Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
А дали ти се сеќаваш некој друг играч на Арсенал да добива ваков однос без разлика на негова форма, квалитет и прикажана игра?
Баш вчера ми вртеа некои видеа од АФТВ и рекоа дека и кон Ивоби, Волкот и уште некои (заборавив кои) се однесувале вака.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Баш вчера ми вртеа некои видеа од АФТВ и рекоа дека и кон Ивоби, Волкот и уште некои (заборавив кои) се однесувале вака.
Нема шанси кон Волкот вака да се имаат однесувано. Тој ко надеж и ко младинец го гледаа до 27 години, го пазеа ко мало детенце :)
За Ивоби се слагам, секогаш беше виновен ако не се даваат голови, секогаш тој ја ебел работата, без разлика на неговиот перформанс.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Колку што сум запознаен јас никој не добил третман како Џака. Ивоби исто леташе во облаци, оти беше внук на Окоџа и мислеше дека тоа му е предност. Ама не го третирале како Џака за тоа сум сигурен. Волкот сите го гледаа како новиот Анри поради сите негови квалитети кои ги поседуваше, ама исто така ниту тој нема добиено третман како Џака. Единствен можеби кој повеќе бил плукан е летонецот Степановс мислам дека беше, ама тој кратко време беше во Арсенал.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Па брат, ако Џака не се труди на терен, не знам кој се труди во таа екипа. Плус, во последно време не е ни приближно до најслабиот поединец а сепак е на мета на навивачите, постојано. Заота и пишав, често знаеме да кажеме дека играчите не треба и не смеат да се стават над тимот, нешто со што се слагам ама и ние ко навивачи се курчиме и самите се ставаме над играчите, над менаџерот, над сопственици, што прави да се ставаме автоматски над тимот. И сеа, истите тие необразовани морони со тронка школо и разбирање за водење бизнис, без 2 секунди присуство во соблекувална, без збор разменет со играч/менаџер/сопственик наоѓаат за сходно да објаснуваат, уценуваат, оценуваат и вреѓаат се' што нив не им се допаѓа.
Автоматски споено мислење:

Супер, повторно истиот муабет, висината на платата, па да те прашам, за колку пари би истетовирал карта од Голема Албанија на чело? Сепак, би земал добра плата, 2-3-5-10-100 милиони евра?
Види клубот вреди толку колко што вредат неговите навијачи, да не се тие навивачи фанови или симпатизери курац ке зима толкава плата, друго ако му свиреле сигурно заслужил не им текнало цел стадион да му свири ради тоа што покажувал емоции, друго ваљда знаеш што значи капитенска трака ти ги спомнав погоре примерите кои се биле капитени па кажими дали еден од нив имал проближно ниско понашање као овој, едноставно играчите треба да сфатат дека нивната професија е да играат фудбал а не да одговараат на навијачи или па да го ругаат дресот и грбот на клубот, ако не си задоволен трансфер во јануари и барај си чаре на друго место просто и едноставно , а не да омаловажувач клуб од кој зимаш плата и луѓе ( навијачи) ради кои зимаш плата.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Види клубот вреди толку колко што вредат неговите навијачи, да не се тие навивачи фанови или симпатизери курац ке зима толкава плата, друго ако му свиреле сигурно заслужил не им текнало цел стадион да му свири ради тоа што покажувал емоции, друго ваљда знаеш што значи капитенска трака ти ги спомнав погоре примерите кои се биле капитени па кажими дали еден од нив имал проближно ниско понашање као овој, едноставно играчите треба да сфатат дека нивната професија е да играат фудбал а не да одговараат на навијачи или па да го ругаат дресот и грбот на клубот, ако не си задоволен трансфер во јануари и барај си чаре на друго место просто и едноставно , а не да омаловажувач клуб од кој зимаш плата и луѓе ( навијачи) ради кои зимаш плата.

