да сигурен сум,го отворив после ке барам па ке пишам шо сум направилА сигурен си дека е со сајла?
Инаку клапната се наоѓа некаде измеѓу моторот кој дува и казанчето... ако не ти тропка, можно е да е сајлата откачена па да ти стои на ладно. Или да е скршено тоа што го префрла...
има повеке... во принцип може и нај често е мвр да одземе возило во име на царина... иди на скопски аеродром и оние илјадници возила што ке ги видиш таму околу аеродромот... сите тие се одземени и се води спор-истрага околу нив... какви раритети стојат таму уште еј... знам дека има 3 комада фолксваген Т1... два се плави а еден е портокалов... после има една аскона бордо боја... па имаи една манта од нај старите... а богами има и коли со бааги по ново годиште...Во кој случај царината одзема возила и после ги продава ? прашањето ми е зошто имам видено неколку возила викаат земени се од царина од кај нас
Сигурно не трошо 6.5 ... остај каталог реалноста е другаМе интересира нешто во врска со Фокусов што го продаваат..На официјалната страна пишува дека потрошњата е 6.5 l за бензинец 1.4, а баш гледав на autobild, таму пишува 8.6 l за истиот модел. Па сакам некој корисник или познавач на таков да ми каже колку всушност вистински троши во реални услови.
Па добро знам, ама ме интересираше некоја приближна цифра.Сигурно не трошо 6.5 ... остај каталог реалноста е друга
Податоците за потрошувачка на гориво на возилото во официјалните каталози се секогаш помали од реалните. За проверка на реалната потрошувачка на гориво на речиси било кое возило може да ја користите оваа страна. Содржи огромна база на корисници кои внесуваат реални параметри за своите возила. За Форд Фокус 1.4 80КС просечната потрошувачка на гориво варира грубо 7.5-8 л/100км.Ме интересира нешто во врска со Фокусов што го продаваат..На официјалната страна пишува дека потрошњата е 6.5 l за бензинец 1.4, а баш гледав на autobild, таму пишува 8.6 l за истиот модел. Па сакам некој корисник или познавач на таков да ми каже колку всушност вистински троши во реални услови.
Која е таа зависност?Ако е општо познато дека протокот е обратно пропорционален со должината на цевката...
Податоците за потрошувачка на гориво на возилото во официјалните каталози се секогаш помали од реалните. За проверка на реалната потрошувачка на гориво на речиси било кое возило може да ја користите оваа страна. Содржи огромна база на корисници кои внесуваат реални параметри за своите возила. За Форд Фокус 1.4 80КС просечната потрошувачка на гориво варира грубо 7.5-8 л/100км.
Еве пример: Корисник на Форд Фокус 1.4 80КС просечна потрошувачка 7,65 л/100км (проверено на изминати 8.070км)
Не. Не е точно ова.Протокот е обратнопропорционално зависен од должината на цевката?
приближно Q=1/l
и приближно Q=r^4 зависонст од радиусот
Колку што знам, станува збор за истиот мотор. 1.4 Duratec со 80кс кој се вградува од 2004та се до денес.Ејј фала ти многу за странава. Само имам една забуна...Овде станува збор за истава кола, односно истиов модел како овој? http://koli.com.mk/novi_cenovnik_tabela-golema.aspx?id=5365#cenovnik
Зошто ме буни тоа што гледам 2006 година..
За царина треба и мислам дека и таму останува- за регистрација не требаме интересира дали овај tiv документот треба за кога колата ќе се носи на царина или за на регистрација????????