш од повеќе агли, стварно има контакт, ама од што е толку минимален, треба од повеќе агли да гледаш.

Живо ме интересира како успеа главниот да го види контактов од позицијата каде што стоеше?

Ме нервираат вакви млаки пенали, и почнува со Варов секој контакт да се свири како пенал, а играчите паѓаат за пенал уште пред дефанзивецот да направи контакт.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
:pos: ..Сега ако свирнат некаков пенал за Јувентус а да биди полусумлив ќе биди смеење :D
20 минути пред да се случи....класика Јувентус :D

Џони Нострадамус,Џони Иван Исцелител,Џони 'Бајачката од Дедебалци',Џони Клеопатра....

Баш свирнаа пенал што е полусумлив и што за Џенова никогаш немаше да го свирнат доколку се случеше на другата страна.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
bas od toj agol dadoa i na tekmata so levo dole znakce sto pisuva VAR

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Ништо сомнително нема што секое коло, години уназад, има дискутабилна/сомнителна ситуација за Јувентус и мора да се ревидираат и објавуваат правилата, од технички, судиски и каков се не аспект, со официјални соопштенија.

Срамота.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom