Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Крајслерот на Мк таблички? па пошто е над 2.5 литри, само 3.000 евра имаш акциза. Кога на тоа ке додадеш царина, данок, хомологација, А-тест (башка треба да исполнува еуро 3 стандарди, што ми е сомнително за Американец???), груба проценка дека ке дадеш некаде 5.000 евра.

Кога ке размислиш, за 5.000 евра се купува солидно количе од тука ич глава да не те боли дали треба да платиш ова, да платиш она.....

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ники, идам и одговарам...сепак...не живеам онлајн...:)

За Струмица, ако идеш најави ми се претходно, ќе те прошетам по луѓе ќе си се договорите ако сакаш.
Цена...незнам, ама не верувам повеќе од 2000 ден.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Ники, идам и одговарам...сепак...не живеам онлајн...:)

За Струмица, ако идеш најави ми се претходно, ќе те прошетам по луѓе ќе си се договорите ако сакаш.
Цена...незнам, ама не верувам повеќе од 2000 ден.
Нема проблем,иначе секоја чест за таквите како тебе кои се залагаат и помагаат автомобилите секогаш бидат во нивниот најдобар сјај.Секој не би се залагал толку,а и јас не би бил толку возмемирен доколку не ги обожавам автомобилите.поздрав

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ники, не да те плашам...ама мислам дека може да излезе уште некое местенце.
На праговите некоја пластика ли имаш? Си ѕирнал ли под неа?
На канал оздола си ја видел ли?
Најфино, кога ќе си под неа, со шрафцигер секое сомнително место чепни го, пробај да видиш дали е цврсто...ако е цврсто, ОК, ако не е...значи начнато е и треба санирање, да не стане колата швајцарско сирење. (макар што и за тоа има лек)
Вектрите од таа генерација, првите Вектри, Вектра А, немаат некоја сјајна антикорозивна заштита.
А мене, повеќе ме интересираат коли 30+ години...новите ми се само потреба.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Ники, не да те плашам...ама мислам дека може да излезе уште некое местенце.
На праговите некоја пластика ли имаш? Си ѕирнал ли под неа?
На канал оздола си ја видел ли?
Најфино, кога ќе си под неа, со шрафцигер секое сомнително место чепни го, пробај да видиш дали е цврсто...ако е цврсто, ОК, ако не е...значи начнато е и треба санирање, да не стане колата швајцарско сирење. (макар што и за тоа има лек)
Вектрите од таа генерација, првите Вектри, Вектра А, немаат некоја сјајна антикорозивна заштита.
А мене, повеќе ме интересираат коли 30+ години...новите ми се само потреба.
Мислам дека има,но едно 80% од сите значи би биле во почетна фаза и би требало како што наспомна ти,стругање до гол метал и после заштита со Пластобит

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Струмикс,би сакал да те прашам даали имаш нешто е-маил,скајп или пак мсн заради тоа што би сакал да ти пратам едно 20 слики,пиши дали имаш,за контакт еве ти го мојот маил и мсн:Niki16_Val@hotmail.com

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Струмикс,би сакал да те прашам даали имаш нешто е-маил,скајп или пак мсн заради тоа што би сакал да ти пратам едно 20 слики,пиши дали имаш,за контакт еве ти го мојот маил и мсн:Niki16_Val@hotmail.com
Брате Струмикс активен ли си на форумов,чекам одговор од тебе можеби една недела.Имам едно зип.фолдерче,сакам да ти го пратам,да ѕирнеш нешто.поззз

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Дали некој знае,дали кај нас има средство како тоа на Wheeler Deelers,емисија која оди на Discovery, иначе средството е, за против корозија,го ставаш на корозираниот дел и за 3 часа станува цврста смеса односно преминува во цврст материјал ,доколку некој ја гледа сиурно знае за што станува збор

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Дали некој знае,дали кај нас има средство како тоа на Wheeler Deelers,емисија која оди на Discovery, иначе средството е, за против корозија,го ставаш на корозираниот дел и за 3 часа станува цврста смеса односно преминува во цврст материјал ,доколку некој ја гледа сиурно знае за што станува збор
Хммм...искрено, такво нешто не сум барал...Тоа нешто ќе му дојде некој неутрализатор, демек ќе исчистиш убаво, па ако нешто останало, да го неутрализира...
Јас сепак се справувам на стариот добар начин: сечење и крпење. Рѓа нема.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Знае ли некој дали во автомобилот Опел Вектра А може да уградам клима,ама фабричка,на пример да најдам од друга кола иста таква Вектра А серија со клима и да ја извадам таа и да ја уградам на мојата?мислите ли дека е тоа изводливо?позз

Член од
15 октомври 2007
Мислења
101
Поени од реакции
0
Изводливо е,само имаш многу ама стварно многу работа.

Член од
15 октомври 2007
Мислења
101
Поени од реакции
0
Во понеделник ке одам во новус имам нешто работа,па ако не заборавам ке прашам и ке ти пишам тука,само не би коштало ефтино бидејки колку што знам,треба цела шалтабла да се вади па да се исече некој дел од лимот помегу моторот и предницата,Тоа е се што знам,ама ке прашам и ке ти кажам.

Kajgana Shop

На врв Bottom