Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
imam eden problem so kolata,ke ubacam sliki da vidite za sto se raboti i da me upatite sto da pravam.Se nadevam deka Strumiks i komp ke bidat tuka za pomos.pozz

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Imam eden seriozen problem so avtombilot,se raboti za korozija,t.e se ima napraveno supka na kolta koja e odozdola i ima radius od nekade 7-8 cm,ve molam za pomos i za sovet.Inace ke ubacam i sliki.za da se vidi podobro,i d anapravime edna analiza site zaedno,mislam analiza na problemot,t.e sto da se pravi.pozz

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Imam eden seriozen problem so avtombilot,se raboti za korozija,t.e se ima napraveno supka na kolta koja e odozdola i ima radius od nekade 7-8 cm,ve molam za pomos i za sovet.Inace ke ubacam i sliki.za da se vidi podobro,i d anapravime edna analiza site zaedno,mislam analiza na problemot,t.e sto da se pravi.pozz
Корозија викаш, дупка...
Лекот се знае, и е само еден:
Се сече местото целосно, околу дупката, значи на здрав лим.
Се крои ново парче лим и се заварува.
Се заштитува со пластобит, и готово.
Дрго решение нема, што друго и да се направи, џабе е, рѓата си дејствува и понатаму.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Корозија викаш, дупка...
Лекот се знае, и е само еден:
Се сече местото целосно, околу дупката, значи на здрав лим.
Се крои ново парче лим и се заварува.
Се заштитува со пластобит, и готово.
Дрго решение нема, што друго и да се направи, џабе е, рѓата си дејствува и понатаму.
Brat a so boja ne moze li nesto
PLASTOBIT sto cudo e toa,neli bi bilo dobro cela kola odozdola da ja prekrijam so toa Plastobit

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Brat a so boja ne moze li nesto
PLASTOBIT sto cudo e toa,neli bi bilo dobro cela kola odozdola da ja prekrijam so toa Plastobit
Ништо освен начинот кој ти го кажав, а боја можеш врз тоа да ставиш, ама ќе бараш од оној пластобит врз кој се фарба (сивиот, а не црниот)
Веќе целата кола ти е заштитена од фабриката со тоа, не се секирај.
Дупката каде се наоѓа? Некаде околу задните тркала на поткрилата?
Сигурно не е во подот или напред...Вектра...

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Ништо освен начинот кој ти го кажав, а боја можеш врз тоа да ставиш, ама ќе бараш од оној пластобит врз кој се фарба (сивиот, а не црниот)
Веќе целата кола ти е заштитена од фабриката со тоа, не се секирај.
Дупката каде се наоѓа? Некаде околу задните тркала на поткрилата?
Сигурно не е во подот или напред...Вектра...
sega
ke ubacam sliki.za 5-10 min da odam da slikam

http://img56.imageshack.us/my.php?image=dsc0000555xg4.jpg
edna slika

http://img170.imageshack.us/my.php?image=dsc00002eh7.jpg
uste edna

eve uste edna inace gi slikam odozdola vo lezecka polozba i trkaloto e zadno levo znaci na zadnata strana,a delot sto e ne se gleda odozgora da se vidi treba da se legne odozdola
http://img353.imageshack.us/my.php?image=dsc0000455gw0.jpg

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ники од Валандово :), еве го решението за тебе, илустрирано:

Коцката ја сечеш (или некој добар лимар, поарно), па се прави од картон шаблон како треба да изгледа парчето кое треба да се скрои, се сече такво ново парче, и се лепи.
Секако, прво ќе го обработи местото, т.е. ќе го ишмиргла, ќе го измазни убаво...да нема некои остатоци од корозијата...
И, обавезно да се среди, ако има нешто гнило кога ќе се отвори местото каде е сега дупката, т.е да нема оздола некој гнил лим. И тоа обавезно да се среди.
Другите заокружувања се најверојатно корозија во почетен стадиум, само површинска која треба до гол метал да се струга и да се заштити како што погоре објаснив.
Секаде каде што се работи, МОРА после убаво да се заштити, а претходно НЕ СМЕЕ НИКАДЕ да остане ни најмал траг од корозија...оти за година - две пак ќе се развие.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Fala brat alal da tie za ilustacijava,samo dobar limar dali ke najdam.Nekoja preporaka od tebe,posto Strumica e blisku mozam da ja donesam tamu.poz

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
i otprilika kolku bi cinelo se,mislam d ase zameni lim i se ostanato.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Не е тоа толку страшно, имам некои луѓе, прашај си ти и по Валандово, па е правиме муабет пак тука.
И, стој му на главата кога ќе го работи :)

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Не е тоа толку страшно, имам некои луѓе, прашај си ти и по Валандово, па е правиме муабет пак тука.
И, стој му на главата кога ќе го работи :)
ke se rasprasam ke vidam,a za tie vo strumica dobri li se,mislam dali ke zavrsat rabota,da bide kvalitetna izrabotkata,a inace edna takva popravka kolku bi cinela otprilika

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
a za tuka tesko da se najde neskoj sto stvarno domakinski ke ja zavrsi rabotata,ama pak ke se rasprasam.Inaku poveke me interesira za onie od strumica

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
epa vaka imam edno prasanje dali moze da vozam avtomobil so amrikanski tablicki regstrira na moe ime vo makedonija i pod koj uslovi mozam da go vozam normalno dokolku smeam?:nesum:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Можеш, но по 1 месец треба да излезе од државава (на еден час) и повторно да се внесе (доколку планираш да останеш со него повеќе од 1 месец во Мк). Инаку возилото треба да е на твое име, заедно со американска возачка и нема да ти прават проблеми.

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
fala mnogu a sto ke se sluci dokolku zaboravam da izlezam?:toe:i da ne znaes kolku bi me cinelo do regstracija za chrysler sebering od 2002 2.7?:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom