Може да се најде од времето, кога возилата на Симка се брендираа како Chrysler.Освен полицајските, една серија увезени Neon, и по некој налетан Cruiser и 300 C (кои ги увезуваат од Европа) никаков модел Chrysler на неможе да се види по нашите улици.
претпоставувам дека станува збор за во цилиндри тогаш е:Друго да ве прашам, дали некој мојт да ми објаснит лоши и добри страни на поголема комресија и обратно... Ако имат некоја разлика кај мотори ке ве мољам да наведите....
:salut:
Да ама дихтунзите порано ќе ти попуштат, што може да резултира со влегувње на вода во цилиндри и сл. работи кои доведуваат до оштетување на моторот. Инкау со поголема моќност имаш и поголемо забрзување, или механички гледано забрзувањето многу зависи и од менувачот, а за економичност, тогаш ако сакаш поголема компресија ти треба и повеќе бензин.Да за во цилиндри прајме муабет, векот на траење мислам не играт голема улога, то е процент на мешање на воздух со гориво, е сега имат разлика во економичност брзина, акцелерација, то ме интересираше главно....
:salut:
Најверојатно не ти е подесена вентилацијата на одмаглување.ё вака значи имам еден проблем со колата т.ё. со стаклата :pos2на некој може смешно ќе му звучи ама тоа е) , посебно со шофершајбната-кога врне многу се магли, ама премногу.
Вчера коа се враќав од пат ме фати дожд и имав големи проблеми, некој мислеше да не е до вентилаторот проблемот зашто не беше стално уклучен, ама мислам дека не е тоа проблемот(не ни сфатив за што се мисли ама нема врска). После тоа ми текна да не е проблемот во шофершајбната (дека е нова и да не не ја наместиле убаво?!или пак да не нечини)?!
врска неам што е работава некој ако има идеја нека пише дека стварно е голем проблем се магли на 5 сек. а и не може да се избрише убаво со крпа (му доаѓа како да е внатре во стаклото маглата), а исто и од надвор се магли.
Лошо е многу... не се вози на дожд колава
:je:мислам дека сфатив во што е проблемот, ме збуни третото копче зашто кај мене има 4, ама со различен распоред.Најверојатно не ти е подесена вентилацијата на одмаглување.
Значи...
Имаш 3 копчиња како на шпорет...
Едното со нацртан вентилатор и бројки е самиот вентилатор... Го пушташ на која сакаш брзина...
Второто има нацртано човек што седи и стрелкички кои покажуваат на човекот, и едно како коцка (симболизира шофершајбна) и цртички кон неа...Ќе го ставиш на тоа шофершајбната...
Третото е околу циркулацијата на воздух...нацртана колата и стрелка која влегува однадвор во колата и стрелка која кружи во колата...ќе го ставиш на она кое влегува во колата. Топло или ладно...бираш што ти душа сака...
И ќе ти се одмагли шофершајбната сосе страничните стакла.