Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.768
Поени од реакции
67.043
Да дојдеш у темава после пенал за Јуве у 94-та ти е исто како кога чекаш да искочат видеа од AFTV кога Арсенал прокоцкал водство или изгубиле. Знаеш дека ке биде драма.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
За пеналот на Реал, најди го и моето мислење после неколку дена каде што викам дека сум квичел во афект и дека е чист пенал (...или не ти одговара тоа). Плус тој контакт беше тело со тело а ова вечерва (иако е далеку понебитен меч) беше шут во колено.
Kakvo telo so telo, go raznese ko bombas samoubiec sto vlaga

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Дај те линк од тоа на Бентакур бе. Не гледав 90+ мин нисколигашки фудбла.
Не ти треба :D .
Можеше, па и требаше да си добие втор жолт. Ругани и тој требаше 2 пати да добие втор жолт.
Овие повеќе беа отколку тоа на Рабио(т).

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
eve sea odma ke go baram, kako sto ti rekov, ova nasevo ako e kvicenje, a praime muabet za cisti crveni sto juve ne gi dobi i smesno daden crven za igrac na parma, toa tvoeto pak ke kazam, go probivase sekoj mozen standard za dno na forumov. Odime spored tvojata logika neli, zasto ti ovde pisuvas za nekakvo kvicenje i kucinja skitnici. Smesno e.
Не може да сум квичел со месеци кога само дента кога испадна Јуве пцуев и колнев све живо (значи неколку саата после мечот), па се повлеков неколку дена и после пишав дека сите гадости што сум ги кажал биле во афект и дека пеналот на Реал е чист. Споредбата е дека ова вечерва беше дупло повеќе пенал од тој на Реал со Јуве.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.088
Дај те линк од тоа на Бентакур бе. Не гледав 90+ мин нисколигашки фудбла.
sto da ti se dade, secenje na polukontra na protivnicki tim, uvek e toa zut, u konkretniov slucaj vtor, a ako ona na genoa bese za vtor, ova spored kriteriumov na sudijava moze i za direkten crven da bese ( taka ide zborot ).
Mene licno i ne mi e tolku problem penalov, iako sporedbeno so inter od vikendov, u najlos slucaj ista situacija i za inter ne bese svirnata za penal a sto e najtragicno ne se ni bunevme za toa :), ali crveniot za genoa bese komedija, toa samo so namera go sviris, spored sekoja zdrava logika i objektivno sudenje tuka ni so opomena nemase da pomine igracot, a koga veke demek postavi takov kriterium, trebase do kraj da se drzi i juve da ostanat so igrac manje u samiot finis. Ova penalov e bonus, iznuden, blag kontakt i dramaticen pad od ronaldo ko da mu vlegle u cevanica dusmanski.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.341
Да дојдеш у темава после пенал за Јуве у 94-та ти е исто како кога чекаш да искочат видеа од AFTV кога Арсенал прокоцкал водство или изгубиле. Знаеш дека ке биде драма.
Нема врска, ако е пенал нема што да се буниме, не сме ретардирани ко 90% од фановите на Јувентус. Значи молим те види на што се сладат, види на каква победа се сладат, афкаат како кучиња, сеир маваат. Најозбилно, мене срам би ми било тоа да го правам, барем бидете фер и признајте што згреши судијата и тоа е тоа, секако нема да се промени резултатот.

Да му се одмили на човек и фудбал и се.

П.с. Глеј на Интер против Парма на пример што не му досудија.

Член од
24 февруари 2014
Мислења
736
Поени од реакции
1.172
Не ти треба :D .
Можеше, па и требаше да си добие втор жолт. Ругани и тој требаше 2 пати да добие втор жолт.
Овие повеќе беа отколку тоа на Рабио(т).
Конечно некој објективен. Секоја чест

Член од
16 април 2014
Мислења
7.334
Поени од реакции
11.744
3-4 случајни грешки. Некни случајно пенал не видоа и тоа е тоа. После кога ќе пишам дека за некој др да освои Сериа А треба да биде 15-20 бодови поквалитетен од Јуве, се прават смешни и си стегаат лајкови меѓусебно.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Нема врска, ако е пенал нема што да се буниме, не сме ретардирани ко 90% од фановите на Јувентус. Значи молим те види на што се сладат, види на каква победа се сладат, афкаат како кучиња, сеир маваат. Најозбилно, мене срам би ми било тоа да го правам, барем бидете фер и признајте што згреши судијата и тоа е тоа, секако нема да се промени резултатот.

Што не му досудија?

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
koe vlecenje be dybala ja izbi otide do igradc na genoa, ako odime po taa logika, zasto rugani ne dobi direkten crven u prvo ?
Ne mora da go vadis sudijava so muabetive, ja eba prvicno so nepotrebniot crven, posle toa ja ispusti cela utakmica i spored istiot toj kriterium bentakur morase vtor zolt da dobie, zaso ako toa vlecenje e za zut, i toa secenje na napad i faul e isto zut.
Rabiot isto, faul naprai, so se bunis za toa, si se drzese do neli strogiot kriterium, samo na bentakur morase da mu progleda niz prsti, premnogu ke bese da gi ostavi juve so igrac pomalce i vo rok od 5 min da dobie 2 crveni.
Судијата ја еба што ја еба, за Бентанкур незнаев дека имал жолт така да тоа е голема утка, втор жолт и црвен, али она на Ругани другар неможе да е црвен, објективно ако гледаме имаше фаул али благ контакт. И тоа над Дибала не беше којзнае што ама мене ми се виде дека го завлече за дрес малце и затоа се дурна судијата директно да покажува втор жолт, само ради тој момент мислам. Рабио првин ја исфрли топата и е чист старт, ете нека стави некој линк па ке дискутираме. Тоа што Јувентус беше тиња не е оправдување дека не требало да победи, јебига се изгуби детево судијата незнаеше кај тера, проба нешто да комепнзира, дозволи сите да му изиграваат шерифи за на крај ко едвај да чекаше контакт за да свирне пенал, се слагам со некој членови погоре, али имаше контакт.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916

Za ovoj kontakt treba da rwagira var, bidejki nieden sudija u tek na mec nema da go primeti ova posto e tesko za primetuvanje

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.341
Za ovoj kontakt treba da rwagira var, bidejki nieden sudija u tek na mec nema da go primeti ova posto e tesko za primetuvanje
ЈАс знам кој треба да реагира, ама не реагира и тука имаме проблем, капиш? Малце симптоматично е како само за одредени екипи реагира или не реагира ВАР ама добро глупи сме ние, ќе си поќутиме.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Затоа нема ебан неутрален фан што има некаква почит кон циганиве, затоа и редовно се пациенти во Европа, ги млатат екипи со 19 годишни деца. Нема везе, за во Серија А имаат прејак тим, затоа не им се потребни вакви цигански работи, ама што знае циган што се 100 кила железо... И, нели е старт на сезона, а сезоната е долга? :D

Судијава да не го свирнеше тоа од Роналдо по некаква случајност, уште вечерва ќе го пратеа кондуктер да биде во некој регионален воз без врати и прозори во јужна Италија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom