Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311
@Syn

Рицоли ќе потврди дека сите одлуки се правилни, ич да не се секираш :icon_lol:

Озбилно, иако знам дека после меч најтешко се прифаќаат објаснувања, во глобала технички многу малку да му се приговори на судијата. Да почнеме од крајот.

Пеналот над Роналдо сосема регуларна одлука, го удрија по нога, овде нема дилеми. Голот - офсајд исто така нема дилема. Според мене вториот жолт на Рабио чист како солза, заслужено исклучување. Вториот жолт на Касата, може да филозофираме дека е престрог, но според правилата судијата си е чист. Од зад грб го завлече Дибала, тоа секој играч што има жолт и што има малку мозок во главата не го прави.

Стартот на Ругани не е директен црвен, затоа што не беше последен играч и не спречи чиста шанса за гол (Бонучи беше позади него, тоа што беше лево од настанот не игра улога при интерпретацијата). Не го мешај критериумот на судијата, со техничка одлука, каква што е ова. Ова ти гарантирам дека ќе го потврдат повеќе релевантни сајтови, а сигурно и Рицоли или Ники ако излезат со анализа.

Според мене единствена работа што може да му се земе како грешка на судијата е старотот на Бентанкур, одма после исклучувањето на Рабио. Тоа комотно можеше да биде втор жолт и за уругваецот, без око да му трепне. Пак, според правилата има секое право да не покаже втор жолт, но овде влегува неговиот критериум каде што даде до знаење дека ќе казнува такви стартови.

Е сега знаеме колку тешко било кој судија се одлучува да исклучи, поради два жолти, два играчи од ист тим во рок од 3 минути. Никакво оправдување не е тоа, но знаеме каков психолошки притисок имаат судиите во таков момент. Инаку, ако влеземе во филозофирање (како што одите вие дека исклучувањето на играчот на Џенова беше "престрого"), исто може да филозофираме дека два дупли жолти за еден тим, во распон од 3 минути е престрого :kafence:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.342
Стартот на Ругани не е директен црвен, затоа што не беше последен играч и не спречи чиста шанса за гол (Бонучи беше позади него, тоа што беше лево од настанот не игра улога при интерпретацијата). Не го мешај критериумот на судијата, со техничка одлука, каква што е ова.
Види човече божји што пишуваат луѓево. :pos: :pos:

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Затоа нема ебан неутрален фан што има некаква почит кон циганиве, затоа и редовно се пациенти во Европа, ги млатат екипи со 19 годишни деца. Нема везе, за во Серија А имаат прејак тим, затоа не им се потребни вакви цигански работи, ама што знае циган што се 100 кила железо... И, нели е старт на сезона, а сезоната е долга? :D

Судијава да не го свирнеше тоа од Роналдо по некаква случајност, уште вечерва ќе го пратеа кондуктер да биде во некој регионален воз без врати и прозори во јужна Италија.
Еве затоа вие последниве години у ЛШ се утепавте од ебење, или забраев, оваја сезона играте за прв пат после долг пост? За твоја информација, таја екипа со 19 годишни деца напрае прејак подвиг лани чак што више ги млатеја и Реал. И не ми е криво. Вас Сасуоло ве пердаши со години, сеа пред некое коло одвај се извадивте со победа ве држеа во шише до крај

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.090
@Mondonico
ako toa e cist penal nad ronaldo, vikendov nad biragi isto imase cist penal, nedosuden. :)
Razbiram da nema var, pa da zborime za nekakvi kriteriumi ili situacii sto glavniot ne moze da gi vidi, ama so var toa mozea komotno da go dadat koga veke i ova spored pravilata e penal, odnosno nema dilemi za istoto.
Ama koga za eden klub ima eden kriterium, za drug klub totalno razlicen, normalno deka ke ima takvi sto ke '' kvicat '', od edna strana ete, ima penal za juve, nema za inter, od druga, ima crven za kasata, nema za bentakur. :) Totalen haos u koj profitira samo eden klub.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311
Види човече божји што пишуваат луѓево. :pos: :pos:
Значи вака сега. Јас како прво не сум сладоледот или некој сличен, па со вакви ретардирани реплики да ми одиш.

Излади си главата, види ја ситуацијата (по можност со камера од високо), прочитај ги правилата за директен црвен, прочитај две - три анализи за овој старт после мечот од релевантни италјански медиуми и тогаш врати се со реплика.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.709
Поени од реакции
17.601
Пеналот беше мек стварно и да бев навивач на друг клуб можда ќе се бунев ама имаше контакт бе го удри кој кур прај онаков глуп старт дефанзивецот на Џенова и е пенал иако пак ќе речам мек... Не ни прв ни последен ваков што сме го виделе во серија а и не бил само на Јувентус ваков досуден.

Стартот на Бентанкур беше црвен, за Ругани не го видов моментот стримот ме подјеба малце. И црвениот на Џенова беше втор жолт го тргна од назад на контра.

Инаџе ужасна игра на Јувентус, буклвано за грев. Роналдо не знај кај тера цел месец.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
@Syn

Рицоли ќе потврди дека сите одлуки се правилни, ич да не се секираш :icon_lol:

Озбилно, иако знам дека после меч најтешко се прифаќаат објаснувања, во глобала технички многу малку да му се приговори на судијата. Да почнеме од крајот.

Пеналот над Роналдо сосема регуларна одлука, го удрија по нога, овде нема дилеми. Голот - офсајд исто така нема дилема. Според мене вториот жолт на Рабио чист како солза, заслужено исклучување. Вториот жолт на Касата, може да филозофираме дека е престрог, но според правилата судијата си е чист. Од зад грб го завлече Дибала, тоа секој играч што има жолт и што има малку мозок во главата не го прави.

Стартот на Ругани не е директен црвен, затоа што не беше последен играч и не спречи чиста шанса за гол (Бонучи беше позади него, тоа што беше лево од настанот не игра улога при интерпретацијата). Не го мешај критериумот на судијата, со техничка одлука, каква што е ова. Ова ти гарантирам дека ќе го потврдат повеќе релевантни сајтови, а сигурно и Рицоли или Ники ако излезат со анализа.

Според мене единствена работа што може да му се земе како грешка на судијата е старотот на Бентанкур, одма после исклучувањето на Рабио. Тоа комотно можеше да биде втор жолт и за уругваецот, без око да му трепне. Пак, според правилата има секое право да не покаже втор жолт, но овде влегува неговиот критериум каде што даде до знаење дека ќе казнува такви стартови.

Е сега знаеме колку тешко било кој судија се одлучува да исклучи, поради два жолти, два играчи од ист тим во рок од 3 минути. Никакво оправдување не е тоа, но знаеме каков психолошки притисок имаат судиите во таков момент. Инаку, ако влеземе во филозофирање (како што одите вие дека исклучувањето на играчот на Џенова беше "престрого"), исто може да филозофираме дека два дупли жолти за еден тим, во распон од 3 минути е престрого :kafence:
Али затоа пак имат најмал психолошки притисок кога треба да досудат во корист на Јуве :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.203
Поени од реакции
18.311
@Mondonico
ako toa e cist penal nad ronaldo, vikendov nad biragi isto imase cist penal, nedosuden. :)
Razbiram da nema var, pa da zborime za nekakvi kriteriumi ili situacii sto glavniot ne moze da gi vidi, ama so var toa mozea komotno da go dadat koga veke i ova spored pravilata e penal, odnosno nema dilemi za istoto.
Ama koga za eden klub ima eden kriterium, za drug klub totalno razlicen, normalno deka ke ima takvi sto ke '' kvicat '', od edna strana ete, ima penal za juve, nema za inter, od druga, ima crven za kasata, nema za bentakur. :) Totalen haos u koj profitira samo eden klub.
Прво велиш дека пеналот над Роналдо е смешен, а сега ми велиш, епа ако ова е пенал ондак и тоа на Интер беше :).

Сега смешен е пеналот или регуларен? Не ми го мешај она на Интер, конкретно за оваа ситуација. После меч кога коментирате, крајно неповрзани муабети ми тресете од нервоза.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Еве затоа вие последниве години у ЛШ се утепавте од ебење, или забраев, оваја сезона играте за прв пат после долг пост? За твоја информација, таја екипа со 19 годишни деца напрае прејак подвиг лани чак што више ги млатеја и Реал. И не ми е криво. Вас Сасуоло ве пердаши со години, сеа пред некое коло одвај се извадивте со победа ве држеа во шише до крај
Интер нигде не го спомнав во муабетов, али може да се насети твојот butthurt на километар :D

Инаку ние кога ебеме, ебеме до крај, без судии, без цигански работи, млатиме таму триплети, пет титули за пет месеци. Не оставаме да не редат 7 финалиња кој ќе стигне, да рушиме рекорди во тоа кој и кога не изебал.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.090

Nema dilemi deka e penal, regulativite toa go nalagaat, pravilata se takvi, jebiga.

Ne e penal.
Автоматски споено мислење:

Прво велиш дека пеналот над Роналдо е смешен, а сега ми велиш, епа ако ова е пенал ондак и тоа на Интер беше :).

Сега смешен е пеналот или регуларен? Не ми го мешај она на Интер, конкретно за оваа ситуација. После меч кога коментирате, крајно неповрзани муабети ми тресете од нервоза.
da de, zasto poveke dvete situacii nalagaat deka ne se penal, otkolku deka se, zatoa i vikendov nieden fan na inter na forumov ne placese i ne se bunese, mozebi bese spomnato kako somnitelna situacija, ama ke bese too much, ama veke ako e kako sto velis ti, CIST penal, togas i toa za inter e penal, cist, bez apsolutno nikakov somnez, jer pravilata nalagale neli.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.342
Значи вака сега. Јас како прво не сум сладоледот или некој сличен, па со вакви ретардирани реплики да ми одиш.

Излади си главата, види ја ситуацијата (по можност со камера од високо), прочитај ги правилата за директен црвен, прочитај две - три анализи за овој старт после мечот од релевантни италјански медиуми и тогаш врати се со реплика.
Во ред е Мондонико Папареста, не ми продавај демагогии кога го гледав цел меч. Како тоа не излегуваше сам и не бил последен играч Ругани, што тропаш? Сеа ти даваш некоја хипотетичка ситуација дека Бонучи можел и да го стигне, кур се тресе, тотален нон сенс, а реалноста е дека Ругани ја промаши топката и го одра играчот на Џенова кој имаше 1 на 1 со Шчежни, за мене директен црвен.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
8.821
@Mondonico
Ти реков нема да помине долго и ти ќе квичиш :P

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Во ред е Мондонико Папареста, не ми продавај демагогии кога го гледав цел меч. Како тоа не излегуваше сам и не бил последен играч Ругани, што тропаш? Сеа ти даваш некоја хипотетичка ситуација дека Бонучи можел и да го стигне, кур се тресе, тотален нон сенс, а реалноста е дека Ругани ја промаши топката и го одра играчот на Џенова кој имаше 1 на 1 со Шчежни, за мене директен црвен.
Кај имаше еден на еден бе?
На 25 метра од гол?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom