Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Емери е просек на просеците како што пишував цела кариера ја направи што судијана Скомина го прогура у европа лига

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Прав си за ова, колку и да го провоцираат не треба да потклекнува во вакви моменти, е сега тука е и до карактерот, моменти се тие, некогаш забораваш дека стотици камери те снимаат и милиони очи се вперени во тебе, јбг и вашите навивачи си имаат голем дел од вината, не е само по Џака да се плука. Јас не можам да ги разберам тие навивачи што свират свој играч, поготово ако се работи за некој лош перформанс на натпревар или слично па уште и капитенот да го свират, таквите не се за на стадион, дома бате нека си гледаат пред тв и нека укаат до сабајле.
Утре другиден истиот тој играч можи да постогни гол кпј би значел победа или некој трофеј, па тогаш треба да му го извади на сред стадион и да му го пафта, заслужено ќе биди.
Ебате навивачите кои само на победа се радуваат.
Не го правдам ни Џака да не се сватиме погрешно.
Пред некој ден на Метрополитано имаше дегени Коке Коста и Симеоне ги свиреа, нормално Коке е Господин за Џака и не изреагира воопшто, ама не е убаво да се слушаат свирежи за играчи кои крв плукале за тој клуб.
Гризман на пример во еден наврат топката ја закачи в публика кога го свиреа, секој различен карактер.
Како бе можете да оправдувате таков лигуш, еи капитен излегува као кур да го боли за резултатот па уште лут што му свиреле, единствено на негова страна е што игра во енглеска па се заштитени као бели мечки никој ништо не им може, да игра на некое друго место нозете ке му ги скршат навијачите рецимо Полска, а на терен никогаш нема да припари... зема огромни пари за да игра фудбал а не да изиграва циркузант и ако не одигра добра утакмица треба да навали глава и за следната уште повеќе да се потруди, друга работа што не ми е јасна е како бе овакви ликови биднуваат капитени, порано капитени беа карактер и ликови како Малдини, Занети, Видиќ, Тери, Пујол... е спореди ги овие со овој глупак се ке ти е јасно.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
единствено на негова страна е што игра во енглеска па се заштитени као бели мечки никој ништо не им може, да игра на некое друго место нозете ке му ги скршат навијачите рецимо Полска, а на терен никогаш нема да припари
Демек ова е во ред? Ние во Европа сме разгалени затоа можеме да задоцниме на работа и да кажеме дека некогаш не се согласуваме со нашиот претпоставен. Треба веројатно тука да биде како у Руанда, ако задоцниш на работа да ти скинат прст а ако му кажеш мислење на претпоставен, јазик да ти скинат ама и среќен да бидеш ако покрак се', ќе ти дозволат да работиш. Кај зимаш плата за тоа што го заработуваш па уште и емоции сакаш да имаш? Кој си бе ти? Ај ќути и работи...

Е, ова ти е муабетот брат.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.108
Поени од реакции
19.500
Како бе можете да оправдувате таков лигуш, еи капитен излегува као кур да го боли за резултатот па уште лут што му свиреле, единствено на негова страна е што игра во енглеска па се заштитени као бели мечки никој ништо не им може, да игра на некое друго место нозете ке му ги скршат навијачите рецимо Полска, а на терен никогаш нема да припари... зема огромни пари за да игра фудбал а не да изиграва циркузант и ако не одигра добра утакмица треба да навали глава и за следната уште повеќе да се потруди, друга работа што не ми е јасна е како бе овакви ликови биднуваат капитени, порано капитени беа карактер и ликови како Малдини, Занети, Видиќ, Тери, Пујол... е спореди ги овие со овој глупак се ке ти е јасно.
Никој не го оправдува Џака, пет пати нагласив дека не му е потегот во ред, ама јас колку шо знам го свиреле и во текот на натпреварот.
Инаку муабетот дека требало како во Полска да кршат раце ти е без врска, сепак ова се професионалци и си ја работат работата за која се платени, ние дека ги гледаме со поинакви очи како фанови тоа е башка, плус се работи за хуман човек, од крв и месо па некогаш ќе попушти на провокација, сепак е до карактерот на човекот, некој трпи некој не.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Ниту еден играч не е поголем од клубот. Џака после ова треба да добие клоца во задникот. Озил го исфрла целосно од составот поради лошите игри, а овој Џака ќе ми глуми лудило и ќе игра во почетна постава. Емери е целосно луд тренер, очекував барем малку сериозност од него.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Демек ова е во ред? Ние во Европа сме разгалени затоа можеме да задоцниме на работа и да кажеме дека некогаш не се согласуваме со нашиот претпоставен. Треба веројатно тука да биде како у Руанда, ако задоцниш на работа да ти скинат прст а ако му кажеш мислење на претпоставен, јазик да ти скинат ама и среќен да бидеш ако покрак се', ќе ти дозволат да работиш. Кај зимаш плата за тоа што го заработуваш па уште и емоции сакаш да имаш? Кој си бе ти? Ај ќути и работи...

Е, ова ти е муабетот брат.
Како ги мешаш работите, прво како што кажав ако не си одиграл добро се трудиш за наредна утакмица да си подобар , а не да се курчиш на публика и да фрлаш дрес, алимкога спомна за работа тука секоја професија си има правила на однесување неможе на пример ти ако работиш во некоја фирма да одиш на работа во купаќи костим или да реметиш други колеги со викање и дерење затоа штомси имал емоции, па така и шкргава е платен да игра фудбал а не да покажува емоции и тоа платен дебело со тоа што неговата месечна плата е како плата на пола стадион од фановите што му свират, така да ако тој сака да се курчи на навијачи потполно го оправдувам и на него навијачи да ѓу се курчат на нивен начин кога го стетнат на улица.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Како ги мешаш работите, прво како што кажав ако не си одиграл добро се трудиш за наредна утакмица да си подобар , а не да се курчиш на публика и да фрлаш дрес, алимкога спомна за работа тука секоја професија си има правила на однесување неможе на пример ти ако работиш во некоја фирма да одиш на работа во купаќи костим или да реметиш други колеги со викање и дерење затоа штомси имал емоции, па така и шкргава е платен да игра фудбал а не да покажува емоции и тоа платен дебело со тоа што неговата месечна плата е како плата на пола стадион од фановите што му свират, така да ако тој сака да се курчи на навијачи потполно го оправдувам и на него навијачи да ѓу се курчат на нивен начин кога го стетнат на улица.
Па брат, ако Џака не се труди на терен, не знам кој се труди во таа екипа. Плус, во последно време не е ни приближно до најслабиот поединец а сепак е на мета на навивачите, постојано. Заота и пишав, често знаеме да кажеме дека играчите не треба и не смеат да се стават над тимот, нешто со што се слагам ама и ние ко навивачи се курчиме и самите се ставаме над играчите, над менаџерот, над сопственици, што прави да се ставаме автоматски над тимот. И сеа, истите тие необразовани морони со тронка школо и разбирање за водење бизнис, без 2 секунди присуство во соблекувална, без збор разменет со играч/менаџер/сопственик наоѓаат за сходно да објаснуваат, уценуваат, оценуваат и вреѓаат се' што нив не им се допаѓа.
Автоматски споено мислење:

па така и шкргава е платен да игра фудбал а не да покажува емоции и тоа платен дебело со тоа што неговата месечна плата е како плата на пола стадион од фановите што му свират
Супер, повторно истиот муабет, висината на платата, па да те прашам, за колку пари би истетовирал карта од Голема Албанија на чело? Сепак, би земал добра плата, 2-3-5-10-100 милиони евра?

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Па брат, ако Џака не се труди на терен, не знам кој се труди во таа екипа. Плус, во последно време не е ни приближно до најслабиот поединец а сепак е на мета на навивачите, постојано.