Играчи во ПСЖ и во Сити зимаат 5 пати поголема плата од Џака, тимови кои не се нешто познати по своите навијачи, така да твојата теорија ти паѓа во вода. Навивачите треба да се почитуваат ама и навивачите мора да ги почитуваат своите играчи. Пак ќе кажам, не може секоја рандом пијандура да се претвара во финансиски маг и да објаснува како се заработуваат пари, секоја пијана пијандура да се претвара во Пеп Гвардиола и да објаснува за тактика и ако нешто не му се допаѓа да доаѓа на стадион и да пцуе, да колне и да вреѓа зошто на стадион има и деца. Ако сакаме на младите да им дадеме пример, прво тие таквите пијани дно од луѓе треба да ги избркаме од стадион (зошто не можеме да ги едуцираме).

Џака го нема ругани нит дресот, нит клубот, не колку што го имаат ругано (во друга перспектива) оние кои збореа против Венгер 5-6 години. Или навивачите имаат право на свое мислење ама играчите немаат?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Играчи во ПСЖ и во Сити зимаат 5 пати поголема плата од Џака, тимови кои не се нешто познати по своите навијачи, така да твојата теорија ти паѓа во вода. Навивачите треба да се почитуваат ама и навивачите мора да ги почитуваат своите играчи. Пак ќе кажам, не може секоја рандом пијандура да се претвара во финансиски маг и да објаснува како се заработуваат пари, секоја пијана пијандура да се претвара во Пеп Гвардиола и да објаснува за тактика и ако нешто не му се допаѓа да доаѓа на стадион и да пцуе, да колне и да вреѓа зошто на стадион има и деца. Ако сакаме на младите да им дадеме пример, прво тие таквите пијани дно од луѓе треба да ги избркаме од стадион (зошто не можеме да ги едуцираме).

Џака го нема ругани нит дресот, нит клубот, не колку што го имаат ругано (во друга перспектива) оние кои збореа против Венгер 5-6 години. Или навивачите имаат право на свое мислење ама играчите немаат?
Ау брате ја и ти имамо дијаметрално спротивни сфаќања за навијачи, прво ај за Сити и да ти држи вода но за ПСЖ како навијачи се далеку пред Арсенал, друго ти очигледно мислиш за пијандури што доаѓаат да испуцаат фрустрации затоа што жена им не им дава дома, додека јас за навијачи подразбирам луѓе кои секоја недела се за клубот таму кај што игра клубот, имаат сезонска, чланска... не рачунам за навијачи некој турист или пијандура што дошол онака на стаадион некоја си малезиска вукојебина што Арсенал го гледал еднаш на стадион, и да правите навијачи никогаш нема да пцујат и вреѓаат некој што одиграл лоша партија, туку за да дојде до тоа треба некој нешто дебело да ја засере... пример ке ти дадам Никола Калиниќ кој уживаше превише поштовање кај навијачите на Звезда, за да по потпишување за Фенербахче и со неговото однесување беше исвиркан и постојано навредуван, а се шпекулира дека една од причините е дека ради тоа изгуби место во репрезентација, и да не се работи за ист спорт и незалагање на терен, туку за однесување надвор од терен.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ау брате ја и ти имамо дијаметрално спротивни сфаќања за навијачи, прво ај за Сити и да ти држи вода но за ПСЖ како навијачи се далеку пред Арсенал, друго ти очигледно мислиш за пијандури што доаѓаат да испуцаат фрустрации затоа што жена им не им дава дома, додека јас за навијачи подразбирам луѓе кои секоја недела се за клубот таму кај што игра клубот, имаат сезонска, чланска... не рачунам за навијачи некој турист или пијандура што дошол онака на стаадион некоја си малезиска вукојебина што Арсенал го гледал еднаш на стадион, и да правите навијачи никогаш нема да пцујат и вреѓаат некој што одиграл лоша партија, туку за да дојде до тоа треба некој нешто дебело да ја засере... пример ке ти дадам Никола Калиниќ кој уживаше превише поштовање кај навијачите на Звезда, за да по потпишување за Фенербахче и со неговото однесување беше исвиркан и постојано навредуван, а се шпекулира дека една од причините е дека ради тоа изгуби место во репрезентација, и да не се работи за ист спорт и незалагање на терен, туку за однесување надвор од терен.
Брат, секој е навијач. Некој од оправдани причини не може да биде секој ден на стадион. Еве, конкретно претходниот викенд бев на стадион да глеам Вардар - Македонија ЃП. Влага во игра дете на Вардар, еден од трибина (маалски лик, го знам, деклариран навијач на ЃП) му вика „дај боже да скршиш нога“. Со мене на трибина беше и @Клипче баш може да ти потврди. Не е навијач само оној кој се однесува примерно и не можеме да го зимаме неговиот пример како единствен за сликата на навивачите, затоа што има огромна група на луѓе кои не почитуваат ни кодекси на однесување, нит на навивање.

Не знам за ситуацијата за која ми збориш, не сум запознаен и не можам да коментирам ама ти верувам дека е така, затоа што ги пратиш тие работи.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.107
Поени од реакции
19.500
Се тоа ок, пример разбирам фрустрација кон некој играч ако претходно истиот играч се ис...л врз клубот, кажал некој навредлив збор, одбивал да тренира, бил вмешан во некој скандал итн, ама да пцуеш играч и да му вреѓаш фамилија оти изиграл лош натпревар кога цела екипа потфрлила е апсурд, на трибини има и деца, јас лично не би однесла дете на стадион ако знам дека овие работи се секој ден се почести, срам би ми било.
Многу често ги слушам фудбалериве кога даваат изјави во интервјуа дека не преферираат да ги носат блиските од фамилијата на стадион баш затоа што се изложени на вакви напади, тоа не е во ред.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Брат, секој е навијач. Некој од оправдани причини не може да биде секој ден на стадион. Еве, конкретно претходниот викенд бев на стадион да глеам Вардар - Македонија ЃП. Влага во игра дете на Вардар, еден од трибина (маалски лик, го знам, деклариран навијач на ЃП) му вика „дај боже да скршиш нога“. Со мене на трибина беше и @Клипче баш може да ти потврди. Не е навијач само оној кој се однесува примерно и не можеме да го зимаме неговиот пример како единствен за сликата на навивачите, затоа што има огромна група на луѓе кои не почитуваат ни кодекси на однесување, нит на навивање.

Не знам за ситуацијата за која ми збориш, не сум запознаен и не можам да коментирам ама ти верувам дека е така, затоа што ги пратиш тие работи.
Јас ти верувам дека на стадион доаѓа и стока од луѓе ниту ги рачунам тие за навијачи, ниту ми се репер некој, туку во конкретниот случај на џака му свират цел стадион, а како што прочитав ради неговото однесување на терен а истиот е капитен, еве пример ке ти дадам дали некогаш навивачите на Џерард му свиреле кога бил играч и капитен, па човекот се лизна и ради тоа Ливерпул беше исфрлен од трка за титула и покрај тоа тој ниту еднаш не беше исфиркан од цел стадион, а истото го заслужил со залагањето на терен и однесувањето надвор од него.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
За ова треба мнг поише муда него што има било кој од сите куртони на трибини.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Абе убаво си напишал што го мачи капитенов Џака. Не ги оправдувам овие кои му се заканувале на неговото семејство. На крај ако не му се допаѓа, може комотно за раче да се фатат со Мистер Гуд Ебенин и заедно со пола екипа да си најдат друг клуб. Па нека играат младинци, може ќе се оправи клубот. Доста време ги трпат навивачите и него и капитенов на екипата. Венгер за разлика од Мистер Гуд Ебенинг имаше барем авторитет и знаеше што да направи во вакви ситуации. Овој залижаниот не знае ни каква му е тактичка поставеност. Не знам што да кажам искрено. Она па во купот од водство 1-3 до 5-5 како Спилберг да го режирал. Искрено не е лесно да си навивач на ваков клуб и челични нерви да имаш и тие ќе ги искинеш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom