Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
СМС да беше од било кој друг клуб би бил топ трансфер, од Лацио превара играчи има доста. Ама ја сум за, зашто ако ја поврати формата може да направи огромна разлика, се до 50-60м е топ.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.035
Поени од реакции
116.897
Стеки Тредичи...
Тој што ме цитирал кур да ми бричи. ОоооооооооооооооооооооооооООООООООООоооооооооооооо Fireball, Таки таки рууууууууууумбааааа

Член од
29 март 2013
Мислења
4.712
Поени од реакции
4.553
Очобол е дресот оваа година. Јас бев да го купам и го видов одблизу. Косите црти ги има измислено некој дизајнер родител на дете од трето одделение. Му има направено правоаголник и сине, еве ти молив нацртај нешто внатре. Друга мана е што сината боја е премногу светла нијанса и во комбинација со белото околу врат, делува премногу светло за дрес на Интер. Јас си го купив ланскиот, многу поинтерашки делува.

Разбирам дека е прашање на вкус ама едно е кога гледаш слика друго е кога ќе го видиш во живо. Зелениот исто е страва на слика, инаку не е ништо посебно. Третиот дрес ако биде црн како што го најавуваа ќе биде полн погодок, ама не е излезен уште.

За тоа имињата позади преферирам без име да купувам, од кога купив дрес со Креспо на времето и ми го продадоа Креспо две недели потоа :pos:
Да, косите линии го вадат малку од контекст дресот, за тоа си во право.
Али не напоменав со цел да не дујам километарски постово - светло плавата нијанса е главната причина да го лајкам дресот. Мастилно плавата не ми се допаѓа.

Ме потсеќа на ова :icon_mrgr: ...
gettyimages-56416235-612x612.jpg

И да, ако толку ве тишти што е лош дресов, сетете се на овој од Јуве ;)
Јас престанувам да навивам после онолку лош дрес! :angel:

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.573
Поени од реакции
4.569
Mu ja zedoa i devetkata na Icardi, Lulaku kje ja nosi :pos: dusmanski e ova

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Suning since taking control of Inter in June 2016, has committed itself directly or indirectly €1B to the club (In terms of debt: Suning took cover and refinanced the club’s debt which in 2016 was €300M).

Long story short, откако дојдоа се вративме во ЛШ, подмиривме долгови, скокна вредноста и заработката на клубот. Почнавме да купуваме ѕвезди. Донесоа суперстар тренер. Све да им ебам оризарско.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.052
Поени од реакции
1.178
СМС да беше од било кој друг клуб би бил топ трансфер, од Лацио превара играчи има доста. Ама ја сум за, зашто ако ја поврати формата може да направи огромна разлика, се до 50-60м е топ.
Има многу опции до крајот, од трампа со Дибала, трампа со Џеко, Коларов и кеш, само кеш па дури и да остане Икарди.

Продажба за пари ја отвора можноста за купување на СМС, трансфер во кој може да се вклучат и неколку играчи за намалување на цената.

Исто и за Видал е голема веројатноста да дојде.

Голем проблем е продажбата на непотребните играчи.
Наинголан го даваме на позајмица, исто и Перишич.
За Марио и Валеро не можат да најдат нов клуб, исто и со Барбоса не оди лесно...

Ранокиа, Лонго, Валеро, Гаљардини/Весино, Марио, Далберт, Габигол, Икарди... премногу играчи кои се вишок а малку време да продадат а да се заработи нешто.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151
Не знам кое е најидеалното сценарио за Интер од моментална перспектива, дали трампа дибала за икарди, или баталување целосно на јуве, пуштање на гомното во рома ( или наполи ), а Интер да атакува на јако име во средина ( смс се спомнува како опција ).
За Перишич моментално како стојат работите се финализираат преговорите со Баерн така да постои голема веројатност Бираги да дојде од Фиорентина кој е дете на Интер и ќе може да се пријави за ЛШ у таа листа на играчи кои мора да се од младинска школа.
За Џеко веќе 3 дена активно се преговара и него го очекувам у Интер, односно од сите споменати до сега за него давам најголеми шанси.

За дибала конкретно у моментов имам поделено мислење, бев ол ин на старт од лето ама сега кога Јуве го бркаат и им се створи ко проблем, штознам ... нека си го решаваат на друг начин истиот, плус, во 352 формација кај нас каде би играл у случај тука да е и џеко плус мартинез, лукаку сигурно ќе игра, овие двајца нема теорија да прифатат клупа, место у друг дел на теренот за дибала во оваа формација и нема. Конте ќе треба да менува формација, да модифицира што не верувам дека би се случило бидејќи цело лето ги спрема за неговиот трејдмарк формат.

Во моментов у трансфер буџетот и у поглед на ФФП има место за Џеко, во меѓувреме ако се продадат икарди, перишич, марио ( за далберт е дискутабилно у моментов ради конте ) ќе постои простор за уште еден јак трансфер, барем таква некоја математика вчера направиле gazeta delo sport, до душа они ја земале во предвид само продажбата на Икарди плус ослободувањето од неговата плата, овие другиве што ги набројав би биле и дополнителен финансиски буст.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.590
Поени од реакции
2.619
Најидеално сценарио е Дибала+Џеко+СМС. Кој че седи после на клупа, Конте нека му ја мисли. А сценариово не е толку научна фантастика. Со замена Дибала - Икарди и интер и џупцине че имаат огромна плусваленца. Плус Перо да се отпиши, ете го Џеко . За СМС можи да му се дај Политано плус еден од Весино или Галиардини.
Е тогај че биди, риииибаааариииии, стааари другааариииии, крроооооооооотко веслааајте кајчееетоооо... :drk:
Ханда
Скриниар Годин ДеВрилј
Лазаро...Барела.....Брозо.....СМС....Асамоа
Дибала...............
..............Лукаку

Член од
23 август 2010
Мислења
40.035
Поени од реакции
116.897
Ja nz Dibala kaj ke igra vo 3 5 2 ako dojde, edino ako smeni Konteheheehehhe vo 3 4 3, togas ke zhnee vo trojkata napred.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.411
Поени од реакции
11.898
Не знам зошто ама ич не сакам да го земат СМС. Многу ми и преценет. Башка,сигурно и убаво е не напрчат што мислам дека не вреди за него.
Кој ќе игра лево крило? Според тактикиве од Конте мора да имаме играч на ниво тука, не да се ебаваме со Асамоа.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151
Најидеално сценарио е Дибала+Џеко+СМС. Кој че седи после на клупа, Конте нека му ја мисли. А сценариово не е толку научна фантастика. Со замена Дибала - Икарди и интер и џупцине че имаат огромна плусваленца. Плус Перо да се отпиши, ете го Џеко . За СМС можи да му се дај Политано плус еден од Весино или Галиардини.
Е тогај че биди, риииибаааариииии, стааари другааариииии, крроооооооооотко веслааајте кајчееетоооо... :drk:
Ханда
Скриниар Годин ДеВрилј
Лазаро...Барела.....Брозо.....СМС....Асамоа
Дибала...............
..............Лукаку
Финансиски тешко изводливо, скоро и невозможно ова лето, со дибала има проблем и за тие image rights, плус пари требаат за агентот, 200 глупости, муабетот ми е, тешко и он и смс, кој ќе кошта бајаги.
А за дибала само има некакви шанси ради икарди, а смс се спомнува како опција само ако икарди замине за пари, а не ако за возврат го добијат дибала, така да или-или.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.590
Поени од реакции
2.619
Од ФФП аспект че биди изводливо.
Ако ги сменат Икарди со Дибала, и ги проценат смедководствено да речиме 80-90 милиони, имаш капитал гејн 90 милиони, а трошок годишен за дибала го книжиш 90/години од договор+плата, значи да речиме 18+еве 10 плата, то се 28 милиони би коштал Дибала во годинашнава пресметка. Ко че ги одземиш од 90 милиони капитал гејн од Икарди, ти останува уште 60 милиони, да го покриваш Лукаку.
Исто важи и за Галиардини+Политано, ако го процениме да речиме СМС 100 милиони, и му дадеме Политано (30)+Галиардини(30)+50 милиони. И сеа ме Мрзи да сметам и да барам точни бројки, ама ги собираш Сметководствените вредности од Галиа+Политано (че бида помалце од 60), да речиме 30, ете пак 30 милиони капитал гејн, а годинашниов трошок за СМС ми бил 25 милиони плус платата (еве да речиме 6-7 милиони), е еднакво на 32 милиони. Пак одприлика Бара-бар излегуваш.
Плус заборајв да ги одземам платите од веќе постоечкиве играчи, али тие нека ода за Сенси, Барела и остала ситна боранија...
Знам дека многу конфузно го пишав, ама си викам ме разбираш...

Kajgana Shop

На врв Bottom