Со овој дел од твојот коментар не се согласувам. Џака е еден од полошите во поглед на формата. Не е проблемот што му е лоша формата колку што е иритантно неговото однесување. Се однесува како на татко му да е клубот. Вистина е дека не е единствен кој игра лошо. Целата одбрана е подеднакво очајна како него. Ама јас не видел ниту еден од нив да се однесува иритантно, можеби Сократис во одредени дуели знае да го навлече гневот на навивачите. Повеќе би рекол дека тактичката поставеност на Емери има голема улога во формата на играчите. Ама се додека е тој на клупа ќе се случува ова. Да беше Еди Хау на клупата сега можеби поинаква ќе беше ситуацијата, реално тој беше еден од најдобрите кандидати пред да го донесат Емери.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Со овој дел од твојот коментар не се согласувам. Џака е еден од полошите во поглед на формата. Не е проблемот што му е лоша формата колку што е иритантно неговото однесување. Се однесува како на татко му да е клубот. Вистина е дека не е единствен кој игра лошо. Целата одбрана е подеднакво очајна како него. Ама јас не видел ниту еден од нив да се однесува иритантно, можеби Сократис во одредени дуели знае да го навлече гневот на навивачите. Повеќе би рекол дека тактичката поставеност на Емери има голема улога во формата на играчите. Ама се додека е тој на клупа ќе се случува ова. Да беше Еди Хау на клупата сега можеби поинаква ќе беше ситуацијата, реално тој беше еден од најдобрите кандидати пред да го донесат Емери.
Брат, бековите им имале катастрофални партии, штоперите, Луиз беше малтретиран против Ливерпул, Лено знае да се изгуби ала Кариус у финале у ЛШ. Средината исто, Гендузи знае да биде криминален, Ауба знае да промаши 200 шанси на утакмица и пак, Џака ќе биде крив. До лани и Ивоби беше виновен, сеа остана само Џака. Мене ми е јасно дека во секој клуб, секогаш ќе има играч што ќе биде на мета е сеа, некои играчи се доволно ментално јаки да го издржат тој притисок, некои не се. Очигледно на Џака му дое преку кур зошто и кога не игра лошо и е далеку од најлошиот на терен, доби тоа што го доби.
Јас искрено, за Ловрен многу пати сум јадел гомна ама никогаш не сум се осудил да пишувам на инстаграм коментари како што некои му пишувале затоа што со тоа не прават ништо добро, едноставно можат само да му влијаат негативно на играчот, со тоа и на тимот.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Брат, бековите им имале катастрофални партии, штоперите, Луиз беше малтретиран против Ливерпул, Лено знае да се изгуби ала Кариус у финале у ЛШ. Средината исто, Гендузи знае да биде криминален, Ауба знае да промаши 200 шанси на утакмица и пак, Џака ќе биде крив. До лани и Ивоби беше виновен, сеа остана само Џака. Мене ми е јасно дека во секој клуб, секогаш ќе има играч што ќе биде на мета е сеа, некои играчи се доволно ментално јаки да го издржат тој притисок, некои не се. Очигледно на Џака му дое преку кур зошто и кога не игра лошо и е далеку од најлошиот на терен, доби тоа што го доби.
Јас искрено, за Ловрен многу пати сум јадел гомна ама никогаш не сум се осудил да пишувам на инстаграм коментари како што некои му пишувале затоа што со тоа не прават ништо добро, едноставно можат само да му влијаат негативно на играчот, со тоа и на тимот.
Се согласувам дека формата на повеќето играчи е лоша. Ама дали се сеќаваш дека некој друг играч на Арсенал имал таков испад? Единствено Адебајор ама тоа откако го напушти Арсенал. Арсенал скоро секогаш имал проблематични капитени. Галас и Ван Перси се класичен пример за тоа. Овој Џака кај не треба да биде капитен, па уште си дава за право да мисли дека е поголем од клубот. За разлика од останатите во одбраната и средниот ред Џака е платен 40 милиони, а реално не ги оправда тие пари. Единствен играч кој повеќе ме нервираше пред да се случи инцидентот со Џака беше Пепе оти и тој не е ништо поарен во поглед на формата. И јас сум навивач на Арсенал и никогаш не сум плукал по играчи на социјалните мрежи, ама Џака сам е виновен што го навлече гневот на дел од навивачите. Дали ако ова го стореше Ловрен во Ливерпул ќе реагираше и ти како дел од навивачите на Арсенал? Ама искрено одговори ми.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ама дали се сеќаваш дека некој друг играч на Арсенал имал таков испад?
А дали ти се сеќаваш некој друг играч на Арсенал да добива ваков однос без разлика на негова форма, квалитет и прикажана игра?
Автоматски споено мислење:

Дали ако ова го стореше Ловрен во Ливерпул ќе реагираше и ти како дел од навивачите на Арсенал?
На форум на фејсбук во групи би реагирал, нормално ама никогаш, апсолутно никогаш не би пишувал на негово семејство, не би му се дерел или да му пцујам семејство и/или некаков сличен испад.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
А дали ти се сеќаваш некој друг играч на Арсенал да добива ваков однос без разлика на негова форма, квалитет и прикажана игра?

Искрено не се сеќавам. Ама да бидам искрен ниту еден играч не се однесувал препотентно како него. Тие кои мислеле дека се поголеми од клубот си заминувале од него на крајот на сезоната. Многу едноставно е. Инаку негови глупави постапки го доведоа во ситуација навивачите вака да се однесуваат кон него. Од глупави прекршоци , жолти картони, губење на топката на неколку метри од шеснаесетникот и слично направија да го навлече гневот на навивачите.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Искрено не се сеќавам. Ама да бидам искрен ниту еден играч не се однесувал препотентно како него. Тие кои мислеле дека се поголеми од клубот си заминувале од него на крајот на сезоната. Многу едноставно е. Инаку негови глупави постапки го доведоа во ситуација навивачите вака да се однесуваат кон него. Од глупави прекршоци , жолти картони, губење на топката на неколку метри од шеснаесетникот и слично направија да го навлече гневот на навивачите.
Не се сеќаваш брат затоа што очигледно немало. Јас не верувам дека Џака мисли дека е поголем од клубот. Дека прави грешки, прави, дека не е светска класа играч, не е ама е далеку од она дно ниво за кое што се претставува од навивачите (барем според мене). Види, можеби тоа е моја перцепција затоа што јас многу ценам работници на терен а Џака е еден од нив. Не е плачко, не се жали, не цмиздри него гори. Е сеа, гори колку што квалитетот и знаењето му дозволуваат. А за жолти, црвени, глупи фаули и губење на топка не е единствен, факт, си знаеш и сам.

Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
Се слагам со @Ilumious шо спомна на претходната страна дека ептен имат драмење во денешниов фудбал. Па да му се пљукнам, еден капитен во 4та лига регион во Дебрца шо играт за 2 кубици дрва и литро ракија месечно му пцует и мајки и жена, и него го мавет со камења а не колата негова...па не реагират како шо реагираше Џака, ем професионалец ем земат милиони. Јесте да се фанојте гнаси споредбено со претходни години, размазени и кревет револуции за све и свачега, ама пак на крајот на денот фудбалот е то шо е најмногу ради нив, и секогаш ќе се во право. Ако не можиш да изздржиш критики по социјални медиуми и добиваш закани за живот, избриши и ФБ и Инстаграм и праќај слики од детето до фамилијата во Швајцарија по gmail или гулаб некој.

Него, колку и да ми е симпатичен Емери тој е најкрив за целава ситуација со Џака. Па ако ти како тренер не знајш кој играч ти е спремен да го издржит тој притисок како капитен, кој требит да знајт? Во моменти како овие на слаби игри и резултати капитенот е тој шо ојт со навалена глава према навивачи и се извинвит,бацвит амблем, барат прошка...ма без разлика колку е оправдано или не нивното исвиркување и негодување.
На од Саутемптон капитенот или играчите после утакмицата со Лестер севдалинки дан им пееа навивачите под прозор случајно.Еј, 9 комада на турнир во Ново Село не мојш да примиш, а не во ПЛ. Ама се извинаа, се откажаа од плати, донираа во добротворни цели - from zero to hero за 1 ден.
Џака далеку од то дека е слаб играч или најслаб во Арсенал...али јбг, не е Чаби Алонсо. А капитен е, то си носит одговорност. Наместо да застанит и дајт изјава како чоек и да се извинит, да кажит дека ќе се подобрит..Ама не , господинот фати да ја фрлат капитенската лента...
Епа ако ти е....

Последно уредено:

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Не се сеќаваш брат затоа што очигледно немало. Јас не верувам дека Џака мисли дека е поголем од клубот. Дека прави грешки, прави, дека не е светска класа играч, не е ама е далеку од она дно ниво за кое што се претставува од навивачите (барем според мене). Види, можеби тоа е моја перцепција затоа што јас многу ценам работници на терен а Џака е еден од нив. Не е плачко, не се жали, не цмиздри него гори. Е сеа, гори колку што квалитетот и знаењето му дозволуваат. А за жолти, црвени, глупи фаули и губење на топка не е единствен, факт, си знаеш и сам.
Според мене еден од најголемите борци е Тореира. Баш тоа е проблемот на Арсенал, купуваат играчи кои не се дораснати за клуб каков што треба да е тој. И во борбата за да бидат нешто што не се таквите играчи нормално е да изгорат. Се согласувам дека тоа е составен дел од играта и на секој играч му се случува. Проблемот кај Џака е што многу често му се случува. Ете можеби и неговата позиција во екипата последен играч за врска го приморува на тоа да добива голем број на жолти картони. Штета што не направи трансфер во Интер можеби жабарите повеќе ќе го сакаат од навивачите на Арсенал. Ама после овој испад не верувам дека било кој тренер ќе го посака во својата екипа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom